Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Η νέα σύνθεση της Επιτροπής Προστασίας Οινοπαραγωγής

Τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής Προστασίας Οινοπαραγωγής ορίστηκαν με απόφαση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, σύμφωνα με την οποία η θητεία τους λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2024.

Πρόεδρος στην Κεντρική Επιτροπή Προστασίας Οινοπαραγωγής παραμένει η Ιωάννα Παππά, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, με αναπληρώτρια την Ελένη Τσουράκη. Γραμματέας της Επιτροπής ορίζεται η Ελένη Λαρεντζάκη, ενώ στη θέση των μελών τοποθετούνται οι:

– Αλεξάνδρα Πετροπούλου, προϊσταμένη κατ’ αναπλήρωση του Τμήματος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρώτρια τη Σοφία Φράγκου.

– Ελένη Λαρεντζάκη, υπάλληλος του κλάδου ΤΕ Τεχνολόγων Γεωπονίας ειδικότητας ΤΕ Γεωπονίας, με βαθμό Α ́, του Τμήματος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Αχιλλέα Θεοχάρη.

– Δημήτριος Τάσκος, εντεταλμένος ερευνητής στο Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών και Αμπέλου, Τμήμα Αμπέλου, του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Δούπη.

– Μαρία Μετάφα, εντεταλμένη ερευνήτρια στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας Αγροτικών Προϊόντων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Παντελή Νατσκούλη.

– Στυλιανός Καραγιάννης, προϊστάμενος του Τμήματος Α ́-Αλκοόλης και Ποτών με Αλκοόλη, της Διεύθυνσης Αλκοόλης και Τροφίμων, της Γενικής Διεύθυνσης Γενικού Χημείου του Κράτους, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Στέφανο Χατζηγεωργίου.

– Ιωάννης Βογιατζής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Θεόδωρο Γεωργόπουλο.

– Παρασκευάς Κορδοπάτης, Γενικός Διευθυντής του Κλαδικού Εθνικού Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοοινικών Προϊόντων (K.E.O.Σ.Ο.Ε.), ως τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Χρήστο Μάρκου.

– Ιωάννης Κουτσούρος, εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Οινοποιών, ως  τακτικό μέλος, με αναπληρωτή τον Γεώργιο Κουτσοδήμο.

– Εισηγητής της Επιτροπής, χωρίς δικαίωμα ψήφου, ορίζεται ο Γεώργιος Μπουρίτης, υπάλληλος του κλάδου ΠΕ Διοικητικού-Οικονομικού, με βαθμό Α ́, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, του Τμήματος Αμπέλου, Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών, της Διεύθυνσης Αξιοποίησης και Τεχνολογίας Τροφίμων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, χωρίς αναπληρωτή/τρια.

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...