Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το πρώτο Barolo που κυκλοφόρησε στο la Place de Bordeaux

Ένα κρασί από έναν από τους πιο διάσημους αμπελώνες του Πιεμόντε θα γίνει το πρώτο Barolo cru, που θα πωλείται από το la Place de Bordeaux.

Το Michele Chiarlo Barolo Cerequio 2018 θα κυκλοφορήσει και θα διανεμηθεί μέσω του ιστορικού δικτύου διανομέων του Μπορντό από τον Μάρτιο του 2022.

Σύμφωνα με τον Chiarlo, το κρασί θα είναι διαθέσιμο για παγκόσμια διανομή μέσω οκτώ από τους αντιπάλους του Μπορντό (εξαιρουμένων των ΗΠΑ, της Ιταλίας, του Καναδά και της Νότιας Κορέας), με τη βοήθεια του Timothée Moreau του Bureau des Grands Vins. Οι διαπραγματευτές συνεργάζονται με το οινοποιείο με έδρα την Καλαμαντράνα για να εξασφαλίσουν ευρύτερη πρόσβαση στο εμβληματικό Barolo cru.

Ο οινοποιός του Michele Chiarlo, Alberto Chiarlo, δήλωσε περήφανος που ανακοίνωσε τη συνεργασία και είδε το Barolo Cerequio να κάθεται δίπλα στις πιο διάσημες ετικέτες στον κόσμο.

Πρόσθεσε ότι παρόλο που το Cerequio βρισκόταν ήδη σε 50 χώρες παγκοσμίως, μέσω της La Place de Bordeaux, η ομάδα θέλει να φέρει την παγκόσμια διανομή του Cerequio «σε ένα νέο επίπεδο».

«Τώρα είναι η ώρα να αναζητήσουμε την ακόμα πιο παγκόσμια και πιο λεπτή διανομή που μόνο η La Place μπορεί να μας προσφέρει», είπε. «Αυτό το επίτευγμα κατέστη δυνατό χάρη στη συνεχή δέσμευση της οικογένειάς μας στην επιδίωξη της ποιότητας και στην επιθυμία να δούμε τα κρασιά μας να διανέμονται παγκοσμίως με τρόπο απόλυτα συνεπή με τη φιλοσοφία μας: καλλιέργεια, οινοποίηση και φέρνοντας σε μια παγκόσμια αγορά τον καρπό των κορυφαίων τα τρομερά του Πιεμόντε».

Ο Chiarlo πρόσθεσε ότι η κίνηση ήταν μέρος μιας ευρύτερης αποστολής για να αναγνωριστεί παγκοσμίως το Cerequio, η οποία περιελάμβανε την ίδρυση του Palás Cerequio στο Langhe, ένα θέρετρο που είναι αφιερωμένο στο Barolo.

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Το 2025 καταγράφεται ως μια από τις πιο αντιφατικές χρονιές στη σύγχρονη ιστορία του αργεντίνικου κρασιού. Από τη μία πλευρά, η κατανάλωση υποχωρεί αισθητά,...

REPORTS

Η γαλλική κυβέρνηση δημοσίευσε στις 16 Δεκεμβρίου το διάταγμα υπ’ αριθμ. 2025-1221 στην Επίσημη Εφημερίδα, εισάγοντας σημαντικές τροποποιήσεις στο καθεστώς των μεμονωμένων συμπληρωματικών ποσοτήτων...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.