Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το Cabernet Sauvignon του 2022 που αγγίζει την τελειότητα

Με την ολοκλήρωση της κριτικής του The Global Cabernet Sauvignon Masters λήφθηκαν οι καλύτερες εκφράσεις αυτής της ποικιλίας σταφυλιού από όλο τον κόσμο και πλέον το καλύτερο Cabernet Sauvignon του 2022 είναι γεγονός…

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Αν και ο διαγωνισμός δέχεται χαρμάνια, για τα οποία το Cabernet πρέπει να είναι το κυρίαρχο σταφύλι, ήταν στην πραγματικότητα ένα καθαρό Cabernet (μονοποικιλιακό), που συγκέντρωσε τις υψηλότερες βαθμολογίες στον φετινό διαγωνισμό, όταν συχνά είναι ένα κρασί που παρασκευάζεται από ένα μείγμα σταφυλιών που αποδίδει τα καλύτερα αποτελέσματα.

Αλλά σε αυτήν την περίπτωση, ενώ το κρασί παρασκευαζόταν με μία μόνο ποικιλία, η προμήθεια ήταν ασυνήθιστα ευρεία για ένα τόσο υψηλού επιπέδου κρασί, λαμβάνοντας το Cabernet από μια ευρεία περιοχή ενός έθνους.

Με καταγωγή από την Αυστραλία, αυτό το κρασί κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας σταφύλια από παλιά αμπέλια σε τέσσερις περιοχές, οι οποίες ήταν η McLaren Vale, η Coonawarra, η Barossa Valley και η Padthaway, αναμειγνύοντας περιοχές γνωστές για την παραγωγή πλούσιων στυλ Cabernet με εκείνες που φημίζονται για πιο φρέσκες εκφράσεις.

Αυτό το κρασί είναι το Penfolds Bin 707, η κορυφαία έκφραση του Cabernet από τον παραγωγό, και παρασκευάστηκε για πρώτη φορά από την σοδειά του 1964 (αν και δεν παρασκευάστηκε από το 1970-75 – όταν τα σταφύλια χρησιμοποιήθηκαν για άλλα κρασιά – ούτε το ’81, ’95, ’00 , ’03 ή ’11, όταν το Cabernet δεν ήταν του επιθυμητού στυλ και ποιότητας).

Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένα εξαιρετικό κρασί, με βάθος και κλάση, πολυπλοκότητα και επιμονή, και, ενώ ένα ισχυρό, νεανικό Cabernet από την σοδειά του 2019, είναι ένα υπέροχο κρασί τώρα, αλλά δημιουργήθηκε για να παλαιώσει για δεκαετίες στα μεγάλα κελάρια του κόσμου…

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.