Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα οινική εποχή του Abruzzo ξεκινάει με την κατηγορία Superiore

Η Consorzio Tutela Vini d’Abruzzo ανακοίνωσε νέες αλλαγές στην ετικέτα για τα κρασιά της ιταλικής περιοχής που θα εφαρμοστούν από τη συγκομιδή του 2023 και μετά.

Οι αλλαγές βρίσκονται στα σκαριά από το 2019 και, μετά από έγκριση από διάφορα διοικητικά όργανα, συμπεριλαμβανομένου του Υπουργείου Γεωργίας, ολοκληρώθηκαν τελικά εγκαίρως για τον επερχόμενο τρύγο.

Μιλώντας στην φετινή Vinitaly, ο διευθυντής επικοινωνίας του Consorzio Davide Accera είπε: «Θέλουμε να παρουσιάσουμε το μέλλον της περιοχής μας, γιατί από την επόμενη συγκομιδή θα έχουμε ένα νέο καθεστώς DOC. Παρουσιάζουμε το Superiore για το Montepulciano d’Abruzzo DOC στην πραγματικότητα, όχι μόνο για το Montepulciano, αλλά για όλα τα DOC του Abruzzo. Έτσι από την επόμενη συγκομιδή, θα έχουμε Montepulciano d’Abruzzo Superiore, Trebbiano d’Abruzzo Superiore, Cerasuolo d’Abruzzo Superiore και Pecorino d’Abruzzo Superiore».

Η Passerina d’Abruzzo, η Cococciola d’Abruzzo και η Montonico d’Abruzzo θα υπόκεινται επίσης σε αυτήν την ποιοτική κατάτμηση.

Η διάκριση Superiore σημαίνει ότι το κρασί παρασκευάζεται από φρούτα που προέρχονται από τα καλύτερα αγροτεμάχια. Αυτά τα κρασιά θα έχουν συνήθως ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε αλκοόλ λόγω της ωρίμανσης των σταφυλιών.

«Αυτή είναι μια επανάσταση για εμάς γιατί μπορούμε να επικεντρωθούμε σε διαφορετικές περιοχές της περιοχής [του Abruzzo]. Είτε παράγετε Montepulciano από τα βόρεια της περιοχής, είτε στο νότο, δίπλα στη θάλασσα ή κοντά στα βουνά, τα αποτελέσματα είναι πολύ, πολύ διαφορετικά, επομένως θέλουμε να παρουσιάσουμε αυτά τα διαφορετικά αποτελέσματα στην ετικέτα», εξήγησε η Accera.

Ωστόσο, ενώ οι ετικέτες κρασιού DOC του Abruzzo θα μπορούν να επιδεικνύουν μεγαλύτερο επίπεδο ποιοτικής κατάτμησης, τα κρασιά με λιγότερο κύρος Indicazione Geografica Tipica (IGT) θα υποστούν μεγάλη απλοποίηση, καθώς οι τρέχουσες οκτώ ονομασίες IGT πρόκειται να αντικατασταθούν από μία, «Terre d ‘Abruzzo».

Τέλος, σύμφωνα με δελτίο τύπου, ο πρόεδρος της Consorzio Alessandro Nicodemi εξήγησε ότι η εισαγωγή του Terre d’Abruzzo IGT, «δημιουργεί μια ισχυρή περιφερειακή εικόνα, αντισταθμίζοντας τον τρέχοντα ασαφή κατακερματισμό».

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Ελληνικό Πάσχα είναι μια μεγάλη γιορτή με χαρές, χορούς, γέλια και φαγοπότι. Τα φαγητά που απλώνονται στο τραπέζι της Λαμπρής ποικίλουν από περιοχή...

REPORTS

Σημαντική μείωση στις εισαγωγές κρασιού κατέγραψε η Ελβετία το 2024, σύμφωνα με στοιχεία της S&P Global (IHS). Η χώρα εισήγαγε κρασί συνολικής αξίας 1,177...

REPORTS

Ο ισπανικός αμπελοοινικός τομέας διέσχισε μια χρονιά μεγάλων αντιθέσεων το 2024, η οποία χαρακτηρίστηκε από μειωμένους όγκους, ανθεκτικές αξίες εξαγωγών, αυξανόμενη εξάρτηση από τις...

REPORTS

Η χρήση καλλιεργειών κάλυψης στους αμπελώνες αποτελεί ολοένα και πιο διαδεδομένη πρακτική στο πλαίσιο της βιώσιμης γεωργίας. Αυτές οι καλλιέργειες, που εγκαθίστανται ανάμεσα στις...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ένα καυτό θέμα συζήτησης στις τάξεις των οινοπαραγωγών αυτή τη στιγμή, ιδιαίτερα εκείνων που είναι… αγκυροβολημένοι σε περιοχές παραγωγής κόκκινου οίνου, είναι οι προτιμήσεις...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο κλίμα συνεχίζει την ακανόνιστη μεταβολή του, οι αμπελώνες της Ελλάδας, που για πολύ καιρό ήταν ευλογημένοι με μεσογειακή αύρα και ηλιόλουστες...

REPORTS

Η Καμπανία υιοθετεί τώρα μια νέα ταυτότητα: αυτή ενός παγκόσμιας κλάσης, φιλόξενου οινικού προορισμού. Καθώς οι πόρτες των κελαριών ανοίγουν και οι πολυτελείς εμπειρίες...

REPORTS

Σε μόλις 226 εκατ. εκατόλιτρα ανήλθε η παγκόσμια παραγωγή οίνου για το 2024 (-5% έναντι 2023), νούμερο το οποίο αντιστοιχεί στην χαμηλότερη τιμή της...