Connect with us

Αναζήτηση

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Στο Τέξας αγωνιούν να κρατήσουν τα αμπέλια στη ζωή

Μεγάλο προβληματισμό έχει προκαλέσει μια ολική σχεδόν καταστροφή που έχει προκληθεί στο High Plains του Τέξας και οι ευθύνες πέφτουν σε ζιζανιοκτόνα

Οι αμπελώνες του High Plains αποτελούν πολύ σημαντική περιοχή για το παραγόμενο κρασί του Τέξας. Τα τελευταία χρόνια όμως τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά των αμπελιών έχουν αλλάξει σε λυπηρό στάδιο. Αμπέλια 12.000 στρεμμάτων έχουν σχεδόν καταρρεύσει, με την προσβολή τους να ποικίλει από σημείο σε σημείο, αλλά να είναι εξαπλωμένη παντού.
Οι αμπελουργοί και οι οινοπαραγωγοί της περιοχής, όπως ο Ben Calais, του οποίου τα κτήματα δεν βρίσκονται στην πληγείσα περιοχή, αλλά αποτελεί αγοραστή των σταφυλιών που έχουν προσβληθεί, θεωρούν πως το πρόβλημα πηγάζει από τα ζιζανιοκτόνα που χρησιμοποιούν οι αγρότες στις καλλιέργειες βαμβακιού.
Το ζιζανιοκτόνο δεν είναι νέα εφαρμογή, συγκεκριμένα, χρησιμοποιείται από τη δεκαετία του 1960, παρόλα αυτά, είναι πιθανό να φταίει η λανθασμένη του εφαρμογή στο έδαφος.
Η καταστροφή αντιστοιχεί σε 57 κτήματα και 13 δισεκατομμύρια ευρώ, και οι νέες φυτεύσεις έχουν σταματήσει, αφού υπάρχει από τη μία το ερωτηματικό για το τί ακριβώς συμβαίνει στα φυτά αλλά και από την άλλη ο φόβος ότι και τα νέα αμπέλια θα πέσουν θύματα της κατάστασης.
Τα συμπτώματα του κακού που πνίγει τα πρέμνα  είναι το καρούλιασμα των φύλλων και η συρρίκνωσή τους, ενώ η ικανότητά τους να αντλούν ηλιακό φως είναι περιορισμένη. Τα προσβεβλημένα είναι πολύ επιρρεπή στους παγετός αλλά και κάτω από τις ηλιακές ακτίνες, τα εγκαύματα είναι πολλαπλά.
Οι έρευνες για τα αίτια έχουν ξεκινήσει, μελετώντας την πτητικότητα του φαρμάκου και την αντοχή του κάθε οργανισμού σε αυτή.

ΠΗΓΗ: wine spectator.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Μία ομάδα Ουρουγουανών ερευνητών παρουσίασε πρόσφατα τα αποτελέσματα μιας εκτενούς μελέτης που διερευνά τη δυνατότητα μείωσης ή μερικής αντικατάστασης του διοξειδίου του θείου (SO₂)...

REPORTS

Μελέτη που διεξήγαγε η Danielle Gallina, από το Πανεπιστήμιο της Βρετανικής Κολομβίας (UBC) στο Οκάναγκαν, υπό την επίβλεψη του καθηγητή Jonathan Cinnamon στα οινοποιεία...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η ιστορία δεν είναι μια ευθεία γραμμή. Είναι μια πορεία που χτίζεται με τον χρόνο, τις επιλογές και τη συνέπεια. Δεν επαναλαμβάνεται, αλλά εξελίσσεται....

REPORTS

Η αυστραλιανή οινοποιία βρίσκεται αντιμέτωπη με μία από τις σοβαρότερες δοκιμασίες της τελευταίας εικοσαετίας, καθώς η υπερπαραγωγή, η υποχώρηση της κατανάλωσης και οι χρόνιες...

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

VIDEOS

Υπάρχουν συνεντεύξεις που απλώς καταγράφουν λόγια και άλλες που ξετυλίγουν μια ολόκληρη διαδρομή ζωής. Η συζήτηση με τον Χρήστο Ζαφειράκη ανήκει ξεκάθαρα στη δεύτερη...

VIDEOS

Η κάμερα ανοίγει και το οινοποιείο δεν λειτουργεί απλώς ως χώρος, αλλά ως παρακαταθήκη. Ο Χρήστος Ζαφειράκης ανοίγει τις πόρτες του οινοποιείου του και...

REPORTS

Κυκλοφορεί αυτό το Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου 2025, η νέα γιορταστική έκδοση The Top 50 του Wine Trails, με πλούσια θεματολογία και βάθος αναζήτησης για...