Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος συνεργάζεται με σχολή της Βουργουνδίας

Το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος ολοκλήρωσε με επιτυχία την πολύμηνη συνεργασία με το κορυφαίο, “Burgundy School of Wine & Spirits Business”, με έδρα τη Dijon της Γαλλίας. Καθοριστική συνδρομή για τη συγκεκριμένη συνεργία αποτέλεσαν οι ενέργειες του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου.

Επίσκεψη φοιτητών 14.06.2021

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Οινοποιείο Αρτέμης Καραμολέγκος αποτέλεσε ένα από τα τέσσερα οινοποιεία και το μοναδικό από τη Νότια Ελλάδα που συμμετείχε στον πρώτο, και συνάμα πιλοτικό, μέχρι σήμερα κύκλο του συγκεκριμένου προγράμματος, με την ονομασία “The Greek Wineries Project”. Το εγχείρημα αναμένεται να επαναληφθεί και τα επόμενα χρόνια με τη συμπερίληψη και άλλων χωρών.

Οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του ΜΒΑ in wine business, υπό την επίβλεψη ακαδημαϊκών δασκάλων και καθηγητών πανεπιστήμιου, ολοκλήρωσαν έπειτα από αρκετούς μήνες αναλυτικής έρευνας, λεπτομερή κλαδική μελέτη για το Ελληνικό κρασί. Ακολούθως, σχεδίασαν και υπέβαλλαν τις προτάσεις τους για τη βελτιστοποίηση της εξαγωγικής δραστηριότητας του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος και τη διεθνή στρατηγική μάρκετινγκ, οι οποίες ελάμβαναν υπόψη τις σύγχρονες απαιτήσεις και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του.

Το τελικό αποτέλεσμα των ακαδημαϊκών προσπαθειών παρουσιάστηκε από τους φοιτητές στο Οινοποιείο Παπαγιαννάκου στις 7 Ιουνίου με παραβρισκόμενους, εκπροσώπους των Οινοποιείων και του Πανεπιστημίου, μελών του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, δημοσιογράφων και Masters of Wine.

Η καρποφόρα και στενή συνεργασία με τα μέλη του πανεπιστημίου, συνεχίστηκε με ενθουσιασμό έπειτα και από την ολοκλήρωση του προγράμματος. Φοιτητές επισκέφθηκαν τη Σαντορίνη, με σκοπό να γνωρίσουν δια ζώσης την ομάδα του Οινοποιείου Αρτέμης Καραμολέγκος, να γευτούν τους οίνους, να περιηγηθούν στους χώρους παραγωγής και στον αμπελώνα και τέλος να δοκιμάσουν την τοπική κουζίνα στο εστιατόριο «Άρωμα Αυλής».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.