Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ένα Ελληνικό Wine Bar στην Ουάσιγκτον, από σεφ με Michelin

Με ένα πολυπόθητο αστέρι Michelin για τις δεξιότητές του στην κουζίνα, ο σεφ Nicholas Stefanelli δεν σταματά το όραμά του, επεκτείνοντας τις δεξιότητές του προς το κοινό, με ένα ελληνικό wine bar, το Kaimaki, στην Ουάσιγκτον.

Το νέο εγχείρημα, που δεν περιλαμβάνει μόνο ελληνικά κρασιά που είναι «εγκληματικά υποτιμημένα», κοκτέιλ με ελληνικά στοιχεία, αλλά street food και άλλα εδέσματα για τους λάτρεις του κρασιού και όχι μόνο.

Είναι επίσης γνωστός για τα εστιατόρια Officina και Masseriathat που αναδεικνύουν τις ιταλικές του ρίζες, αλλά στράφηκε στην ελληνική καταγωγή του για το Kaimaki, το οποίο θα έχει χωρητικότητα μόνο 12 άτομα στο μπαρ και 25 σε ψηλά τραπέζια με παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή.

Ο Stefanelli σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ελληνικό καφέ, μεσημεριανό γεύμα και προσφορές – και η λίστα κρασιών θα περιλαμβάνει εκείνα από λιγότερο γνωστές περιοχές και ετικέτες που ο Stefanelli επιμελήθηκε από ταξίδια σε όλη την Ελλάδα και τα νησιά της.

Το Kaimaki είναι διαθέσιμο για ιδιωτικές εκδηλώσεις και μπορεί να φιλοξενήσει έως και 75 άτομα για όρθιες δεξιώσεις, εύκολο να διεκδικίσει κανείς, κρατώντας ένα εκλεκτό ελληνικό κρασί στο χέρι ή ένα κοκτέιλ Medicane (ελληνικό απόσταγμα Kleos Mastiha, ρούμι Τζαμάικας, σπιτική fassionola, ασβέστη, φυσαλίδες.) Θα πάρουμε δύο.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η μείωση του ενδιαφέροντος για το αλκοόλ μεταξύ των νεότερων γενεών ανησυχεί ολοένα και περισσότερο τους παράγοντες του κλάδου. Τι θα γινόταν αν οι...

REPORTS

Πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων από το πρώτο τρίμηνο του 2025 δείχνουν μια μετατόπιση στην αμερικανική αγορά κρασιού, με τους καταναλωτές να επιλέγουν όλο και περισσότερο...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, τα Hautes-Côtes de Beaune και Hautes-Côtes de Nuits έχουν αναδειχθεί σε νέα κομβικά σημεία του οινικού τοπίου της Βουργουνδίας. Κάποτε αναφερόμενοι...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ελαφρά μείωση τιμών, κυριαρχία της Βουργουνδίας στις δημοπρασίες και αύξηση του μεριδίου μικρότερων περιοχών καθώς και ανοδική πορεία των λευκών οίνων αποτελούν τις κύριες...

REPORTS

Ψηφίστηκε, αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί: τα κεφάλαια που διατέθηκαν για την αναδιάρθρωση των οινοποιητικών συνεταιρισμών δεν έχουν ακόμη εκταμιευτεί και θα πρέπει να...

REPORTS

Το αμερικανικό ουίσκι και κρασί βρίσκονται στον δοκιμαστικό δεύτερο κατάλογο αντιποίνων σε απάντηση στους δασμούς των ΗΠΑ που αποκάλυψε την Πέμπτη 8 Απριλίου η...

REPORTS

Ο Prosecco έχει γίνει ένας από τους πιο αναγνωρισμένους αφρώδεις οίνους της Ιταλίας, κερδίζοντας έδαφος στις διεθνείς αγορές και ξεπερνώντας ακόμη και τη σαμπάνια...