Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Όταν τα μάτια του Τζέιμς Μποντ διασταυρώθηκαν με ένα Μπορντώ

Για μία ακόμη φορά ένα μπουκάλι κρασί από την περιοχή του Μπορντώ βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής του διάσημου μυστικού πράκτορα.

του Ζήση Πανάγου

Παρότι η Heineken και η Bolinger κατέχουν μέχρι σήμερα την πρωτοκαθεδρία στον τομέα των αλκοολούχων στις ταινίες του James Bond, όπως και το Vesper Martini, που είναι και το καθιερωμένο ποτό του 007, στην τελευταία ταινία με τίτλο No Time to Die όλα τα φώτα έπεσαν πάνω σε ένα εξαιρετικό Grand Cru Classé A από το Saint-Emilion. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

Στην αρχή σχετικά της ταινίας υπάρχει μία σκηνή, όπου ο 007 πηγαίνει να δειπνήσει στο σπίτι του «μυαλού» των μυστικών υπηρεσιών, αλλά και φίλου του, που ακούει στο όνομα Q. Εκεί λοιπόν, τα μάτια του Μποντ διασταυρώνονται με ένα μπουκάλι Château Angélus, όπου στην συνέχεια σηκώνει για να γεμίσει το ποτήρι του, ενώ ταυτοχρόνως αναδεικνύει και την ετικέτα. Η σκηνή αυτή έδωσε πολύ χρόνο προβολής και παρουσίασης στο συγκεκριμένο κρασί, σε σχέση με οποιοδήποτε άλλη μάρκα ποτού στην ταινία.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το Angélus εμφανίζεται σε ταινία του 007, το πλούσιο αυτό κρασί κατείχε εξέχοντα ρόλο στο Casino Royale του 2006, όταν ο Vesper Lynd και ο Bond πίνουν ένα μπουκάλι από το vintage του Château’s 82 vintage στο τρένο για το Μαυροβούνιο. Προφανώς, ο ιδιοκτήτης του κτήματος του Saint-Emilion, Hubert de Boüard, πλήρωσε για την εναρκτήρια τοποθέτηση σε μπουκάλια και χρήματα, και φημολογείται επίσης ότι είναι φίλος της οικογένειας Μπρόκολι που παρήγαγε τις ταινίες του Bond.

Συμπληρωματικά, o αμπελώνας του Château Angélus βρίσκεται σε ένα φυσικό αμφιθέατρο με θέα τις τρεις εκκλησίες του Saint-Emilion. Παράλληλα, το όραμά του συγκεκριμένου Château, θέτει ως κεντρικό γνώμονα τον άνθρωπο και την ισορροπία του ανθρώπου που περιβάλλεται από τη φύση, προσπαθώντας να φτιάξει κρασιά που η έκφραση και η αντανάκλαση του terroir τους, σέβονται το περιβάλλον τους και εκφράζουν καθαρότητα, λάμψη και ισορροπία.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...