Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στο θρόνο του Ξέρξη το αμπέλι δίνει το καλύτερο κρασί

Η Agrovision µε έδρα την Ιερισσό Χαλκιδικής ξεκίνησε να δραστηριοποιείται από το 2011 µε τριπλή δραστηριότητα, έχοντας υπό τη σκέπη της οινοποιείο, ελαιοτριβείο και την παραγωγή λεβάντας σε µορφή ξηρής δρόγης.

Πρόκειται για µία κατά 100% εξαγωγική εταιρεία, µε κύρια αγορά τη Γαλλία, όπου διαθέτει το 98% της παραγωγής της. Γι’ αυτόν το λόγο και σε ό,τι αφορά την οινοποίηση το µεγαλύτερο µέρος των σταφυλιών που φυτεύονται είναι διεθνείς ποικιλίες, αν και προχώρησε σε νέες φυτεύσεις ποικιλιών Ληµνιό και Βιδιανό µε στόχο την ανάδειξη του πολιτισµού της περιοχής µέσω του κρασιού και την επέκτασή της και σε άλλες αγορές του εξωτερικού.

«Χαρακτηριστικό της σηµασίας που έχουν οι γηγενείς ποικιλίες, είναι και το γεγονός ότι το αµπέλι, στο οποίο έχουµε φυτεύσει Ληµνιό, ακουµπούσε ο Ξέρξης τον θρόνο του» σηµειώνει Άγγελος Ζαµάνης, γενικός διευθυντής της εταιρείας.  Κεντρική φιλοσοφία της είναι να διαθέτει αποκλειστικά τα δικά της σταφύλια, διατηρώντας καθετοποιηµένη παραγωγή. Το πλάνο πενταετίας προβλέπει την αύξηση της παραγωγής σε περίπου 45.000 φιάλες κυρίως µε ελληνικές ποικιλίες. Οι αγορές στόχοι εκτός από την Κύπρο, είναι η Βουλγαρία και η Ρουµανία, µε την επιχείρηση να επιδιώκει να εκµεταλλευτεί το εισερχόµενο τουριστικό ρεύµα από αυτές τις δύο χώρες, το οποίο εφόσον βρει διαθέσιµο ένα ελληνικό κρασί στην πατρίδα του να το επιλέξει, αφού το έχει απολαύσει στην Ελλάδα.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δημοσίευσε τις πρώτες του προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Στην πόλη Ανάπα, στα νότια της Ρωσίας, συντελείται μια ήσυχη αλλά καθοριστική αλλαγή στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα κελάρια της χώρας. Εκεί...

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...