Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τρύγος στη Βουργουνδία έδωσε τη νίκη για την καλύτερη φωτογραφία

Ο Thierry Gaudillère κέρδισε για δεύτερη συνεχή φορά το βραβείο Errazuriz Wine Photographer of the Year για την εικόνα του του από τον τρύγο στη Βουργουνδία.

Ο Γάλλος φωτογράφος, είχε κερδίσει το βραβείο και το 2023 για την όμορφα καδραρισμένη φωτογραφία του που έδειχνε με μια κοπέλα να αδειάζει ένα βαρέλι στη Βουργουνδία.

Τώρα υπερασπίστηκε με επιτυχία το στέμμα του χάρη σε μια αεροφωτογραφία του τρύγου στο Volnay, που βρίσκεται στην περιοχή Côte de Beaune της Βουργουνδίας.

Η φωτογραφία του Gaudillère επιδεικνύει μια έξυπνη χρήση του φυσικού φωτός για να αποτυπώσει όλους τους βασικούς συντελεστές του τρύγου, τους σταφυλοσυλλέκτες, το άλογο και το τρακτέρ – παρέχοντας ενδιαφέρουσες σκιές στο μονοπάτι.

Η λήψη κέρδισε την υποκατηγορία «Places» στο πλαίσιο του βραβείου Errazuriz Wine Photographer of the Year, το οποίο αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year.

Η φωτογραφία του Gaudillère συγκρίθηκε στη συνέχεια με τους νικητές των υποκατηγοριών «People» και «Produce» και κρίθηκε ως η καλύτερη συνολικά.

Ο Γάλλος φωτογράφος Jonathan Thevenet κέρδισε την υποκατηγορία «People» για την εικόνα μιας οικογένειας που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της συγκομιδής στο κτήμα Aegerter στη Βουργουνδία.

Ήταν μια καθαρή νίκη για τους Γάλλους, καθώς ο συμπατριώτης τους Guenhaël Kessler κατέκτησε την υποκατηγορία «Produce» για τη φωτογραφία του «Στη δεξαμενή κατά την αλκοολική ζύμωση».

Η εικόνα περιγράφηκε ως «ένα σχεδόν αφηρημένο κοντινό πλάνο των ζωηρών χρωμάτων της ζύμωσης», το οποίο τραβήχτηκε για τον διάσημο οινολόγο Xavier Vignon στην κοιλάδα του Ροδανιού.

Η δημοσιογράφος για το κρασί Joanna Simon, μία από τους κριτές, δήλωσε: «Η ποιότητα των εικόνων συνολικά ήταν εξαιρετική και μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο οι τρεις νικητές των κατηγοριών αναδεικνύουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τον ενθουσιασμό του τρύγου και την ομορφιά και το χρώμα της οινοποίησης.

«Οι δύο φωτογραφίες αμπελώνων δείχνουν και οι δύο τον τρύγο εν δράσει και όμως δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές,  με διαφορετικούς ανθρώπους, μέρη και ώρες της ημέρας που αποτυπώνονται από πολύ διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Ο καλλιτεχνικός συντάκτης του Decanter, Patrick Grabham, συμμετείχε επίσης στην κριτική επιτροπή, μαζί με τη Sophia Longhi και την Errazuriz Pepa Chadwick.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο Mall Galleries του Λονδίνου το βράδυ της Τρίτης, τα οποία ανακοίνωσε ο διάσημος σεφ Andi Oliver.

Μια έκθεση όλων των νικητών και των υποψήφιων φωτογραφιών θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου στο Mall Galleries, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Trafalgar στο The Mall, ενώ υπάρχει και μια διαδικτυακή γκαλερί.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστα Τσιάρα που δημοσιεύτηκε στην Διαύγεια τροποποιείται διάταξη που αφορά επενδύσεις σε υλικά και άυλα περιουσιακά στοιχεία με...

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....