Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Φωτιά και Αμπέλι», έκθεση κρασιού έρχεται στο Corning Museum of Glass στη Νέα Υόρκη

Το Μουσείο Corning Museum στη Νέα Υόρκη θα φιλοξενήσει μια νέα έκθεση αφιερωμένη στην ιστορική σχέση ανάμεσα στο ποτήρι και το κρασί.

Marko-Milivojevic-photography

Από ποτήρια και φιάλες μέχρι τις παλέτες που διατηρούνται σωστά σε κελάρια οινοποιείων, το κρασί και το ποτήρι είναι εμφανές ότι έχουν στενή σχέση. Ξεκινώντας αυτό τον Ιούλιο, το Corning Museum of Glass στη Νέα Υόρκη τοποθετεί τη σχέση αυτή σε μια νέα έκθεση με αρχικό τίτλο: ”Fire and Vine: The Story of Glass and Wine”.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, πρόκειται για την ιστορία που διηγείται αυτή η σχέση. Πώς το κρασί φτάνει να βρεθεί στο τραπέζι μας;

Κάθε τομέας της έκθεσης επικεντρώνεται στη σχέση αυτή, από την οινοποίηση μέχρι την εμφιάλωση και την γευστική δοκιμή. Κάθε τομέας επίσης δίνει έμφαση σε επιστημονικά, ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία, από τις αρχαίες εποχές μέχρι την δεκαετία του 2010. Αναφέρεται επίσης στο πώς η αντιληπτική μας ικανότητα πάνω στο κρασί σχετίζεται με το ποτήρι ενώ δίνεται έμφαση στην τοπική αμπελουργική περιοχή Finger Lakes.

Συμπεριλαμβάνονται επίσης αντικείμενα από διάφορες χώρες και εποχές, με διαφορετικά στυλ. Υπάρχει για παράδειγμα μια σφραγισμένη φιάλη κρασιού που ανακαλύφθηκε σε ναυάγιο του 18ου αιώνα. Ενώ τα περισσότερα είναι ιδιόκτητα, κάποια αντικείμενα έχουν δανειστεί από το κοντινό μουσείο Glenn H. Curtiss Museum και από οινοποιεία της περιοχής.

Η έκθεση Fire and Vine εμπνεύστηκε εν μέρει από ένα νέο απόκτημα για τη βιβλιοθήκη του μουσείου: ένα ιταλικό κείμενο του 17ου αιώνα που προτείνει την χρήση γυαλιού την εποχή εκείνη για την αποθήκευση και τη διατήρηση του οίνου. “Ελπίζω ότι οι επισκέπτες θα έχουν μια μικρή αίσθηση αμηχανίας και έκπληξης για το πώς έφτασαν τα πράγματα ως σήμερα και για το ρόλο που έχουν στη ζωή των ανθρώπων”, ενημερώνουν οι διοργανωτές. “Ελπίζω να πυροδοτήσει τη φαντασία των ανθρώπων και να τους βάλει σε σκέψεις και στοχασμούς”.

Πηγή winespectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

REPORTS

Το πρόγραμμα Natura Nostra λειτουργεί σαν ένας αργός παλμός ζωής μέσα στους ιστορικούς αμπελώνες της Καμπανίας, επαναφέροντας τη βιοποικιλότητα μέσα από φυτεύσεις και συλλογική...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.