Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Prosecco Superiore της Santa Margherita γιορτάζει την 70η επέτειο

Η Santa Margherita γιορτάζει 70 χρόνια από τότε που ξεκίνησε να παράγει αφρώδες κρασί από σταφύλια Glera στους λόφους Conegliano-Valdobbiadene.

Επιμέλεια: Ζήσης Πανάγος

Η Santa Margherita, που ιδρύθηκε το 1935 από τον κόμη Gaetano Marzotto, ιδρύθηκε στις αρχές των σύγχρονων, αποτελεσματικών γεωργικών μεθόδων που συνδύαζαν χειρωνακτική και τεχνική εργασία για να αξιοποιήσουν την φυσική παραγωγή κρασιού. Αν και έχουν περάσει 87 χρόνια από την αρχή της, οι κατευθυντήριες αρχές της Santa Margherita παραμένουν αμετάβλητες.

Έτσι, το 1952, η Santa Margherita έγινε ένα από τα πρώτα οινοποιεία που παρήγαγαν αφρώδες κρασί από σταφύλια Glera, στην περιοχή Conegliano-Valdobbiadene, τώρα το λίκνο του Prosecco Superiore DOCG.

Πιο συγκεκριμένα, τα σταφύλια Glera που χρησιμοποιούνται από τη Santa Margherita είναι σταφύλια που βρίσκονται σε αμπελώνες στην ιστορική περιοχή DOCG στους πρόποδες μεταξύ Conegliano και Valdobbiadene, η οποία είναι η καρδιά της ονομασίας και από το 2019 Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Σε αυτά τα πρώτα εβδομήντα χρόνια, η Santa Margherita έχει μετατραπεί από έναν από τους πρωτοπόρους για την παραγωγή Prosecco Superiore σε περήφανη πρεσβευτή για παραγωγή υψηλής ποιότητας. Έχει παίξει βασικό ρόλο στη μετατροπή αυτού που κάποτε ήταν τοπικό αφρώδες κρασί σε ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα αφρώδη κρασιά στον κόσμο.

Φυσικά, πολλά έχουν αλλάξει με τα χρόνια που μεσολάβησαν, καθώς η Santa Margherita έχει ακονίσει τις τεχνικές οινοποίησης και τη διαχείριση του αμπελώνα, όλα με τελικό στόχο να αναδείξει την ποιότητα των σταφυλιών Glera και των λόφων Conegliano-Valdobbiadene.

Παράλληλα, ο Gaetano Marzotto, Πρόεδρος της Santa Margherita Gruppo Vinicolo, σχολίασε: «Για τη Santa Margherita, το Prosecco Superiore δεν είναι μόνο ένα σύμβολο του ιταλικού τρόπου ζωής, ικανό να κερδίζει νέους λάτρεις του κρασιού κάθε μέρα και να ανοίγει τις πόρτες σε νέες αγορές, αλλά και ζωντανή μαρτυρία του συνεχούς πνεύματος καινοτομίας μας, σύμβολο δεξιοτεχνίας και τεχνολογικής προόδου και σύμβολο συνεχιζόμενης, ακούραστης έρευνας, πάντα με στόχο την ανίχνευση νέων μονοπατιών γεύσης και οινικής απόλαυσης».

Σήμερα, η επιτυχία του Prosecco Superiore της Santa Margherita έχει ξεπεράσει πολύ τα σύνορα της χώρας και έχει κερδίσει τους ουρανίσκους των οινόφιλων σε περισσότερες από 90 χώρες σε όλο τον κόσμο, με μια ευρεία γκάμα που προσφέρει νόστιμες γευστικές αποχρώσεις: από την πιο πλούσια δομημένη και σύνθετες εκδόσεις Vintage – Brut “52” και Extra Brut “Rive di Refrontolo” στα πιο σύγχρονα μη vintage Brut και Extra Dry, σχεδιασμένα για ένα σύγχρονο κοινό που του αρέσει να πίνει κρασί σε διαγωνισμούς που δεν είναι συνηθισμένοι ή συμβατικοί, αναζητώντας ένα βεγγαλικό που είναι σύμφωνο με τον δικό τους τρόπο ζωής, που ωστόσο συνδέεται με την παράδοση και εκφράζει πιστά το terroir της καταγωγής του.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Για 11η χρονιά τα κορυφαία κόκκινα κρασιά της Ελλάδας παρουσιάζονται δίπλα σε εξίσου σπουδαίες δημιουργίες του διεθνή αμπελώνα στην έκθεση που δικαίως φέρει το...

REPORTS

Η ιστορική Viña Santa Rita της Χιλής κατέκτησε την πρώτη θέση στη φετινή λίστα του Forbes με τις 50 καλύτερα οινοποιεία του κόσμου, μια...

REPORTS

Οι γιορτές, οι επιτυχίες, οι προσωπικές στιγμές αλλά και οι έρωτες εξακολουθούν να συνδέονται με ένα παγωμένο ποτήρι αφρώδους οίνου. Μια παλιά συνήθεια που...

REPORTS

Η ιταλική αγορά κρασιού βρίσκεται σε μια περίοδο αναδιάταξης, με το κοινό να δείχνει ολοένα μεγαλύτερη προτίμηση στην ποιότητα, τη βιωσιμότητα και στις πιο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...