Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Χρυσό βραβείο για το Samos Vin Doux στον μεγαλύτερο οινικό διαγωνισμό στον κόσμο Berliner Wine Trophy

To είπαν «το υγρό χρυσάφι της Σάμου». Το έχουν τιμήσει πολλαπλά ως τον καλύτερο επιδόρπιο οίνο. Του έχουν αποδώσει εύσημα και το φέρνουν διαρκώς στο βάθρο της διεθνούς αναγνωρισιμότητας και καταξίωσης.

Το Samos Vin Doux ωστόσο είναι κάτι περισσότερο από ένα λαμπερό vin de liqueur. Είναι η ιστορική παράδοση της αμπελοκαλλιέργειας του μοσχάτου στη Σάμο, είναι η πατρογονική κληρονομιά μιας οινικής διαδρομής που είχε (και έχει) πολύ κόπο, πολλούς αγώνες και κάματο, όραμα, έμπνευση μα και ελπίδα.Φέρει στη χρυσαφένια του γεύση όλα τα αρώματα της μοναδικής σαμιακής φύσης στο ορεινό της ανάγλυφο, τη γνώση και τη φροντίδα γενιών και γενιών αμπελοκαλλιεργητών για αυτό το μικρόρωγο μοσχάτο που μόνο σε πεζούλες ξερολιθιάς με την ευλογία του ήλιου, της βροχής και της αιγαιοπελαγίτικης αύρας, αποδίδει τα πιο ποιοτικά του χαρακτηριστικά.

Δεν είναι λοιπόν ένα ακόμη βραβείο το ΧΡΥΣΟ που επάξια κέρδισε στον  μεγαλύτερο διαγωνισμό κρασιού στον κόσμο, το Berliner Wine Trophy 2024. Eίναι η απόδοση τιμής σε ένα ξεχωριστό οίνο του Συνεταιρισμού της Σάμου, ο οποίος φέτος συμπληρώνει 90 συναπτά έτη λειτουργίας και παραγωγής μοσχάτων κρασιών που ξεχωρίζουν, όχι μόνο σε διαγωνισμούς μα κυρίως στην άποψη των καταναλωτών διεθνώς για την ποιότητά τους.

Το Berliner Wine Trophy που τελεί υπό την αιγίδα του OIV εδώ και μία 20ετία, θεωρείται από τους καλύτερους και πλέον έγκριτους διαγωνισμούς στον κόσμο, καθώς έχει θεσπίσει και τηρεί αυστηρότατα και αδιάβλητα κριτήρια επιλογής.

Η βράβευση του Samos Vin Doux μεταξύ των χιλιάδων ετικετών που υποβάλλονται κάθε χρόνο σε αυτήν τη σημαντικότατη οινική διοργάνωση, αποτελεί μια ακόμη διάκριση που πιστοποιεί ότι ο μοναδικός σαμιακός αμπελώνας και οι άνθρωποί του, κάνουν το καλύτερο δυνατό!

 

Φωτογραφία: Μάνος Σπάνος

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στον στρατηγικό ρόλο της τοπικής αμπελοκαλλιέργειας και οινοπαραγωγής στη σύνδεση του πρωτογενούς τομέα με τον τουρισμό, την παράδοση και την τοπική ανάπτυξη αναφέρθηκε ο...

REPORTS

Το αδιαμφισβήτητο Success Story της θεσσαλικής ποικιλίας Λημνιώνα, ήρθε να επιβεβαιώσει την Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου η καθιερωμένη πλέον στα οινικά δρώμενα Central Wine Fair...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η γιορτινή ατμόσφαιρα συναντά την τέχνη του κρασιού στα «ΒορΟινά των Χριστουγέννων», μια εκδήλωση γεμάτη με πολύχρωμα στολίδια, ζεστή μουσική, κεράσματα και τα πιο...

REPORTS

Η επερχόμενη έκδοση της Vinitech-Sifel θα πραγματοποιηθεί από τις 26 έως τις 28 Νοεμβρίου στο Μπορντό, συγκεντρώνοντας σχεδόν 900 εκθέτες από 80 χώρες και...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...