Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Φιλικό προς… τον ταχυδρόµο το νέο µπουκάλι κρασιού

Μπουκάλια κρασιού από ανακυκλωµένο πολυεστέρα που χωράνε να περάσουν από τη σχισµή ενός γραµµατοκιβώτιου, σχεδίασε και έβγαλε στην αγορά η βρετανική εταιρεία τυποποίησης Garcon Wines. Η εξοικονόµηση ενέργειας, χώρου και βάρους, επιτρέπει σύµφωνα µε την εταιρεία, την κατακόρυφη µείωση του αποτυπώµατος άνθρακα, καθώς και αξιοζήλευτη µείωση των εξόδων µεταφοράς. Συγκεκριµένα, η Garcon Wines επικαλείται έρευνα από Πανεπιστήµιο της Καλιφόρνια, σύµφωνα µε την οποία το 29% του συνολικού αποτυπώµατος του οίνου από το χωράφι στο ποτήρι, συνδέεται µε το µπουκάλι, µε το ποσοστό να αγγίζει το 51%, όταν η συσκευασία υπόκειται σε περαιτέρω συσκευαστικά στάδια.Σηµειώνεται πως η εξέλιξη αυτή γίνεται σε συνάρτηση τόσο µε τις περιβαλλοντικές ανησυχίες του οινόφιλου κοινού, όσο και µε τους περιορισµούς της πανδηµίας αλλά και τις νέες δυνατότητες του ηλεκτρονικού εµπορίου.  

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η οινοβιομηχανία της ΕΕ ζητά από την νέα Κομισιόν μια τολμηρή και ανοικτή εμπορική πολιτική για τόνωση των εξαγωγών στις διεθνές αγορές.

REPORTS

Η Gambero Rosso, ένας από τους πιο διάσημους οδηγούς κρασιού της Ιταλίας, αναγνωρισμένος για τις έγκυρες κριτικές και αξιολογήσεις των ιταλικών κρασιών, έχει ανακηρύξει...

REPORTS

Πάντα λιγότερο κρασί. Η νέα προς τα κάτω αναθεώρηση της πρόβλεψης συγκομιδής για το 2024, αντανακλά αποδόσεις χαμηλών όγκων. Η αποτίμηση αυτής της μικρής...

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...