Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Το οινοποιείο Ρούβαλη, με αμπέλια σε πλαγιές και δυσπρόσιτες περιοχές

Τρύγος χειρωνακτικός, 400 στρέμματα αμπελώνων, ανάδειξη του τόπου με προσοχή στη λεπτομέρεια, “extreme” υψηλά υψόμετρα και απότομες πλαγιές συνθέτουν τον ”κόπο” των οινοποιών του οινοποιείου Ρούβαλη για τη παραγωγή των κρασιών τους.

Δουλεύοντας σε έναν από τους πιο δύσκολους αμπελώνες της Ευρώπης, οι αμπελουργοί της ορεινής Αιγιάλειας καλλιεργούν τα ‘ακριτικά’ αμπέλια τους, με την αφοσίωση ενός ασκητή. Είναι οι σύγχρονοι ‘ήρωες’ της αμπελουργίας.
Μάθετε περισσότερα για την Ηρωική Αμπελουργία και τα extreme κρασιά του οινοποιείου Ρούβαλη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/3x6R8go

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στο Champagne Charlies του Λονδίνου προσγειώθηκαν τα κρασιά του θεσσαλικού αμπελώνα στα πλαίσια εκδήλωσης γευσιγνωσίας οίνου που διοργάνωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας στα πλαίσια του...

REPORTS

Οι αμπελουργοί της νότιας Γαλλίας βγήκαν στους δρόμους του Μπεζιέ το περασμένο Σαββατοκύριακο, ζητώντας άμεση κρατική και ευρωπαϊκή στήριξη, καθώς ο κλάδος βρίσκεται αντιμέτωπος...

REPORTS

Για τον Sergiy Klimov, το κρασί δεν είναι απλώς ένα προϊόν. Είναι μια παλλόμενη ανάσα της ουκρανικής γης, ένας ζωντανός κρίκος ανάμεσα στο παρελθόν...

REPORTS

Τι γίνεται αν η τρέχουσα κρίση στη βιομηχανία οίνου δεν οφείλεται αποκλειστικά σε εξωτερικούς παράγοντες; Πέρα από τις πληθωριστικές πιέσεις, τις γεωπολιτικές εντάσεις, το...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...