Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα Museum Collection στο eshop του Κτήματος Γεροβασιλείου

Η σειρά των συλλεκτικών κρασιών Museum collection ανεβαίνει στο ηλεκτρονικό κατάστημα του Κτήματος Γεροβασιλείου ενόψει των γιορτών, και για όσο διάστημα το Μουσείου Οίνου Γεροβασιλείου παραμένει κλειστό, για να δώσει μια ξεχωριστή νότα στο τραπέζι και στα δώρα σας.

Μετά από πολλαπλές γευστικές δοκιμές, ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου επιλέγει τα δρύινα βαρέλια με τη βέλτιστη ωρίμαση και τα καλύτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, για να δημιουργήσει δύο συλλεκτικά κρασιά με πολύπλοκα αρώματα και μεγάλη διάρκεια στο χρόνο.

Museum Collection Λευκό
Το Museum Collection Λευκό είναι ένας συνδυασμός των πέντε λευκών ποικιλιών του Κτήματος, Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Chardonnay, Sauvignon Blanc και Viognier. Έχει λαμπερό χρυσοκίτρινο χρώμα και χαρακτηρίζεται από αρώματα μελιού, ανανά, πεπονιού, passion fruit με νύξεις βουτύρου και ξηρών καρπών. Στόμα γεμάτο, πληθωρικό, με τραγανή επίγευση και μεγάλη αρωματική διάρκεια.
Απολαμβάνεται δροσερό στους 10-12 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Ψάρια με λιπαρή σάρκα, μαλάκια και οστρακοειδή, πουλερικά ή χοιρινό με άσπρες σάλτσες, καπνιστά τυριά.

Museum Collection Ερυθρό
Το Museum Collection Ερυθρό είναι ένας συνδυασμός των πέντε ερυθρών ποικιλιών του Κτήματος, Λημνιό, Μαυρούδι, Μαυροτράγανο, Syrah και Merlot. Έχει λαμπερό βαθύπορφυρό χρώμα και σύνθετο μπουκέτο ώριμων μαύρων φρούτων (αγριοκέρασο, φραγκοστάφυλο) καθώς και νότες καπνού και μπαχαρικών, αποτέλεσμα της μακράς αλληλεπίδρασης του με τη γαλλική δρυ. Στο στόμα εμφανίζεται ζωηρό, ισορροπώντας με επιτυχία με τις καλοδουλεμένες τανίνες και το συμπυκνωμένο άρωμα του χαρίζοντας του μακρά επίγευση.
Σερβίρεται στους 16-18 °C.
Γευστικοί συνδυασμοί: Κυνήγι, αρνί με λαχανικά, φιλέτα κόκκινων κρεατικών, κόκκινα και λευκά κρεατικά στη σχάρα, σκληρά τυριά.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία κρασιού υφίσταται σημαντική μεταμόρφωση με την ταχεία ανάπτυξη του τμήματος των μη αλκοολούχων και χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ (NOLO) κρασιών, σύμφωνα...

REPORTS

Ο προϋπολογισμός που διατίθεται στους αμπελοκαλλιεργητές της Τοσκάνης αυξήθηκε εκ νέου, φθάνοντας τα 30,48 εκατομμύρια ευρώ για το οικονομικό έτος 2024/2025.

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η διάσωση της ελληνικής αμπελουργίας  ήταν το θέμα που βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης  συνάντησης , του νεοεκλεγέντα Προέδρου του ΣΕΟ κ. Στέλιου Μπουτάρη....

REPORTS

Η Μεσσηνία γιορτάζει τον οίνο την ιστορία και τις προοπτικές των χαρισματικών terroirs στο 3ο Messinia Terroirs Wine Festival.

REPORTS

Ενώ οι δυνατότητες για συνολική αύξηση των πωλήσεων κρασιού στην Κίνα παραμένουν μέτριες, μια νέα έκθεση της ProWine αναδεικνύει τα λευκά κρασιά ως ένα πολλά υποσχόμενο...

REPORTS

Η Κυδωνίτσα του Κτήματος Νικολάου παράγεται από σταφύλια που καλλιεργούνται στον ιδιόκτητο βιολογικό αµπελώνα των 140 στρεµµάτων του νεμεάτικου οινοποιείου µε τον αέρα που...