Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τρύγος στη Βουργουνδία έδωσε τη νίκη για την καλύτερη φωτογραφία

Ο Thierry Gaudillère κέρδισε για δεύτερη συνεχή φορά το βραβείο Errazuriz Wine Photographer of the Year για την εικόνα του του από τον τρύγο στη Βουργουνδία.

Ο Γάλλος φωτογράφος, είχε κερδίσει το βραβείο και το 2023 για την όμορφα καδραρισμένη φωτογραφία του που έδειχνε με μια κοπέλα να αδειάζει ένα βαρέλι στη Βουργουνδία.

Τώρα υπερασπίστηκε με επιτυχία το στέμμα του χάρη σε μια αεροφωτογραφία του τρύγου στο Volnay, που βρίσκεται στην περιοχή Côte de Beaune της Βουργουνδίας.

Η φωτογραφία του Gaudillère επιδεικνύει μια έξυπνη χρήση του φυσικού φωτός για να αποτυπώσει όλους τους βασικούς συντελεστές του τρύγου, τους σταφυλοσυλλέκτες, το άλογο και το τρακτέρ – παρέχοντας ενδιαφέρουσες σκιές στο μονοπάτι.

Η λήψη κέρδισε την υποκατηγορία «Places» στο πλαίσιο του βραβείου Errazuriz Wine Photographer of the Year, το οποίο αποτελεί μέρος των βραβείων Pink Lady Food Photographer of the Year.

Η φωτογραφία του Gaudillère συγκρίθηκε στη συνέχεια με τους νικητές των υποκατηγοριών «People» και «Produce» και κρίθηκε ως η καλύτερη συνολικά.

Ο Γάλλος φωτογράφος Jonathan Thevenet κέρδισε την υποκατηγορία «People» για την εικόνα μιας οικογένειας που συγκεντρώνεται κατά τη διάρκεια της συγκομιδής στο κτήμα Aegerter στη Βουργουνδία.

Ήταν μια καθαρή νίκη για τους Γάλλους, καθώς ο συμπατριώτης τους Guenhaël Kessler κατέκτησε την υποκατηγορία «Produce» για τη φωτογραφία του «Στη δεξαμενή κατά την αλκοολική ζύμωση».

Η εικόνα περιγράφηκε ως «ένα σχεδόν αφηρημένο κοντινό πλάνο των ζωηρών χρωμάτων της ζύμωσης», το οποίο τραβήχτηκε για τον διάσημο οινολόγο Xavier Vignon στην κοιλάδα του Ροδανιού.

Η δημοσιογράφος για το κρασί Joanna Simon, μία από τους κριτές, δήλωσε: «Η ποιότητα των εικόνων συνολικά ήταν εξαιρετική και μου αρέσει ο τρόπος με τον οποίο οι τρεις νικητές των κατηγοριών αναδεικνύουν την ευχάριστη ατμόσφαιρα και τον ενθουσιασμό του τρύγου και την ομορφιά και το χρώμα της οινοποίησης.

«Οι δύο φωτογραφίες αμπελώνων δείχνουν και οι δύο τον τρύγο εν δράσει και όμως δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικές,  με διαφορετικούς ανθρώπους, μέρη και ώρες της ημέρας που αποτυπώνονται από πολύ διαφορετικές οπτικές γωνίες».

Ο καλλιτεχνικός συντάκτης του Decanter, Patrick Grabham, συμμετείχε επίσης στην κριτική επιτροπή, μαζί με τη Sophia Longhi και την Errazuriz Pepa Chadwick.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο Mall Galleries του Λονδίνου το βράδυ της Τρίτης, τα οποία ανακοίνωσε ο διάσημος σεφ Andi Oliver.

Μια έκθεση όλων των νικητών και των υποψήφιων φωτογραφιών θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 9 Ιουνίου στο Mall Galleries, που βρίσκεται κοντά στην πλατεία Trafalgar στο The Mall, ενώ υπάρχει και μια διαδικτυακή γκαλερί.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...