Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Αβαντίς Σαντορίνη «μεταμορφώνεται» σε «Anhydrous»

Το νέο brand του οινοποιείου παίρνει την ονομασία «ANHYDROUS» που προέρχεται από την ελληνική λέξη «ΑΝΥΔΡΟΣ». O όρος προέρχεται από το έδαφος της Σαντορίνης το οποίο είναι άνυδρο όπως και το αμπέλι, που «ποτίζεται» από την ατμοσφαιρική υγρασία. Η νυχτερινή θαλάσσια δροσιά από την καλντέρα, σχηματίζει δροσοσταλίδες που πέφτουν πάνω στο αμπέλι και καταλήγουν στο έδαφος. Έτσι, πριν ο ήλιος τις διαλύσει, δροσίζουν την άνυδρη ηφαιστειακή γη.

Το νέο λογότυπο του οινοποιείου αποτελεί μια συμβολική απεικόνιση του αμπελοτοπίου και των απρόβλεπτων, εναλασσόμενων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί. Τα στοιχεία της φύσης εναλλάσονται συνδράμοντας στην ποιότητα και την πολυπλοκότητα των κρασιών. Παρουσιάζονται σε μια εικόνα ως σύνολο, με σχεδιασμό που παραπέμπει σε παλιά γκραβούρα, γεφυρώνοντας με αυτό τον τρόπο, το παρελθόν με το μέλλον.

Έτσι, το Αβαντίς Σαντορίνη, διανύοντας τον ένατο χρόνο του, διαμορφώνει τις νέες ετικέτες κρασιού ως εξής:

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...