Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 24 Απριλίου το Wine Club Thessaloniki’96 εξερευνεί το Βιδιανό

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00 στο The Met Hotel, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα, θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τύφλα.

Το Βιδιανό είναι μια λευκή ποικιλία της Κρήτης, από αυτές που θεωρούνται «ανερχόμενες» και η οποία τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί στη λευκή έκφραση των κρασιών της μεγαλονήσου.

Οι εξαιρετικές δυνατότητές του αποδεικνύονται στα κρασιά του, τα οποία εμφανίζονται με έντονα, πολυσύνθετα αρώματα, που ανάμεσα σε άλλα θυμίζουν ώριμα καλοκαιρινά φρούτα και αρωματικά βότανα. Στο στόμα είναι γεμάτα και έχουν υψηλή αλκοόλη, την οποία εξισορροπεί ικανοποιητικά η οξύτητα.

Η καλλιέργειά του εντοπίζεται κυρίως κοντά στο Ηράκλειο και σε μικρές εκτάσεις στην περιοχή του Ρεθύμνου, ενώ υπάρχουν και αμπελώνες του πιο ανατολικά, στα Χανιά. Όπως όμως ήταν αναμενόμενο, φυτεύτηκε και σε άλλες περιοχές της χώρας, στην Πελοπόννησο, τη Μακεδονία και τη Θράκη δίνοντας εξαίρετα αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες, επεξηγήσεις και «αποκωδικοποιήσεις» για το Βιδιανό, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, στις 20.00, με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα. Με οποία θα γίνουν δοκιμές οίνων στα τυφλά όπως πάντα, γοητευτικά και αντιπροσωπευτικά κρασιά του. Σε συνοδεία με τον καθηγητή Αμπελουργίας στο Τμήμα Γεωπονίας του ΑΠΘ Στέφανο Κουνδουρά.

Μαζί με την ανταλλαγή ευχών σε γιορτινή ατμόσφαιρα για το Πάσχα, η βραδιά θα ολοκληρωθεί με κλήρωση, η οποία θα αναδείξει τους 2 τυχερούς που θα κερδίσουν από μία φιάλη magnum.

Οι συναντήσεις του Wine Club THESSALONIKI ’96 για τη σεζόν 2023 – 2024 θα πραγματοποιηθούν σε αίθουσες του The Met Hotel (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη).

Για να γίνετε μέλος του Wine Club THESSALONIKI ’96, επικοινωνήστε μαζί στο 2310 888311 ή στο info@wineplus.gr.

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 28η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Οδηγός MICHELIN αναγνωρίζει την αριστεία στη γαστρονομία και τη φιλοξενία για πάνω από έναν αιώνα. Από την εισαγωγή των αστεριών MICHELIN το 1926...

REPORTS

Η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων: Προοπτικές Παγκόσμιας Αγοράς Οίνου 2025 αποτυπώνει ένα τοπίο που αλλάζει δυναμικά. Με βάση τα τελωνειακά δεδομένα έως τον Οκτώβριο, τις...

REPORTS

Ο Τύρναβος γιορτάζει για δεύτερη χρονιά τις Παγκόσμιες Ημέρες Λημνιώνας και Μοσχάτου Τυρνάβου: Ένα διήμερο αφιερωμένο στις εμβληματικές ποικιλίες και τη γαστρονομική ταυτότητα της...

REPORTS

Το ιταλικό κρασί διατηρεί κορυφαία θέση, ως ένα από τα πιο γνωστά προϊόντα της κατηγορίας «Made in Italy», με κύκλο εργασιών που φτάνει τα...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Διευρύνουν σταθερά την παρουσία τους στον οινικό χάρτη της χώρας τα κρασιά της Κεντρικής Ελλάδας, τουλάχιστον όπως αυτά δίνουν τα τελευταία χρόνια το παρών...

REPORTS

Την κατάταξη των αιτούντων περιόδου 2025-2026 για επενδύσεις σε οινοποιεία ανακοίνωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την διαδικασία των ενστάσεων να ξεκινά στις 26...

REPORTS

Το VINSANTO MIKRA THIRA είναι ο πρώτος επιδόρπιος οίνος του οινοποιείου, μια δημιουργία που εξελίχθηκε με αργό ρυθμό και υπομονή...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα ΒορΟινά των Χριστουγέννων έρχονται να αναδείξουν το αίσθημα της ανθρωπιάς και αλληλεγγύης και να μας θυμίσουν ότι οι γιορτές είναι για να μοιράζεσαι!...