Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Την δική του βασιλική θέση έχει βρει το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου

Στο εμβληματικό ξενοδοχείο KING GEORGE, στην καρδιά της Αθήνας αλλά και του διεθνούς jet-set, το Samos Nectar του ΕΟΣ Σάμου έχει βρει την δική του περίοπτη θέση στο μενού degustation του εστιατορίου «Tudor Hall» με 3 αστέρια Michelin και μαγευτική θέα. Ο χώρος, υψηλής αισθητικής μα και γαστρονομικής άποψης, συνδυάζει τη μακρά ιστορική ταυτότητα του ξενοδοχείου με τη σύγχρονη άποψη στη δημιουργική, υψηλού επιπέδου, κουζίνα.

Αυτόν το συναρπαστικό συνδυασμό επιτυγχάνει με μεράκι ο Chef de Cuisine Νίκος Λειβαδιάς, το όνομα του οποίου αποτελεί συνώνυμο της ποιότητας και του ταξιδέματος σε  αξέχαστες γεύσεις. Σε αυτό το μενού, που εγείρει το συναίσθημα και διεγείρει τους γευστικούς κάλυκες, βασικό στοιχείο διαφοροποίησης είναι ο απόλυτος συνδυασμός διακριτών γεύσεων. Έτσι, για το επιδόρπιο, προτείνει στους εκλεκτούς πελάτες ψητά βερίκοκα σε βούτυρο και μέλι αγριοβότανων, καραμελωμένο κρουασάν, σορμπέ από βερίκοκα και θρούμπι, αμύγδαλο, άνθη πορτοκαλιάς και μαρμελάδα από ψητά βερίκοκα, σε ένα συνδυασμό με το διαχρονικό μοσχάτο «Samos Nectar» του Συνεταιρισμού Σάμου. Το κρασί της αθανασίας και των θεών του Ολύμπου, το Samos Nectar, είναι ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνει επί 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια.

Το χρώμα του είναι βαθύ, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Διαθέτει καλή οξύτητα και μακρά επίγευση με νότες καπνού. Ελίσσεται μεταξύ αρωμάτων σταφίδας, δαμάσκηνων και καβουρντισμένης κανέλλας, ενώ εμφανίζονται και στοιχεία καραμέλας βουτύρου, σταφίδας, καρυδιού, ώριμου πορτοκαλιού, ακόμα και γαρύφαλλου, «ντυμένα» με μια εκπληκτική μεταλλικότητα που δίνει μία εντελώς νέα διάσταση στο λιαστό αυτό μοσχάτο. Στο στόμα, επιφυλάσσει μια αναπάντεχη φρεσκάδα η οποία αναδεικνύει τα έντονα αρώματά του και τη μεστή του γλυκύτητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως τη λίστα των βραβευμένων κρασιών του King George επιμελείται ο ο Head Sommelier Ευάγγελος Ψωφίδης.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μέχρι τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου θα παραμείνει ανοιχτή η εφαρμογή για την υποβολή δηλώσεων συγκομιδής σταφυλιών με οινοποιήσιμες ποικιλίες στο αμπέλι έτους 2025, καθώς...

REPORTS

Μια εντυπωσιακή «λευκή γάντι» επιτυχία σημείωσε στο Χονγκ Κονγκ η πρώτη δημοπρασία με κρασιά απευθείας από το κελάρι του ιστορικού οίκου Edouard Delaunay. Η...

REPORTS

Στο Μπορντό, εκεί όπου η ιστορία του κρασιού συναντά σταθερά την καλλιτεχνική έκφραση, κάθε νέα ετικέτα του Château Mouton-Rothschild λειτουργεί σαν μια μικρή αποκάλυψη....

REPORTS

Μια νέα μελέτη της FTI Consulting σκιαγραφεί μια ανησυχητική πραγματικότητα για τον νοτιοαφρικανικό αμπελώνα: μέσα σε μία δεκαετία, η χώρα χάνει καλλιεργήσιμη έκταση, οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

REPORTS

Με βαθμολογίες από 16 (distinguished) έως 17,5 (superior) βαθμολογήθηκαν 11 κρασιά του Οινοποιείου Λυραράκη από την Master of Wine, Julia Harding, στη σελίδα jancisrobinson.com.

REPORTS

Τη δυνατότητα σε συλλέκτες, οινόφιλους και επαγγελματίες να αποκτήσουν ξεχωριστές ετικέτες, που δεν συναντά κανείς εύκολα στην πρωτογενή αγορά δίνει δημοπρασία που θα πραγματοποιηθεί...