Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων κρασιών το Βινσάντο Σαντορίνης

Στην πρώτη πεντάδα της λίστας των κορυφαίων 100 κρασιών του κόσμου (ονομασίες και ποικιλίες) του τουριστικού οδηγού Taste Atlas φιγουράρει το Βινσάντο Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα, το επιδόρπιο κρασί από την Σαντορίνη, που παρασκευάζεται από οινοποιήσιμα σταφύλια των γηγενών στο νησί ποικιλιών Ασύρτικο και Αηδάνι βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω μόνο από το ιταλικό Barolo, το πορτογαλικό Vintage Port και το γαλλικό Chateauneuf-du-Pape.

Η ελληνική παρουσία στην λίστα, φυσικά, δεν τελειώνει με το Βινσάντο, αφού στην 28η θέση βρίσκεται η μακεδονική Νάουσα, ενώ μόλις μια θέση πίσω της βρίσκεται η Μαλαγουζιά.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνουν την ποικιλία Ασύρτικο από την Σαντορίνη στην 40η θέση, το Μοσχοφίλερο Πελοποννήσου στην 61η θέση και το Αγιωργίτικο στην 71η θέση

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η φετινή οινική χρονιά για τα κορυφαία οινοποιεία της Γερμανίας σφραγίστηκε από μικρές αποδόσεις, αλλά εξαιρετική ποιότητα σταφυλιών. Με τη φύση να δοκιμάζει τα...

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τα Ελληνικά Οινοποιεία Α.Ε., ο Όμιλος που συνενώνει μερικά από τα σημαντικότερα και ιστορικότερα ονόματα του ελληνικού κρασιού καθώς και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό...

REPORTS

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ιταλικός οινικός κλάδος έχει γνωρίσει δύο σημαντικές εξελίξεις που ενδέχεται να καθορίσουν τη μελλοντική του πορεία. Η πρώτη αφορά τη...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Τα οινοποιεία των Δρόμων του Κρασιού της Ελλάδας συμμετέχουν στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού την Κυριακή 9 Νοεμβρίου, δίνοντας στους επισκέπτες τους την...

REPORTS

Α πό τη φύτευση και τη διαµόρφωση των γραµµών έως τη συγκοµιδή και τη διαχείριση των υπολειµµάτων, κάθε αµπελουργικό έχει πλέον το κατάλληλο µηχάνηµα....