Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την παραγωγή κρασιών παγκόσμιας κλάσης βάζει στα σχέδια του ο μεγιστάνας του Τύπου, Μέρντοχ

Ο μεγιστάνας του τύπου, δισεκατομμυριούχος Ρούμπερτ Μέρντοχ, βάζει στα σχέδια του να κάνει τα κρασιά του κτήματος Moraga στο Bel Air – τον μοναδικό αμπελώνα που βρίσκεται στην πόλη του Λος Άντζελες – σε προϊόν ποιότητας «παγκόσμιας κλάσης».

Ο αυστραλιανής καταγωγής επιχειρηματίας Ρούμπερτ Μέρντοχ, ο οποίος είναι 93 ετών, παντρεύτηκε τη βιολόγο Έλενα Ζούκοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κτήμα του στο Moraga. Με το να παντρευτεί και να κάνει φωτογραφίες στο κτήμα, ο άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης θέλησε να γνωστοποιήσει σε εκατομμύρια ανθρώπους για τον αμπελώνα Moraga και, τελικά, τα σχέδιά του να πάει τη μάρκα παραπέρα.

Κρασιά παγκόσμιας κλάσης

Αναφέρθηκε πριν από δύο μήνες ότι η παραγωγή «κρασιών παγκόσμιας κλάσης» ήταν πλέον η βασική εστίαση του Μέρντοχ μετά από δεκαετίες ως αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, με τον ίδιο, σύμφωνα με την Daily Mail, να θέλει ο αμπελώνας να είναι ένα μεγάλο μέρος της κληρονομιάς του.

Αγόρασε το Moraga το 2013 για 22,3 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο βρίσκεται σε μια τοποθεσία 16 στρεμμάτων στο κέντρο της περιοχής Bel Air της πόλης και περιλαμβάνει 14 στρέμματα αμπελώνα πάνω από το φαράγγι του Benedict Canyon.

Αμπέλι σε πρώην ράντσο αλόγων

Το Moraga ήταν αρχικά ένα ράντσο αλόγων, που ανήκε στον σκηνοθέτη των Gone with the Wind και The Wizard of Oz, Βίκτορ Φλέμινγκ. Αλλά το 1980, ο τότε ιδιοκτήτης του Τομ Τζόουνς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αμυντικής και αεροδιαστημικής τεχνολογίας  Νόρθροπ Γκρουμμαν, αποφάσισε να φυτέψει αμπέλια. Όταν ο Μέρντοχ αγόρασε το κτήμα τον Αύγουστο του 2013 από τον Τζόουνς, αφού το είδε καταχωρισμένο σε μία από τις δικές του εφημερίδες, τη Wall Street Journal, του ζητήθηκε να το κρατήσει ως αμπελώνα εργασίας – κάτι που φάνηκε ότι ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης ήταν ευτυχής να διατηρήσει.

Μάλιστα, ο Μέρντοχ φέρεται να δηλώνει ότι το Moraga «δεν είναι Napa ή Bordeaux», αλλά ότι«αξίζει μια θέση στο τραπέζι με τα υπόλοιπα κορυφαία κρασιά του κόσμου».

Παρόλο που το οινοποιείο δεν κερδίζει τεράστιο χρηματικό ποσό και έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 10.000 φιάλες το χρόνο, ο Μέρντοχ έχει μπει στην επιχείρηση με τις πωλήσεις που τον έχουν κάνει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η προσοχή που αποδίδει ο επιχειρηματίας σε κάθε λεπτομέρεια του κόστους παραγωγής κρασιού φαίνεται σε μια συνέντευξη στο Bloomberg, με τον ίδιο να σχολιάζει ότι είναι «άγρια ​​ακριβό» να φτιάξεις ένα επιτραπέζιο κρασί, και επίσης ότι οι φόροι είναι δύσκολοι στο Bel Air, και ότι είναι «η γη που σε σκοτώνει».

Πέρυσι προσέλαβε μια νέα διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ, τη Suzette Hébert, με στόχο να βρει νέες λίστες για το κρασί στο εμπόριο, ειδικά στα εστιατόρια υψηλής ποιότητας, τα οποία ανέφερε επίσης στη συνέντευξη του Bloomberg το 2017, καλώντας Νεοϋορκέζοι σομελιέ να έρθουν να δοκιμάσουν τις φιάλες του.

Ως μέρος της προσπάθειας επικοινωνήσει τον αμπελώνα σε περισσότερους ανθρώπους, είναι γευσιγνωσίες με 150 δολάρια ανά επισκέπτη με το κτήμα να είναι ανοιχτό στο κοινό. Αυτή τη στιγμή παράγει περίπου 500 κιβώτια κόκκινου κρασιού, το οποίο πωλείται στα 140 δολάρια  και ένα ελαφρώς φθηνότερο Sauvignon Blanc, στα 92 δολάρια. Να σημειωθεί ότι το Estate Red παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στις πλαγιές των λόφων και είναι ένα μπλεντ από Cabernet Sauvignon, Merlot και λίγα Petit Verdot και Cabernet France — αν και αυτό αλλάζει για κάθε σοδειά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη έχει αρχίσει να διεισδύει σε κάθε πτυχή του κόσμου του κρασιού, μεταμορφώνοντας έναν τομέα που μέχρι πρόσφατα βασιζόταν κυρίως στην εμπειρία,...

REPORTS

Οι επιχειρήσεις λιανικής πώλησης κρασιού που δεν εκσυγχρονίζουν την τεχνολογική τους υποδομή και δεν επενδύουν στην ψηφιακή μετάβαση φαίνεται πως θα δυσκολευτούν να επιβιώσουν...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...

REPORTS

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα από ασθένειες ή τις καιρικές συνθήκες και με τον τρύγο να διεξάγεται την ενδεδειγμένη περίοδο «ρίχνει αυλαία», η εξαιρετική, όπως χαρακτηρίζεται,...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Έναν αέρα εξορθολογισμού και ανανέωσης με σεβασμό στην παράδοση και σύγχρονα εργαλεία απολαμβάνει το εγχείρημα αναγέννησης του αμπελώνα της Μαντινείας και ανασυγκρότησης της Οινοποιητικής...