Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ανάδειξη των κρασιών Boutari με ελληνικά γαστρονομικά εδέσματα

Ένα event υψηλής γαστρονομίας από την Οινοποιεία Μπουτάρη διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου, δίνοντας την ευκαιρία σε πολλούς λάτρεις του κρασιού να δοκιμάσουν τόσο την ανανεωμένη γκάμα των κρασιών της όσο και να γευτούν τους οίνους με εκλεκτούς γαστρονομικούς συνδυασμούς από διακεκριμένους σεφ.

Στο εστιατόριο 48 Urban Garden διοργανώθηκε στις 6 Ιουνίου, το 3ο event υψηλής γαστρονομίας “Boutari & Chefs’ Stories”, με την ανταπόκριση του κοινού να είναι εντυπωσιακή. Μετά τις επιτυχημένες εκδηλώσεις στα οινοποιεία της στη Σαντορίνη και την Κρήτη, η οινοποιία Μπουτάρη προσκάλεσε και πάλι διακεκριμένους, ταλαντούχους σεφ να εμπνευστούν από τα κρασιά της, να τα συνδυάσουν με δημιουργικά πιάτα τους  και από κοινού να προσφέρουν στο κοινό ένα αποτέλεσμα γευστικής απόλαυσης, αναδεικνύοντας έτσι το υψηλό επίπεδο της ελληνικής γαστρονομίας και οινοποιίας.

Το κάλεσμα της οινοποιίας αποδέχτηκαν αλφαβητικά οι chefs: Γιάννης Αραπακόπουλος – Chef στο 48 Urban Garden, Δημήτρης Δημητριάδης – Head Chef στο Artisanal, Χάρης Νικολούζος – Chef Patron στο  Jerár, Γιάννης Παρίκος – Executive Chef στο koocsecrets Costa Navarino και Σταμάτης Τσίλιας – Maitre Rotisseur, Chef Patron στο Mayan, εντυπωσιάζοντας με τις γευστικές τους προτάσεις που ανέδειξαν ακόμα περισσότερο τα κρασιά που τις συνόδευσαν. Ο Γιάννης Αραπακόπουλος ταίριαξε τα πιάτα του με τα ανανεωμένα: Σημείο Στίξης Λευκό, Σημείο Στίξης Ροζέ και Σημείο Στίξης Ερυθρό, ο Δημήτρης Δημητριάδης εμπνεύστηκε από το Λευκό Γράμμα, ο Χάρης Νικολούζος δημιούργησε για το Dianthos, ο Γιάννης Παρίκος για το Scalarea Ερυθρό και ο Σταμάτης Τσίλιας για το Μοσχοφίλερο Cuvee Speciale.

Οι καλεσμένοι της εκδήλωσης είχαν παράλληλα την ευκαιρία να δοκιμάσουν όλη την ανανεωμένη γκάμα των κρασιών Boutari, χαλαρώνοντας στη «νεοϋορκέζικη» ατμόσφαιρα του αγαπημένου  48 Urban Garden.

Στόχος των εκδηλώσεων “Boutari & Chefs’ Stories” είναι η ανάδειξη της δημιουργικής ελληνικής γαστρονομίας και των σπουδαίων Ελλήνων σεφ  σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της ελληνικής οινοποιίας και την εξαιρετική προοπτική των κρασιών Μπουτάρη.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.