Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το αγγλικό οινοποιείο στο Κεντ ελπίζει για έγκριση προγραμματισμού

Το Kentish Wine Vault στοχεύει να μεταμορφώσει τη οινική βιομηχανία και να παράγει αγγλικό ανταγωνιστή του prosecco…

Ένα κέντρο-ορόσημο για το αγγλικό κρασί που σχεδιάστηκε από τον Norman Foster, το οποίο οι υποστηρικτές λένε ότι θα δημιουργήσει έναν προσιτό αντίπαλο για το prosecco, θα μπορούσε να λάβει έγκριση σχεδιασμού εντός ημερών.

Ο Gary Smith, διευθύνων σύμβουλος της MDCV UK, ο οινοποιός πίσω από το έργο Kentish Wine Vault αξίας 30 εκατομμυρίων λιρών, δήλωσε αισιόδοξος για τα σχέδιά του να μεταμορφώσει τον τομέα του κρασιού της χώρας, παράγοντας 5 εκατομμύρια μπουκάλια αγγλικού κρασιού το χρόνο στη νέα τοποθεσία, μετά από μήνες αμφιβολίας.

Ο ίδιος ελπίζει ότι το οινοποιείο θα παράγει αστραφτερά λευκά και ροζέ που δελεάζουν μέρος της ακμάζουσας βρετανικής αγοράς, καθώς και να πείσει τους καταναλωτές να αφήσουν για λίγο το ιταλικό prosecco να δοκιμάσουν αφρώδες από τον κήπο της Αγγλίας.

Ένα προτεινόμενο κέντρο επισκεπτών συνδεδεμένο με τον αμπελώνα, μαζί με ένα εστιατόριο, αίθουσα γευσιγνωσίας και καφέ, αν και χτισμένα κυρίως υπόγεια, θα βρίσκεται κάτω από τα σχέδια σε πράσινη ζώνη σε μια καθορισμένη περιοχή εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς γύρω από το χωριό Cuxton.

Παρά το γεγονός ότι το συμβούλιο της Medway συνέστησε την έγκριση των σχεδίων, τον περασμένο Μάρτιο μια επιτροπή σχεδιασμού αποφάσισε ότι το έργο και η αναμενόμενη εισροή περίπου 300 επισκεπτών την ημέρα αποτελούσαν υπερβολικά μεγάλο κίνδυνο για την άγρια ​​φύση και τη φυσική ομορφιά της περιοχής.

Ο Smith τόνισε, ωστόσο, ότι η νομική του ομάδα είχε υποστηρίξει μια έφεση και ότι είχε οριστικοποιηθεί στις 4 Απριλίου. Η απόφαση από τον επιθεωρητή προγραμματισμού αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, με τον Smith να σχεδιάζει να ξεκινήσει μια εκστρατεία «Drink English» εάν τα σχέδια είναι επιτυχή.

Συμπληρωματικά, ο Smith είπε ότι υπήρχε μια ευκαιρία, αν όχι να «χτυπήσει το prosecco στα ίσια», να κατακτήσει μέρος της αγοράς παράγοντας ένα παρόμοιο στυλ αγγλικού κρασιού στο Kentish Vault μέσω της μεθόδου παραγωγής Charmat όπου η λάμψη επιτυγχάνεται μέσω ζύμωσης σε μεγάλες ανοξείδωτες δεξαμενές.

Ο ίδιος ανέφερε ότι: «Υπάρχουν 80 εκατομμύρια μπουκάλια prosecco που αποστέλλονται από την Ιταλία κάθε χρόνο. Εάν παράγουμε έως και 5 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού και ένα μεγάλο ποσοστό από αυτό θα μπορούσε να είναι σε στυλ prosecco, έχουμε την ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτή την αγορά και να φέρουμε κόσμο στο αγγλικό κρασί.

«Ενώ αυτή τη στιγμή, υπάρχει πολύ αγγλικό κρασί που είναι απρόσιτο για τους κανονικούς καταναλωτές. Ξέρετε, η μέση τιμή του αφρώδους οίνου στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι περίπου 13 £. Τα περισσότερα αγγλικά κρασιά είναι £ 30 συν για ένα μπουκάλι. Έτσι, δημιουργούμε προσβασιμότητα».

«Νομίζω ότι το αγγλικό κρασί είναι πραγματικά μια βιομηχανία που βρίσκεται στα σπάργανα και νομίζω ότι θα μπορούσε να είναι τεράστια στο μέλλον», είπε. «Βλέπουμε πιο ζεστό καιρό, πιο ξηρό καιρό στο Έσσεξ και στο Κεντ, κάτι που θα αρχίσει να μας επιτρέπει να παράγουμε τα πραγματικά υψηλής ποιότητας προϊόντα που θα δείτε να βγαίνουν τώρα».

Το κτίριο σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Lord Foster, τα έργα του οποίου περιλαμβάνουν το Δημαρχείο και τη γέφυρα Millennium στο Λονδίνο, καθώς και το Στάδιο Wembley. Το έργο είχε την υποστήριξη τόσο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος όσο και της Natural England προτού η επιτροπή σχεδιασμού του συμβουλίου Medway το απέρριψε πέρυσι.

Τέλος, το βιολογικό οινοποιείο θα παράγει επίσης λευκά και ροζέ και θα χρησιμοποιεί μια ποικιλία σταφυλιών, όπως pinot noir και chardonnay, εξασφαλίζοντας 1.600 στρέμματα για μακροχρόνια γεωργία.

 

ΠΗΓΗ: theguardian.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...