Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το κρασί στην πιο “φυσική” του όψη έρχεται στο Ωδείο Αθηνών στις 3 Νοεμβρίου

Το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA επιστρέφει την Κυριακή 3 Νοεμβρίου και μεταμορφώνει το Ωδείο Αθηνών σε μια πολύχρωμη γιορτή κρασιού!

Aπό την Θράκη μέχρι την Κρήτη και από την Ικαρία μέχρι την Πελοπόννησο, οινοποιεία από όλη την χώρα θα φέρουν τα κρασιά τους στον ιστορικό χώρο του Ωδείου όπου θα παρουσιαστεί το εύρος και η δυναμική του ελληνικού φυσικού κρασιού.

Κρασιά βιολογικά, βιοδυναμικά, με ελάχιστα θειώδη, γηγενείς ζύμες, αδιαύγαστα, αφιλτράριστα, θα γεμίσουν τα ποτήρια σας και θα διηγηθούν τις μοναδικές τους ιστορίες. Πλάι στους Έλληνες παραγωγούς φέτος το ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA φιλοξενεί 6 οινοποιεία από την Ιταλία, τη Σερβία και την Γεωργία, χώρες με μακρά παράδοση στη φυσική οινοποίηση.

Μέσα σε μια μέρα το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει πάνω από 200 κρασιά ελαχίστων παρεμβάσεων και να γνωρίσει τους δημιουργούς τους. Τα κρασιά τους είναι αγνά, φιλικά προς το περιβάλλον και πάνω απ’ όλα πολύ νόστιμα!

Μαζί στο Ωδείο Αθηνών θα είναι το Τρομερό Παιδί με ψωμιά από φυσικό προζύμι, τα Καραμανλίδικα του Φάνη με εκλεκτά τυριά και για επιδόρπιό έχει φροντίσει το Maraboo με παγωτό από κρασί.

Στις 3 Νοεμβρίου γιορτάζουμε και πάλι τους ανεξάρτητους παραγωγούς, τη δουλειά τους, τον σεβασμό τους προς τη φύση και πάνω από όλα τα γεμάτα χαρακτήρα κρασιά τους που αντιπροσωπεύουν τις προσωπικότητές τους και τα ποικιλόμορφα terroirs από τα οποία προέρχονται. 

Βιωσιμότητα & Διοργάνωση

Αγαπάμε τα κρασιά που προέρχονται από βιολογικούς ή και βιοδυναμικούς αμπελώνες γιατί συνδέουν  την σύγχρονη οινοποίηση και την αρμονία με τη φύση. Τα φυσικά κρασιά καλλιεργούνται σε ένα καθαρό περιβάλλον, χωρίς πρόσθετα, συνθετικά λιπάσματα και παρασιτοκτόνα, όπου τα φυτά και η γη ανθίζουν. Η οινοποίησή τους γίνεται με ελάχιστα ή καθόλου θειώδη, χωρίς διαυγαστικά και ζύμες εμπορίου. 

Ο εξοπλισμός της έκθεσης είναι ειδικά σχεδιασμένος για επαναχρησιμοποίηση και κατασκευασμένος με φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αποκλείοντας τα πλαστικά μιας χρήσης. Το 2023 ανακυκλώθηκαν 2.000 φιάλες γυαλιού και κομποστοποιήθηκαν 2.120 τεμάχια αποτσίγαρων και 1.400 τεμάχια φελλού.

Συμμετέχοντες παραγωγοί:

Αμπελουργείν | Αμπελώνες Καμκούτη | Αμπελώνες Κοντοζήση | Ανατολικός Αμπελώνας | Βιολογικό Οινοποιείο Καλόγρη | Εμμανουήλ Ορφανός – The Wine Labourers | Κτήμα Αναγέννηση – Ξυδής Αναστάσιος | Κτήμα Ασλάνη | Κτήμα Αφιανές |  Κτήμα Ζαφειράκη | Κτήμα Καμάρα – Οικογένεια Κιουτσούκη | Κτήμα Καρίμαλη | Κτήμα Κούκος | Κτήμα Μαρκόγιαννη | Κτήμα Μάστορη | Κτήμα Μιτζιφίρη | Κτήμα Μοσχόπολις | Κτήμα Μπαλατσούρα Dorian Wines | Κτήμα Μπριντζίκη | Κτήμα Νικολού | Κτήμα Οινογένεσις | Κτήμα Παπράς | Κτήμα Πατιστή | Κτήμα Πάτοινος Terre de l’ apocalypse | Κτήμα Σεϊτανίδη | Κτήμα Στυλιανού | Κτήμα Χαλκιά | Μικροοινοποιείο Θαλασσινός | Οικογένεια Βαϊμάκη | Οικογένεια Γεώργα | Οινοποιείο Μαρκατσέλη | Οινοποιείο Σελλάς | Οινοποιείο Τρουπής | Οινοποιητική Μονεμβασιάς Τσιμπίδη | Οινοποιία Τσικρικώνη | Τετράμυθος | Χλόη Χατζηβαρύτη | Abraam’s Vineyards | Ad Vinum | Bikicki Winery | Chito’s Ghvino | Dameli Wines | Eklektikon | Foradori | Fro & Co Wines | GK Wines | Kortavebis Marani | Makaridze Marani | MikroBio Κτήμα Κουτσοδήμος | Papadopoulos Viticulture | Philia Winery | Supernatural | The Knack Project | Tsililis Terres | VOΪ | We are Ghvino | WineLab

Επίσης μαζί:

Τα Καραμανλίδικα του Φάνη | Το Τρομερό Παιδί | Cork Hellas | Maraboo | Oinoline Wine Accessories

Powered by Τανίνη Αγάπη Μου &  Σούπερ Ιούλιος

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το fysikafysika.gr και το @fysikafysika

Προπώληση εισιτηρίων: more.com

Δείτε το aftervideo του ΦΥΣΙΚΑ FYSIKA 2023

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην περιοχή Charente της νοτιοδυτικής Γαλλίας, ένας αμπελουργός πήρε τη δύσκολη απόφαση να ξεριζώσει μέρος του αμπελώνα του, προκειμένου να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες...

REPORTS

Ο τρύγος του Μοσχάτου Αλεξανδρείας ξεκίνησε στις 21 Αυγούστου και ολοκληρώθηκε στις 8 Σεπτεμβρίου. Σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά η ποσότητα ήταν αυξημένη...

REPORTS

Ένα τριήμερο συλλογικό οινοτουριστικό ταξίδι εμπειρίας, έμπνευσης και δημιουργίας στον ελληνικό αμπελώνα διοργάνωσε η Αχαΐα-Αναπτυξιακή Α.Ε. μεταξύ 3-5 Οκτωβρίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο, 18 Οκτωβρίου 2025, στις 18:00, το Κτήμα Γεροβασιλείου υποδέχεται τον μουσικό Κωσταντή Πιστιόλη.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Μια ακόμη διεθνής διάκριση για τον Ενιαίο Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Σάμου, καθώς δύο από τα πιο εμβληματικά παλαιωμένα γλυκά κρασιά του, το Samos Anthemis 2019...

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.