Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταξίδι στο σαμιώτικο μοσχάτο για Ασιάτες πρεσβευτές οίνου

Νέες, μεγαλύτερες προοπτικές για τις εξαγωγές των σαμιακών μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού στην πολλά υποσχόμενη Ασιατική αγορά ανοίγονται με τη συμμετοχή του Ε.Ο.Σ Σάμου σε ευρωπαϊκά προγράμματα προώθησης οίνου αλλά και την επίσκεψη διακεκριμένων δημοσιογράφων οίνου στο σαμιακό αμπελώνα μέσω του EUWINA που υλοποιεί επιτυχώς η Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου/Wines of Greece.

Επί ένα διήμερο, οι Wine Ambassadors συνοδευόμενοι από τα στελέχη της ΕΔΟΑΟ Μαρία Τριανταφύλλου και Κλαίρη Ευκαρπίδου, αλλά και από το στελεχειακό δυναμικό του Συνεταιρισμού της Σάμου, άγγιξαν τον χρυσαφένιο καρπό του σαμιώτικου μοσχάτου, «σκαρφάλωσαν» στα ορεινά αμπελοχώρια του Καρβούνη, γνώρισαν και κατέγραψαν τις πατρογονικές πεζούλες ξερολιθιάς και την χειρωνακτική ακάματη εργασία των αμπελοκαλλιεργητών, γεύτηκαν τα σπιτικά κεράσματα από τοπικά προϊόντα αγροτοδιατροφής, ξεναγήθηκαν στο Μουσείο Οίνου και δοκίμασαν όλη τη γκάμα των συνεταιριστικών κρασιών.

Στις ειδικές γευστικές δοκιμές, οι προσκεκλημένοι δημοσιογράφοι έκαναν μια σειρά από στοχευμένες ερωτήσεις για την ποιότητα και τις μεθόδους οινοποίησης, δείχνοντας ξεχωριστό ενδιαφέρον για τους «Άθικτους Οίνους», τα «Αρχέγονα Εδάφη», τα γλυκά παλαιωμένα κρασιά.

Ο εμπορικός διευθυντής του ΕΟΣ Σάμου Τίτος Φραντζής σημείωσε πως με συστηματικό τρόπο και συνέπεια, με διαρκή παρουσία σε θεματικές εκθέσεις αλλά και δράσεις διεθνούς προβολής,  η εξαγωγική δράση του Συνεταιρισμού σε νέες αγορές-στόχους αυξάνεται κατ’ έτος και ευχαρίστησε τα Wines of Greece για την πολύτιμη συμβολή τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...