Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Τα κρασιά της Κεντρικής Μακεδονίας κέντρισαν το ενδιαφέρον στο Βελιγράδι

Σε εκδήλωση για την προώθηση του οινικού τουρισμού, που διοργανώθηκε στο Βελιγράδι υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδας και σε συνεργασία με το γραφείο του Ε.Ο.Τ. Σερβίας, συμμετείχε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που προσέλκυσε πλήθος επισκεπτών, μεταξύ των οποίων τουριστικοί πράκτορες, δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι του κλάδου της γαστρονομίας και του τουρισμού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τα οινοποιεία της περιοχής, δίνοντας έμφαση στα κρασιά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ). Παράλληλα, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν εκλεκτές ετικέτες και να ενημερωθούν για τις μοναδικές εμπειρίες οινοτουρισμού που προσφέρουν τα επισκέψιμα οινοποιεία της Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποίησαν συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες που ασχολούνται με τον οινικό τουρισμό και παρουσίασαν το πολυθεματικό τουριστικό προϊόν της περιοχής.

“Ο οινικός πλούτος της Κεντρικής Μακεδονίας αποτελεί ένα ισχυρό πλεονέκτημα και σημαντική ευκαιρία για την ανάπτυξη του εναλλακτικού τουρισμού. Προβάλλουμε τον τοπικό οίνο και τα επισκέψιμα οινοποιεία μας και συνεργαζόμαστε με τους παραγωγούς μας, ώστε να προωθήσουμε ενιαία αλλά και θεματικά τον γαστρονομικό τουρισμό και να ενισχύσουμε ταυτόχρονα την εξωστρέφεια της πρωτογενούς παραγωγής”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου.

 

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

REPORTS

Το μέγεθος της αγοράς βιολογικών κρασιών στην Ευρώπη αποτιμήθηκε πέρυσι σε 9,20 δισ. δολάρια και αναμένεται να αυξηθεί με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης (CAGR) 10,6%...

REPORTS

Χαμηλότερα του αναμενόμενου, δείχνει να εξελίσσεται τελικά ο φετινός τρύγος, ιδίως αν ληφθούν υπόψη οι στρεμματικές αποδόσεις που καταγράφονται στις περισσότερες αμπελουργικές ζώνες και...

REPORTS

Το ελληνικό καλοκαίρι, εκτός από ήλιο και θάλασσα, είχε και επιτυχίες - γεμάτες γεύση, άρωμα και διακρίσεις. Το Κτήμα Σεμέλη, επιστρέφει από τον διεθνή...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται από τον καιρό, αυτός στάθηκε σύμμαχος. Κρίνεται από την οικονομία, τις συνήθειες κατανάλωσης και τις αποφάσεις...

REPORTS

Η νόσος του Pierce, που προκαλείται από το βακτήριο Xylella fastidiosa, αναδεικνύεται σε ολοένα σοβαρότερη απειλή για τους αμπελώνες του πλανήτη. Νέα διεθνής έρευνα,...

REPORTS

Τον Αύγουστο, το περιοδικό Decanter δημοσίευσε τα αποτελέσματα μιας ειδικής γευστικής δοκιμής αφιερωμένης στα λευκά κρασιά των νησιών του Αιγαίου.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στο πλαίσιο του τριετούς προγράμματος Ενημέρωσης της ΕΘΕΑΣ για την “Υπεύθυνη Κατανάλωση Οίνου και το Καθεστώς Ένωσης των Προστατευόμενων Γεωγραφικών Ενδείξεων (ΠΓΕ)”, με διακριτικό...