Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 24 Νοεμβρίου η εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ»

Περισσότερα από 200 αφρώδη και γλυκά κρασιά, ελληνικά και ξένα, θα είναι διαθέσιμα προς γευστική δοκιμή στην εκδήλωση γευσιγνωσίας «Αφρός & Νέκταρ» που πρόκειται να γίνει την Κυριακή 24 Νοεμβρίου στο «Φάρο» του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Η εκδήλωση «Αφρός & Νέκταρ» αφορά αποκλειστικά αφρώδη και γλυκά κρασιά, δηλαδή δύο κορυφαίες κατηγορίες κρασιού που ιδανικά καθορίζουν την αρχή και το τέλος ενός δείπνου (προδόρπιοι και επιδόρπιοι οίνοι). Όχι τυχαία, διεξάγεται λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, περίοδος που οι οινόφιλοι καταναλωτές παραδοσιακά στρέφονται προς αυτά.

Η Ελλάδα είναι διεθνώς γνωστή για τα, λόγω κλίματος και παράδοσης, εξαιρετικά γλυκά κρασιά που παράγει, όπως η Μαυροδάφνη από την Πάτρα, το Vinsanto από τη Σαντορίνη, η Μαλβάζια και, βέβαια, τα διάφορα Μοσχάτα από τη Σάμο, τη Λήμνο, τη Ρόδο, το Ρίο και αλλού. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται και μία αντίστοιχη ανάπτυξη στην παραγωγή αφρωδών οίνων από διάφορες περιοχές της χώρας, που έρχονται να συμπληρώσουν ήδη γνωστές ετικέτες από τη Ρόδο, τη Ζίτσα, το Αμύνταιο και την Αρκαδία. Έτσι, στην «Αφρός & Νέκταρ», δεκάδες ελληνικές οινοποιίες θα παρουσιάσουν απ’ όλη την Ελλάδα κάθε είδους αφρώδη και γλυκά κρασιά ιδιαίτερης νοστιμιάς!

Φέτος, τιμώμενη περιοχή της εκδήλωσης είναι το Asti της βόρειας Ιταλίας, πατρίδα των περίφημων κρασιών Moscato d’Asti και Asti Spumante. Τα ημιαφρώδη κρασιά Moscato d’Asti παράγονται στις γραφικές λοφοπλαγιές της επαρχίας Άστι του Πιεμόντε από την αρωματική ποικιλία αμπέλου μοσχάτο λευκό. Είναι τόσο δημοφιλή στην Ελλάδα που είμαστε πλέον η 3η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο για τα συγκεκριμένα κρασιά. Οι επισκέπτες της «Αφρός & Νέκταρ» θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν και ετικέτες που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας στο περίπτερο του Consorzio per la Tutela dell’Asti DOCG, δηλαδή της διεπαγγελματικής οργάνωσης οίνων ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης «Asti», που θα έχει επίσημη παρουσία στην «Αφρός & Νέκταρ».

Πέρα από τα ελληνικά και ξένα κρασιά των εκθετών της «Αφρός & Νέκταρ» καθώς και εκείνων της τιμώμενης περιοχής, οι επισκέπτες της εκδήλωσης θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν και 60 γλυκά και αφρώδη κρασιά από διάφορες χώρες του κόσμου, κρασιά που διακρίθηκαν στον πρόσφατο διεθνή διαγωνισμό οίνων Concours Mondial de Bruxelles και που δεν κυκλοφορούν στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

REPORTS

Υπάρχουν γιορτινά τραπέζια που μοιάζουν με παιδικό παραμύθι: Ζεστά σπίτια, χαμόγελα, η κουζίνα να μοσχοβολά, το τραπέζι να ‘ναι όμορφα στρωμένο και το σαμιώτικο...

REPORTS

Σε μια χρονική στιγμή όπου οι ισορροπίες της ευρωπαϊκής οινοπαραγωγής αλλάζουν, η απόφαση του Deutscher Weinbauverband (DWV) να ενταχθεί στη European Federation of Origin...

REPORTS

Το Chablis βρίσκεται στη δική του, εύθραυστη ισορροπία: μια ιστορική περιοχή που χτίστηκε πάνω στη φρεσκάδα του Chardonnay και την αυστηρή ορυκτότητά του, αλλά...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...