Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στροφή σε ιδιόκτητους αμπελώνες κάνει το Κτήμα Λαφαζάνη

Σημαντική στροφή κάνει το τελευταίο διάστημα ως προς την φιλοσοφία παραγωγής των σταφυλιών που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των κρασιών του το Κτήμα Λαφαζάνη, όπως λέει στο Winetrails ο επικεφαλής του Κτήματος, Σπύρος Λαφαζάνης. «Σταδιακά κατά τα τελευταία πέντε χρόνια καταλάβαμε ότι ένα μέρος των σταφυλιών που χρησιμοποιούμε, πρέπει να είναι δικής μας παραγωγής για να το ελέγχουμε πλήρως.

Κείμενο: Γιώργος Λαμπίρης

Φωτογραφίες: Γεωργία Καραμαλή

Έτσι, αγοράσαμε σημαντικά κομμάτια γης και καλλιεργούμε με ιδιαίτερα επιμελημένο τρόπο», εξηγεί.

Στις αποκτηθείσες εκτάσεις καλλιεργούνται ποικιλίες όπως ο Ροδίτης Αλεπού, τον οποίο ο κύριος Λαφαζάνης χαρακτηρίζει ως τη βάση για πολύ ποιοτικά κρασιά. Επίσης ευδοκιμεί η Κυδωνίτσα, την οποία ο Σπύρος Λαφαζάνης και τα παιδιά του Αθηνά και Βασίλης αντιμετωπίζουν ως μία ανερχόμενη ποικιλία και φέτος θα είναι ο πρώτος της τρύγος, ενώ και το Μαυροτράγανο βρίσκεται μεταξύ των ποικιλιών που αναπτύσσονται στα ιδιόκτητα κτήματα. «Αυτή την περίοδο ετοιμάζουμε και μία αρκετά μεγάλη έκταση Μαλαγουζιάς, ποικιλία στην οποία οι ανάγκες μας είναι σημαντικές καθώς δεν επαρκούν οι ποσότητες που λαμβάνουμε από τους εξωτερικούς συνεργάτες, ενώ επικεντρώνουμε και στο Αγιωργίτικο».

Στα πλάνα του Κτήματος Λαφαζάνη είναι να δημιουργήσει προσεχώς και ξενώνες, επενδύοντας στον οινοτουρισμό, όπως λέει ο κύριος Λαφαζάνης.

Στις προτεραιότητες εντάσσονται και οι εξαγωγές, με τον Σπύρο Λαφαζάνη να λέει χαρακτηριστικά ότι «έχουμε δοκιμαστεί με θετικά αποτελέσματα στο εξωτερικό», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το Κτήμα μπορεί να κινηθεί περαιτέρω θετικά σε αυτόν τον τομέα, με κρασιά που προσφέρουν καλή σχέση ποιότητας – τιμής.

Ετήσια επεξεργασία σταφυλιών

Νεμέα: 2,5 εκατ. κιλά

Μεσσηνία: 2,5 εκατ. κιλά

Παραγωγή κτήματος: 1,5 εκατ. φιάλες

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...

REPORTS

Καθώς η ζήτηση για λευκά κρασιά συνεχίζει να αυξάνεται στην Ασία και οι τιμές για τα κόκκινα κρασιά της Βουργουνδίας εκτοξεύονται, τα κρασιά του...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στη Βουργουνδία, μια από τις πιο διάσημες αμπελουργικές περιοχές της Γαλλίας, οι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει ένα φιλόδοξο σχέδιο για την επίτευξη ουδετερότητας ως προς...

REPORTS

Από τις 28 Απριλίου αναµένεται να ανοίξουν οι αιτήσεις για το πρόγραµµα αναδιάρθρωσης Αµπελώνων της περιόδου 2025-2026, σύµφωνα µε την υπουργική απόφαση (ΦΕΚ 6587/Β’/2024)...

REPORTS

Ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος ανακηρύχθηκε Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνδέσμου για τρίτη διαδοχική φορά, ενώ ο Απόστολος Καλμπούρης αποτελεί το νέο Πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου...

REPORTS

Μετά από δυο ισχνές παραγωγικά χρονιές, οι προοπτικές για τη συγκομιδή του 2025, μετά την επέλαση του πρώτου κύματος του παγετού στις 19 προς...