Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το κτήμα Il Borro της οικογένειας Ferragamo αποκτά τους αμπελώνες Pinino στο Μονταλτσίνο

Το γνωστό κτήμα, Il Borro, που βρίσκεται στην ιστορική και διάσημη οινοποιητική περιοχή του Montalcino στην καρδιά της Τοσκάνης, εξαγόρασε την Tenuta Pinino σε μια κίνηση που θα προσθέτει περίπου 80.000 φιάλες ετησίως στην παραγωγή της οικογένειας Ferruccio Ferragamo. Αυτή η κίνηση επιτρέπει στην Il Borro Wines να επεκτείνει περαιτέρω την προσφορά κρασιών υψηλής ποιότητας, ενισχύοντας την ηγετική της θέση σε αυτό το χαρτοφυλάκιο.

Το Il Borro προσέθεσε στο χαρτοφυλάκιο του το οινοποιείο Pinino έκτασης 21 εκταρίων στον υπάρχοντα αμπελώνα των 84 εκταρίων του. Με την εξαγορά αυτή οι αμπελώνες Brunello, Sangiovese και Rosso di Montalcino του Pinino θα περιέλθουν στην ιδιοκτησία της Il Borro, ενισχύοντας τις φυτεύσεις Sangiovese της τελευταίας μαζί με τις διεθνείς ποικιλίες Merlot, Cabernet Sauvignon και Syrah.

Το κτήμα Pinino δημιουργήθηκε στο Montalcino το 1874 και το 1950 καταχωρήθηκε στο Brunello Winemakers Register ως ένα από τα πρώτα αμπέλια στο Montalcino.

Ξεφυλλίστε και κατεβάστε σε υψηλή ανάλυση το τεύχος 40 του WineTrails

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι για αυτή την εξαγορά, η οποία μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή μας και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιό μας με το παγκοσμίου φήμης Brunello di Montalcino», δήλωσε ο Ferruccio Ferragamo, πρόεδρος της Il Borro. «Πρόκειται για μια σημαντική επένδυση που θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη δέσμευσή μας για την αριστεία στην οινοποίηση. Με την Il Borro Wines, στοχεύουμε να προσφέρουμε μια υψηλότερης ποιότητας γκάμα κρασιών και ετικετών».

Το Il Borro εκτείνεται σε 1.100 εκτάρια βιολογικής καλλιέργειας στη λεκάνη Valdarno Superiore και εφαρμόζει βιολογική αμπελουργία από τότε που πιστοποιήθηκε το 2015. Η οικογένεια Ferragmo αγόρασε το κτήμα το 1993 με σκοπό να ζωντανέψει το χωριουδάκι στο Upper Valdarno της Τοσκάνης και να αποκαταστήσει το αρχαίο κάστρο και τα κτίριά του. Η πρώτη συγκομιδή του παραγωγού έγινε το 1999 και οι πρώτες 6.700 φιάλες του Il Borro Toscana παρουσιάστηκαν στην έκθεση κρασιού Vinitaly το 2001.

Με τη διαχείριση του γιου του Ferruccio, Salvatore, ο οποίος είναι βαθιά αφοσιωμένος στον τομέα του κρασιού, και της Vittoria, υπεύθυνης για τις βραβευμένες προσπάθειες βιωσιμότητας του ακινήτου, το κτήμα κατέγραψε έσοδα άνω των 22 εκατ. ευρώ το 2023, αύξηση 18% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Il Borro Wines, το τμήμα αμπελουργίας και οινολογίας της εταιρείας, σημείωσε ανάπτυξη 20%, με σημαντικές αυξήσεις πωλήσεων σε όλες τις αγορές.

«Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι με αυτή την εξαγορά, η οποία μας επιτρέπει να επεκτείνουμε την παραγωγή μας και να εμπλουτίσουμε το χαρτοφυλάκιό μας με το παγκοσμίου φήμης Brunello di Montalcino», σχολίασε ο Ferruccio Ferragamo, Πρόεδρος της Il Borro. «Είναι μια σημαντική επένδυση που θα ανυψώσει περαιτέρω τη δέσμευσή μας για αριστεία στην οινοποίηση. Με την Il Borro Wines, στοχεύουμε να προσφέρουμε μια ολοένα ευρύτερη και υψηλότερης ποιότητας γκάμα κρασιών και ετικετών.».

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Το Consorzio del Vino Brunello di Montalcino έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες προβλέψεις για τον τρύγο του 2024, ο οποίος επηρεάζεται από συγκεκριμένες κλιματολογικές...

REPORTS

Εγκρίθηκε από την ολομέλεια η "Κύρωση του Πρωτοκόλλου Τροποποίησης της Συμφωνίας της 3ης Απριλίου 2001 για την ίδρυση του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου...

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, ο κλάδος του κρασιού έχει εντείνει τις προσπάθειές του να προσελκύσει την προσοχή των νεότερων καταναλωτών. Η στροφή αυτή είναι κατανοητή,...

REPORTS

Διαπιστώνοντας την αποκατανάλωση κρασιού (κυρίως στη Γαλλία), σε συνδυασμό με την κλιματική αλλαγή και τις γεωπολιτικές εντάσεις, εκπρόσωποι του 75% των αμπελώνων του κόσμου...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...