Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συλλεκτικές φιάλες Βιδιανό, 4 διαφορετικές εσοδείες σε ξύλινη κασετίνα

Μια ξύλινη κασετίνα με 4 φιάλες «Δάφνιος λευκός», μονοποικιλιακό κρασί από Βιδιανό δεξαμενής, κυκλοφόρησε από το Οινοποιείο Δουλουφάκης στις αρχές Δεκεμβρίου 2020.

Κάθε φιάλη είναι διαφορετική χρονιά, δηλαδή Βιδιανό εσοδειών 2016, 2017, 2018 και 2019.

Είναι μια μικρή κάθετη γευσιγνωσία της ποικιλίας και θα ήταν ιδανικό να ανοιχτούν  και οι 4 φιάλες μαζί.  

Η σύγκριση των 4 εσοδειών, το πώς έχει εξελιχθεί η ποικιλία και ποια χαρακτηριστικά έχουν οι παλιές χρονιές σε σχέση με τις νεότερες, είναι πολύ ενδιαφέρον.

Μπορεί να συνοδεύσει πολύ ωραία ένα τραπέζι με φίλους, όταν το επιτρέψουν φυσικά οι συνθήκες.

Είναι και ένα πολύ καλό δώρο, γιατί εκτός από το 2019 που είναι η τρέχουσα εσοδεία, οι άλλες χρονιές έχουν φύγει από την αγορά, είναι δύσκολο  να τις βρει ο οινόφιλος και ειδικά μαζεμένες.

Πως είχαμε αυτή την ιδέα. Στο οινοποιείο ανοίγαμε παλαιότερες φιάλες για εμάς και τους φίλους μας και βλέπαμε  ότι, το βιδιανό με την παλαίωση  έχει πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.   Έτσι πριν 4 χρόνια ξεκινήσαμε να κρατάμε  τις εσοδείες αυτές στη κάβα μας,  για μια  κασετίνα όπως αυτή, που θα μας έδινε την δυνατότητα να μοιραστούμε και να προσφέρουμε την  ιδια εμπειρία στους οινόφιλους.

Τα κρασιά αυτά τα έχουμε κρατήσει  στην κάβα μας σε ιδανικές συνθήκες φύλαξης με την διάθεση να προσφέρουν χαρά και απόλαυση σε εκείνους που θα τα επιλέξουν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Με απόφαση, που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ, τροποποιείται η υπό στοιχεία Α.1102/27-07-2022 απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών που αφορά στον καθορισμό της διαδικασίας βεβαίωσης και είσπραξης...

REPORTS

Το μοναδικό «ταμπεραμέντο» της ποικιλίας ερυθρού σταφυλιού Νεγκόσκα «πρωταγωνιστεί στο φερώνυμο πεζοπορικό μονοπάτι στη Γουμένισσα, το οποίο, πλέον, έχει σηματοδοτημένη κυκλική διαδρομή μήκους 6,5...

REPORTS

Καθώς το παγκόσμιο εμπόριο συνεχίζει να εξελίσσεται, ο ρόλος των κόμβων επανεξαγωγής θα παραμείνει κεντρικός στον τρόπο με τον οποίο το κρασί φτάνει στους...

REPORTS

Μια πρωτοποριακή μελέτη από πανεπιστήμια της Καλιφόρνιας αποκαλύπτει πως ο εμποτισμός τυριών με κρασί μπορεί να μεταμορφώσει όχι μόνο τη γεύση τους αλλά και...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Η Μαλαγουζιά πρωταγωνιστεί στο νέο τεύχος του Wine Trails, που κυκλοφορεί στις 11 Οκτωβρίου στα περίπτερα. Μια ποικιλία που συνεχίζει να εμπνέει οινοποιούς και...

REPORTS

Η τεχνητή νοημοσύνη κάνει πλέον αισθητή την παρουσία της στους ιταλικούς αμπελώνες, παίζοντας κεντρικό ρόλο στον τρύγο του 2025 στις Tenute del Cerro.

REPORTS

Οι φόβοι για την απαγόρευση της μέτριας κατανάλωσης κρασιού υποχωρούν: το προσχέδιο του ΠΟΥ, που παρουσιάστηκε στον ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ψήφισμα για το αλκοόλ...

REPORTS

O τουρισµός στη χώρα µας ανεβαίνει αλλά η κατανάλωση του κρασιού πέφτει. Μετά τη µείωση της ζήτησης στα κόκκινα κρασιά, το περασµένο καλοκαίρι παρατηρήθηκε...