Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Private Reserve Metaxa Orama συνυπογράφουν δύο Metaxa Masters

Ο Οίκος Μεταξά παρουσιάζει το Private Reserve Metaxa Orama, γιορτάζοντας την μετάβαση στον νέο Metaxa Master, καθώς και το όραμα του Οίκου για τη βιωσιμότητα.

Για πρώτη φορά στα 135 χρόνια της ιστορίας του Οίκου, δύο Metaxa Masters, ο εν ενεργεία και ο διάδοχός του, συνυπογράφουν ένα προϊόν.

Το Metaxa Private Reserve κυκλοφόρησε το 1992 και αποτελεί την πρώτη προσωπική δημιουργία του 5ου Metaxa Master, Κωνσταντίνου Ράπτη. Θα αποτελέσει συμβολικά την αφετηρία για την αλλαγή της σκυτάλης με τον Κωνσταντίνο Καλπαξίδη, τον επόμενο Metaxa Master.

Το νέο Private Reserve Orama θα είναι η πρώτη έκδοση του Metaxa που θα περιέχει κρασιά από Μοσχάτο Σάμου που θα έχουν καλλιεργηθεί ακολουθώντας βιώσιμες καλλιεργητικές πρακτικές.

Ακόμη και η νέα συσκευασία αποδεικνύει τη δέσμευση στη βιωσιμότητα, καθώς για την επανακυκλοφορία του Private Reserve, η φιάλη επανασχεδιάστηκε για να γίνει ελαφρύτερη και η συσκευασία δώρου έγινε πιο μικρή, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές CO2 κατά 10,4% σε σύγκριση με την προηγούμενη συσκευασία.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...