Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τριημερίδα διασύνδεσης γαστρονομίας με οίνο στο Αμύνταιο

Το ΙΕΚ Αμυνταίου σε συνεργασία με το Οινοποιείο Amyntas Wines του Α.Σ.Ε.Π.Α, διοργανώνουν μια εκδήλωση, την Παρασκευή 9 Ιουνίου 18:00, στον προαύλιο χώρο του οινοποιείου, στην οποία θα παρουσιαστούν γευστικοί συνδυασμοί φαγητού και κρασιού υπό τους ήχους του Dj Alex Brown (Αλέξανδρος Μπούρας).

Η εκδήλωση αυτή σηματοδοτεί τη λήξη μιας Τριημερίδας, με θέμα τη Γαστρονομία και τον Οίνο, όπου οι καταρτιζόμενοι του ΙΕΚ Αμυνταίου, έχοντας λάβει μια κοινή εκπαίδευση πάνω στην επιστήμη της γαστρονομίας και τη διασύνδεση της με την κατανάλωση οίνου, θα παρουσιάσουν στο κοινό τις γευστικές τους προτάσεις. Η Τριημερίδα (7, 8 & 9 Ιουνίου 2023) απευθύνεται στους καταρτιζόμενους του Δ ΙΕΚ Αμυνταίου των κατευθύνσεων Τεχνικός Αμπελουργίας – Οινολογίας, Τεχνικός Μαγειρικής τέχνης – Αρχιμάγειρας (Chef), Τεχνικός Αρτοποιός – ζαχαροπλαστικής και Στέλεχος Μηχανογραφημένου λογιστηρίου Φ. Γ.

Σκοπός του προγράμματος είναι να εισαγάγει τους εκπαιδευόμενους στην τέχνη και στην επιστήμη της γαστρονομίας, επιτυγχάνοντας τη διασύνδεση των θεωρητικών προσεγγίσεων της με την κατανάλωση οίνου. Ειδικότερα, η εκπαίδευση φιλοδοξεί να εφοδιάσει τους εκπαιδευόμενους με τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τη μεσογειακή και διεθνή κουζίνα, την παραγωγή οίνου, τις σημαντικότερες ποικιλίες του ελληνικού και διεθνούς αμπελώνα, με απώτερο σκοπό την αξιοποίηση των γνώσεων για την ανάπτυξη μενού, που περιλαμβάνουν το συνδυασμό φαγητού και κρασιού. Λαμβάνοντας υπόψη ότι ο οίνος και το φαγητό αποτελούν πόλο έλξης για τον τουρισμό, το πρόγραμμα αποσκοπεί στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού και την αξιοποίηση της ελληνικής κουζίνας και αξιόλογων οινικών διαδρομών στην Ελλάδα για την ανάδειξη του τουρισμού ως μία νέα πηγή κερδοφορίας για τις επιχειρήσεις. Μια προσέγγιση σε ότι αφορά τη μεγιστοποίηση της οινοτουριστικής εμπειρίας.

Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...

REPORTS

Η ιστορική Viña Santa Rita της Χιλής κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Forbes με τις 50 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, μια...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

REPORTS

Η ιταλική αγορά κρασιού βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιάταξης, με το κοινό να δείχνει ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και στις πιο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....