Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την παραγωγή κρασιών παγκόσμιας κλάσης βάζει στα σχέδια του ο μεγιστάνας του Τύπου, Μέρντοχ

Ο μεγιστάνας του τύπου, δισεκατομμυριούχος Ρούμπερτ Μέρντοχ, βάζει στα σχέδια του να κάνει τα κρασιά του κτήματος Moraga στο Bel Air – τον μοναδικό αμπελώνα που βρίσκεται στην πόλη του Λος Άντζελες – σε προϊόν ποιότητας «παγκόσμιας κλάσης».

Ο αυστραλιανής καταγωγής επιχειρηματίας Ρούμπερτ Μέρντοχ, ο οποίος είναι 93 ετών, παντρεύτηκε τη βιολόγο Έλενα Ζούκοβα το περασμένο Σαββατοκύριακο στο κτήμα του στο Moraga. Με το να παντρευτεί και να κάνει φωτογραφίες στο κτήμα, ο άνθρωπος των μέσων ενημέρωσης θέλησε να γνωστοποιήσει σε εκατομμύρια ανθρώπους για τον αμπελώνα Moraga και, τελικά, τα σχέδιά του να πάει τη μάρκα παραπέρα.

Κρασιά παγκόσμιας κλάσης

Αναφέρθηκε πριν από δύο μήνες ότι η παραγωγή «κρασιών παγκόσμιας κλάσης» ήταν πλέον η βασική εστίαση του Μέρντοχ μετά από δεκαετίες ως αναμφισβήτητα μια από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες στη βιομηχανία των μέσων ενημέρωσης, με τον ίδιο, σύμφωνα με την Daily Mail, να θέλει ο αμπελώνας να είναι ένα μεγάλο μέρος της κληρονομιάς του.

Αγόρασε το Moraga το 2013 για 22,3 εκατομμύρια δολάρια, το οποίο βρίσκεται σε μια τοποθεσία 16 στρεμμάτων στο κέντρο της περιοχής Bel Air της πόλης και περιλαμβάνει 14 στρέμματα αμπελώνα πάνω από το φαράγγι του Benedict Canyon.

Αμπέλι σε πρώην ράντσο αλόγων

Το Moraga ήταν αρχικά ένα ράντσο αλόγων, που ανήκε στον σκηνοθέτη των Gone with the Wind και The Wizard of Oz, Βίκτορ Φλέμινγκ. Αλλά το 1980, ο τότε ιδιοκτήτης του Τομ Τζόουνς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας αμυντικής και αεροδιαστημικής τεχνολογίας  Νόρθροπ Γκρουμμαν, αποφάσισε να φυτέψει αμπέλια. Όταν ο Μέρντοχ αγόρασε το κτήμα τον Αύγουστο του 2013 από τον Τζόουνς, αφού το είδε καταχωρισμένο σε μία από τις δικές του εφημερίδες, τη Wall Street Journal, του ζητήθηκε να το κρατήσει ως αμπελώνα εργασίας – κάτι που φάνηκε ότι ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης ήταν ευτυχής να διατηρήσει.

Μάλιστα, ο Μέρντοχ φέρεται να δηλώνει ότι το Moraga «δεν είναι Napa ή Bordeaux», αλλά ότι«αξίζει μια θέση στο τραπέζι με τα υπόλοιπα κορυφαία κρασιά του κόσμου».

Παρόλο που το οινοποιείο δεν κερδίζει τεράστιο χρηματικό ποσό και έχει τη δυνατότητα να παράγει περίπου 10.000 φιάλες το χρόνο, ο Μέρντοχ έχει μπει στην επιχείρηση με τις πωλήσεις που τον έχουν κάνει έναν από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο. Η προσοχή που αποδίδει ο επιχειρηματίας σε κάθε λεπτομέρεια του κόστους παραγωγής κρασιού φαίνεται σε μια συνέντευξη στο Bloomberg, με τον ίδιο να σχολιάζει ότι είναι «άγρια ​​ακριβό» να φτιάξεις ένα επιτραπέζιο κρασί, και επίσης ότι οι φόροι είναι δύσκολοι στο Bel Air, και ότι είναι «η γη που σε σκοτώνει».

Πέρυσι προσέλαβε μια νέα διευθύντρια πωλήσεων και μάρκετινγκ, τη Suzette Hébert, με στόχο να βρει νέες λίστες για το κρασί στο εμπόριο, ειδικά στα εστιατόρια υψηλής ποιότητας, τα οποία ανέφερε επίσης στη συνέντευξη του Bloomberg το 2017, καλώντας Νεοϋορκέζοι σομελιέ να έρθουν να δοκιμάσουν τις φιάλες του.

Ως μέρος της προσπάθειας επικοινωνήσει τον αμπελώνα σε περισσότερους ανθρώπους, είναι γευσιγνωσίες με 150 δολάρια ανά επισκέπτη με το κτήμα να είναι ανοιχτό στο κοινό. Αυτή τη στιγμή παράγει περίπου 500 κιβώτια κόκκινου κρασιού, το οποίο πωλείται στα 140 δολάρια  και ένα ελαφρώς φθηνότερο Sauvignon Blanc, στα 92 δολάρια. Να σημειωθεί ότι το Estate Red παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στις πλαγιές των λόφων και είναι ένα μπλεντ από Cabernet Sauvignon, Merlot και λίγα Petit Verdot και Cabernet France — αν και αυτό αλλάζει για κάθε σοδειά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Ονομασία Προέλευσης Cava DO προχωρά σε ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προς την κορυφή της ποιοτικής ιεραρχίας του αφρώδους οίνου, με τη διαδικασία αξιολόγησης...

REPORTS

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χαρτογραφεί ένα μέλλον λιγότερο θορυβώδες σε όγκους, αλλά πιο απαιτητικό σε ουσία για το ευρωπαϊκό κρασί. Στην έκθεση EU Agricultural Outlook...

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...