Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Συλλεκτικές φιάλες Βιδιανό, 4 διαφορετικές εσοδείες σε ξύλινη κασετίνα

Μια ξύλινη κασετίνα με 4 φιάλες «Δάφνιος λευκός», μονοποικιλιακό κρασί από Βιδιανό δεξαμενής, κυκλοφόρησε από το Οινοποιείο Δουλουφάκης στις αρχές Δεκεμβρίου 2020.

Κάθε φιάλη είναι διαφορετική χρονιά, δηλαδή Βιδιανό εσοδειών 2016, 2017, 2018 και 2019.

Είναι μια μικρή κάθετη γευσιγνωσία της ποικιλίας και θα ήταν ιδανικό να ανοιχτούν  και οι 4 φιάλες μαζί.  

Η σύγκριση των 4 εσοδειών, το πώς έχει εξελιχθεί η ποικιλία και ποια χαρακτηριστικά έχουν οι παλιές χρονιές σε σχέση με τις νεότερες, είναι πολύ ενδιαφέρον.

Μπορεί να συνοδεύσει πολύ ωραία ένα τραπέζι με φίλους, όταν το επιτρέψουν φυσικά οι συνθήκες.

Είναι και ένα πολύ καλό δώρο, γιατί εκτός από το 2019 που είναι η τρέχουσα εσοδεία, οι άλλες χρονιές έχουν φύγει από την αγορά, είναι δύσκολο  να τις βρει ο οινόφιλος και ειδικά μαζεμένες.

Πως είχαμε αυτή την ιδέα. Στο οινοποιείο ανοίγαμε παλαιότερες φιάλες για εμάς και τους φίλους μας και βλέπαμε  ότι, το βιδιανό με την παλαίωση  έχει πολύ ενδιαφέρουσα εξέλιξη.   Έτσι πριν 4 χρόνια ξεκινήσαμε να κρατάμε  τις εσοδείες αυτές στη κάβα μας,  για μια  κασετίνα όπως αυτή, που θα μας έδινε την δυνατότητα να μοιραστούμε και να προσφέρουμε την  ιδια εμπειρία στους οινόφιλους.

Τα κρασιά αυτά τα έχουμε κρατήσει  στην κάβα μας σε ιδανικές συνθήκες φύλαξης με την διάθεση να προσφέρουν χαρά και απόλαυση σε εκείνους που θα τα επιλέξουν.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Για δεύτερη φορά, το Πανεπιστήμιο του Tokaj διοργανώνει το συνέδριο Tokaj Wine Congress από τις 27 έως τις 30 Οκτωβρίου στο Sárospatak (βορειοανατολική Ουγγαρία)...

REPORTS

Το πρώτο ροζέ κρασί του Κτήµατος Κυρ-Γιάννη από τον αµπελώνα της Νάουσας, µόλις στην τρίτη χρονιά κυκλοφορίας του, έχει κερδίσει τις εντυπώσεις εντός και...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα οινοποιείο απόλυτα λειτουργικό και επισκέψιμο, που έχει επιλέξει το δρόμο της μεθοδικής και σκληρής δουλειάς είναι το είναι το Κτήμα Νικολάου στη Νεμέα,...