Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 19 Ιανουαρίου έρχεται η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής «Ελληνικό Απόσταγμα»

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι και τα αποστάγματα σταφυλής, όλα επώνυμα και εμφιαλωμένα. Διοργανώνεται φέτος για 8η φορά, στις 19 Ιανουαρίου 2025 στο Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με ώρες λειτουργίας 11:30 – 15:30 & 16:00 – 20:00.

Στην έκθεση συμμετέχουν περισσότερες από 30 αποσταγματοποιίες και ποτοποιίες από διάφορα μέρη της χώρας με 150 περίπου προϊόντα. Μαζί με τα γνωστά και καθιερωμένα ποτά θα βρίσκονται και σπάνια παλαιωμένα τσίπουρα, premium ούζα διπλής και τριπλής απόσταξης, δυσεύρετα τσίπουρα μικρών παραγωγών, αποστάγματα φρούτων και ηδύποτα (λικέρ) από βότανα και άλλες αρωματικές ουσίες της ελληνικής υπαίθρου που αιχμαλωτίζουν τις μοναδικές ευωδιές τους στο μπουκάλι.

Το «Ελληνικό Απόσταγμα» αφορά μόνο ελληνικές ποτοποιίες με επώνυμα, τυποποιημένα προϊόντα υψηλής ποιότητας, αυτά που αποτελούν το μέλλον του κλάδου. Παρουσία των δημιουργών τους, εκτίθενται προς δοκιμή τα καλύτερα ελληνικά αποστάγματα, που ξεδιπλώνουν την αξία και τη μοναδικότητά τους. Με τέτοια όπλα, τα ποτά αυτά αποτελούν πλέον έμπνευση για πολλούς bartenders και mixologists Ελλάδας και εξωτερικού, είτε για τη δημιουργία πρωτότυπων και ευφάνταστων κοκτέιλ ή ακόμα και ως συστατικά παγκοσμίως γνωστών και εδραιωμένων τέτοιων ποτών, όπως πικάντικο Negroni με τσίπουρο αντί τζιν και αρωματικό Bloody Mary με ούζο αντί βότκα.

Ξεχωριστές παράλληλες εκδηλώσεις τύπου Μasterclass θα πλαισιώσουν την έκθεση: «Παράθυρο στον κόσμο: Baijiu Masterclass», όπου το εθνικό απόσταγμα της Κίνας, Baijiu, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας σε σεμινάριο γευσιγνωσίας με 7 βραβευμένες ετικέτες που επεξηγεί ένας από τους μεγαλύτερους ειδικούς παγκοσμίως, ο Derek Sandhaus. Η συγκριτική γευστική δοκιμή «Grappa & Τσίπουρο: αδέρφια ή ξαδέρφια;», βάζει στο μικροσκόπιο ομοιότητες και διαφορές μεταξύ των δύο εμβληματικών αποσταγμάτων της Ιταλίας και της Ελλάδας με εισηγητές την οινολόγο Μαρία Ζερβού και τον γευσιγνώστη Luca Bonfiglioli. Τέλος, αναδεικνύοντας τη νέα τάση στο ούζο, η εκδήλωση «Premium Ούζο: Τι είναι και Πώς Πίνεται» θα προβάλλει κορυφαία ούζα της Ελλάδας συνοδεία εδεσμάτων από τα Καραμανλίδικα του Φάνη. Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις αυτές και το κόστος τους περιλαμβάνονται στο site της έκθεσης.

Το εισιτήριο της έκθεσης «Ελληνικό Απόσταγμα» μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας κοστίζει €15 (φοιτητές 12€) και αφορά μία από τις δύο τετραωρίες, 11:30 – 15:30 ή 16:00 – 20:00. Περιλαμβάνει κατάλογο εκθετών και προϊόντων και το ειδικό αναμνηστικό ποτήρι γευστικής δοκιμής αποσταγμάτων. Ο αριθμός εισιτηρίων ανά τετραωρία είναι περιορισμένος, ενώ στην είσοδο της έκθεσης το κόστος τους θα είναι 18€ (φοιτητές 15€) με τη διαθεσιμότητά τους να μην είναι εγγυημένη. Οι θέσεις για τις παράλληλες εκδηλώσεις επίσης εξασφαλίζονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα εισιτηρίων.

Πληροφορίες: www.apostagmata.gr

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η διεθνής έκθεση Wine Paris ετοιμάζεται για το 2026 με μια κατεύθυνση που αναμένεται να συζητηθεί: τη θεαματική διεύρυνση του χώρου που αφιερώνει στα...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Melbourne Food & Wine Festival επιστρέφει στη Μελβούρνη από τις 20 έως τις 29 Μαρτίου του επόμενου έτους, με 200 εκδηλώσεις να αναμένονται...

REPORTS

Ο Όμιλος Mantis, ένας από τους πλέον δυναμικούς και ταχύτερα αναπτυσσόμενους ομίλους διανομής και ανάπτυξης προϊόντων στην Ελλάδα, ανακοινώνει νέα συνεργασία με το οινοποιείο...

REPORTS

Η Vinarchy, η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία οίνου της Αυστραλίας σχεδιάζει να μειώσει σχεδόν τις μισές μάρκες από το χαρτοφυλάκιο της και να στραφεί σε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

REPORTS

Την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου, το Choix Concept Store by Cava Halari στον Πειραιά μετατράπηκε σε σκηνή μιας ιδιαίτερης οινικής εμπειρίας με επίκεντρο το κτήμα...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...