Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Churchill’s προσφέρει πρακτική εμπειρία συγκομιδής στο Douro

Για τρεις ημέρες αυτόν τον Σεπτέμβριο, το οινοποιείο Churchill’s προσφέρει στους τουρίστες την ευκαιρία να ασχοληθούν με το μάζεμα των σταφυλιών και να βυθιστούν μέχρι το γόνατο στην παράδοση να πατούν τα φρούτα κάτω από τα πόδια.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Το Quinta da Gricha, ο κορυφαίος αμπελώνας της εταιρείας, θα καλωσορίσει τους επισκέπτες για το ετήσιο «vindima» του στις 10, 11 και 25 Σεπτεμβρίου. Η μέρα ξεκινά με μια πρόκληση συλλογής σταφυλιών με την αμπελουργική ομάδα του Churchill’s, όπου θα μαζέψουν τα ίδια σταφύλια, που στην συνέχεια θα οδηγηθούν προς οινοποίηση.

Ευτυχώς, οι επισκέπτες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν τα πολλά χρόνια που χρειάζονται κανονικά για να απολαύσουν τους καρπούς της συγκομιδής των σταφυλιών για το Port. Οι κόποι τους θα ακολουθήσουν μια γευσιγνωσία τεσσάρων κρασιών, συμπεριλαμβανομένων δύο vintage Ports από τον ίδιο αμπελώνα που μόλις μάζεψαν (αν και οι επισκέπτες δεν αναμένεται να τρυγήσουν τα 40 εκτάρια κάτω από το αμπέλι).

Ωστόσο, δεν μπορείτε να φτιάξετε κρασί χωρίς να συνθλίψετε ένα σωρό σταφύλια, και το Churchill’s είναι ένα από τα λίγα οινοποιεία παραγωγής Port, που εξακολουθούν να τα κάνουν όλα με τα πόδια. Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να πατήσουν τους καρπούς στις παραδοσιακές γρανιτένιες λαγκάρες, που χρονολογούνται από το 1852. Ενώ, στη συνέχεια, οι επισκέπτες θα απολαύσουν ένα γεύμα τριών πιάτων στον πορτοκαλεώνα, με κρασιά Douro του Churchill και ένα vintage Port.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

REPORTS

Μετά από ένα έντονο Σαββατοκύριακο συζητήσεων στην Εθνοσυνέλευση για το νομοσχέδιο χρηματοδότησης της κοινωνικής ασφάλισης του 2026, ο γαλλικός οινικός και ποτοβιομηχανικός τομέας αναστέναξε...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...