Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Masottina στοχεύει στην premium κατηγορία Prosecco

Στη φετινή Vinitaly, ο διευθυντής μάρκετινγκ της Masottina, Federico Dal Bianco, μίλησε για την premiumization της κατηγορίας Prosecco και γιατί είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε τι θέλουν οι καταναλωτές.

Ο Dal Bianco μοιράστηκε ότι η εταιρεία με έδρα το Conegliano έκανε το ντεμπούτο της στην εκδήλωση pre-fair γευσιγνωσίας της Vinitaly: «Ήμασταν στο Opera Wine για πρώτη φορά, με το R.D.O μας. [Rive di Ogliano], αυτό είναι το high-end Prosecco μας, και υπάρχει σαφώς μεγάλη προσοχή στην παγκόσμια αγορά για το premium Prosecco».

«Εδώ συνήθως, στο Vinitaly, η Masottina παρουσιάζει το νέο της R.D.O., en primeur, όπως το 2022 σε εκδόσεις Brut και Extra Dry».

Συμπληρωματικά, τα ζητήματα της εφοδιαστικής αλυσίδας παραμένουν ανησυχητικά: «Η κοινοπραξία Prosecco DOC έχει τώρα τα στοιχεία για τον όγκο των εξαγωγών, τα οποία αυξάνονται γενικά, επομένως είναι σημαντικό η παγκόσμια αγορά του Prosecco να αυξηθεί. Παράλληλα, εξακολουθεί να υπάρχει μία αβεβαιότητα στον κόσμο και ορισμένα προβλήματα με τα ξηρά κρασιά, αλλά ελπίζουμε ότι μέχρι το επόμενο καλοκαίρι η κατάσταση των ξηρών προϊόντων θα είναι καλύτερη».

Ο Dal Bianco σημείωσε επίσης ότι οι καταναλωτές επιλέγουν πιο premium Prosecco: «Πουλάμε σε περισσότερες από 50 χώρες και, χάρη στο R.D.O., βλέπουμε τους ανθρώπους να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στο Conegliano Valdobbiadene και το Prosecco Superiore της Masottina, επομένως για εμάς είναι σημαντικό να αυξήστε τόσο τον όγκο όσο και την αξία».

Για τη Masottina, η Vinitaly παρουσιάζει «νέες ευκαιρίες από όλο τον κόσμο»: «Η Vinitaly γίνεται κάτι πιο επαγγελματικό για τον κλάδο του κρασιού και αυτό είναι καλό για τους παραγωγούς και όλους τους εμπλεκόμενους». Στη φετινή έκδοση, λίγο λιγότερο από το ένα τρίτο (29.600) από τους 93.000 επισκέπτες της έκθεσης ήταν διεθνείς.

Τέλος, ενώ η παρουσία του εμπορίου είναι σημαντική, ο Dal Bianco υποστήριξε ότι, προκειμένου να διασφαλιστεί η θέση της μάρκας στην εγχώρια αγορά, είναι σημαντικό να προσέχουμε το κοινό.

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...