Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Vik της Χιλής λαμβάνει πιστοποίηση βιωσιμότητας

Το οινοποιείο Vik στην κοιλάδα Cachapoal έλαβε τώρα τη σφραγίδα Certified Sustainable Wine of Chile μετά από αξιολόγηση των παραγωγικών, οικονομικών και κοινωνικών διαδικασιών του.

απόδοση Ζήσης Πανάγος

Η πιστοποίηση αναγνωρίζει τις εταιρείες εκείνες που πληρούν ορισμένες απαιτήσεις βιωσιμότητας σε όλη την αλυσίδα αξίας του κρασιού.

Πιο συγκεκριμένα ο Κώδικας Αειφορίας Wines of Chile χωρίζεται σε πρακτικές που αναλαμβάνονται σε τρεις τομείς της επιχείρησης: πράσινο (τεχνική διαχείριση των αμπελώνων), κόκκινο (οινοποιείο και εμφιαλωτήριο) και πορτοκαλί (κοινωνική/γραφειακή ζωή).

Η ενεργειακά αποδοτική αρχιτεκτονική, συμπεριλαμβανομένου ενός καθρέφτη νερού που δροσίζει φυσικά το δωμάτιο του βαρελιού και η ημιδιαφανής οροφή του οινοποιείου για να μειώσει την ανάγκη για φωτισμό και η συγκομιδή τη νύχτα για να διατηρηθούν τα σταφύλια δροσερά (άρα δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρισμό για να ψύξετε) είναι μεταξύ των μέτρα εξοικονόμησης ενέργειας που έχει λάβει η Vik, δίνοντάς της τη δυνατότητα να βασίζεται σε 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Επιπλέον, η Vik έχει διακριθεί για την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Το Barroir Project είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο το οινοποιείο έχει ανακυκλώσει και επαναχρησιμοποιήσει υλικά, χρησιμοποιώντας πεσμένα δέντρα από την πλαγιά του λόφου ως καύσιμο για να φρυγανίσει τα βαρέλια.

Σε πρόσφατη δήλωση η Vik ανέφερε: «Από την αρχή, η VIK εμπνεύστηκε από τους κύκλους της φύσης για να αγωνιστεί για περιβαλλοντικά βιώσιμη γεωργία, δίνοντας τη δέουσα προσοχή σε όλες τις πτυχές αυτής της δραστηριότητας για να επιτευχθεί μια ισορροπία μεταξύ ανθρώπου και φύσης. Έχουμε επίσης προωθήσει την ενοποίηση με τις τοπικές κοινωνίες, προτιμώντας τους τοπικούς παραγωγούς ως προμηθευτές μας. Αυτή η ισορροπία αντικατοπτρίζεται πιστά στα Ultra Premium κρασιά μας, τα οποία καλλιεργούμε με μια ολιστική προσέγγιση για περισσότερο από μια δεκαετία.»

«Η βιωσιμότητα είναι ευθύνη όλων και όλοι πρέπει να δεσμευτούμε σε αυτήν…» είπε κλείνοντας.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.