Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Ταξίδι γνωριμίας με Σαμιώτικο Μοσχάτο είχαν Κινέζοι εισαγωγείς

Εισαγωγείς και επαγγελματίες του οινικού χώρου από την Κίνα μαζί με εκπροσώπους ΜΜΕ και influencers με μεγάλη διείσδυση στην κινεζική αγορά γνώρισαν, γεύτηκαν και απόλαυσαν τα μεθυστικά αρώματα και την ποιοτική γεύση των σαμιώτικων μοσχάτων κρασιών του Συνεταιρισμού, σε ένα ταξίδι γνωριμίας και επαγγελματικής διασύνδεσης που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη 2024.

Σε συνεργασία με την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου, οι Κινέζοι οινολάτρες ξεναγήθηκαν από στελέχη του Ενιαίου Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Σάμου στους ορεινούς και ημιορεινούς αμπελώνες του πυκνόφυτου νησιού, γνώρισαν τις μεθόδους της βιοδυναμικής καλλιέργειας, συνομίλησαν με τους ίδιους τους αμπελοκαλλιεργητές και μοιράστηκαν το όραμά τους για κρασιά ελάχιστης οινολογικής παρέμβασης. Περιηγήθηκαν επίσης στις θεματικές αίθουσες του Μουσείου Οίνου κι έκαναν ένα ταξίδι στο χρόνο μα και την οινική και πολιτιστική παράδοση της Σάμου, που ξεκινά 2.500 χρόνια πριν και φτάνει ως τις μέρες μας, ατενίζοντας ένα μέλλον γόνιμο και αποδοτικό.

Οι γνώσεις τους σχετικά με το Μοσχάτο Σάμου ήταν ιδιαίτερα διευρυμένες, οπότε και οι ερωτήσεις που έθεταν ήταν εύστοχες και επικεντρωμένες στις καινοτόμες τεχνικές καλλιέργειας και οινοποίησης, το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, τη διασφάλιση της σταθερής ποιότητας, την ανάπτυξη του μοναδικού σαμιακού αμπελώνα, τα ποιοτικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά των βασικών κωδικών του Συνεταιρισμού.

Στο τέλος του προγράμματος EUWINA που αφορούσε στη Σάμο, οι εκπρόσωποι της κινεζικής οινικής αγοράς φάνηκαν ενθουσιασμένοι από τη σαμιακή φιλοξενία αλλά και το οινογευστικό τους ταξίδι στην «μεθυστική» ποικιλία του μοσχάτου.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...