Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φυσικά όλα τα κρασιά ήταν FYSIKA στην έκθεση στο πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών

Από την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο, οινοποιεία από όλη την χώρα έφεραν την Κυριακή 5 Νοεμβρίου τα κρασιά τους στον ιστορικό χώρο της Σοφοκλέους παρουσιάζοντας το εύρος και τη δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού.

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA, η πρώτη έκθεση που ασχολείται αποκλειστικά με φυσικά κρασιά  μεταμόρφωσε κυριολεκτικά το Πρώην Χρηματιστήριο Αθηνών (Σοφοκλέους) σε μια πολύχρωμη, γεμάτη αρώματα και γεύσεις, γιορτή του κρασιού.

Πάνω από 200 κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων από 49 ελληνικά οινοποιεία βρέθηκαν ενώπιον του οινόφιλου κοινού, που γνώρισαν τους ανθρώπιους πίσω από την…ετικέτα.

Η φιλοσοφία της έκθεσης ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA είναι να προβάλλει τα κρασιά που προέρχονται από μικρά οινοποιεία και παραγωγούς με καλές πρακτικές προς τη γη, το περιβάλλον και τον άνθρωπο αλλά και να αναδείξει το ποιοτικό κρασί.

Συμμετέχοντες παραγωγοί:

Αμπελουργείν | Αμπελώνες Κοντοζήση | Αμπελώνες Χατζησάββα | Ανατολικός Αμπελώνας | Κτήμα Αποστολίδη | Κτήμα Ζαφειράκη | Κτήμα Καμάρα – Οικογένεια Κιουτσούκη | Κτήμα Καρίμαλη | Κτήμα Μαρκατσέλη | Κτήμα Μαρκόγιαννη | Κτήμα Μαστόρη | Κτήμα Μπαλατσούρα | Κτήμα Μυρσίνη | Κτήμα Πατιστή | Κτήμα Πάτοινος | Κτήμα Χαλκιά | Κτήμα Κουτσοδήμος Mikro Bio | Κτήμα Μιτζιφίρη | Κτήμα Οινογένεσις | Κτήμα Παπρά | Κτήμα Σεϊτανίδη | Κτήμα Στυλιανού | Κτήμα Φρέρη | Μεθυμναίος Οίνος | Μικροοινοποιείο Θαλασσινός | Μικροοινοποιείο Ξυδάκης | Οικογένεια Βαϊμάκη | Οικογένεια Γεώργα | Οινοποιείο Άωτον | Οινοποιείο Γκαράλη | Οινοποιείο Καλόγρη | Οινοποιείο Κούκος | Οινοποιείο Νικολού | Οινοποιείο Σκούτας WineLab | Οινοποιείο Τρουπή | Οινοποιείο Σύφλογο | Οινοποιείο Χαραλαμπόγλου | Οινοποιείο Χρυσολωρά | Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη | Οινοποιητική Nopera | Χλόη Χατζηβαρύτη | Abraam’s Vineyards | GK Wines | Iuli Wines | Rojac Winery | The Knack Project | Tsililis Terres | Voï |

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Σχετικά Άρθρα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Από -7 έως 12% σε ένα μήνα. Οι νέες εκτιμήσεις συγκομιδής για τον γαλλικό αμπελώνα έχουν αναθεωρηθεί σημαντικά προς τα κάτω από τις υπουργικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Η European Wine Industry Association (AIVE) καλεί οινοποιεία και συνεταιρισμούς να αποφύγουν τις «πωλήσεις κάτω του κόστους» την τρέχουσα περίοδο τρύγου, προειδοποιώντας ότι τέτοιες...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...