Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Στην πρώτη πεντάδα των κορυφαίων κρασιών το Βινσάντο Σαντορίνης

Στην πρώτη πεντάδα της λίστας των κορυφαίων 100 κρασιών του κόσμου (ονομασίες και ποικιλίες) του τουριστικού οδηγού Taste Atlas φιγουράρει το Βινσάντο Σαντορίνης.

Συγκεκριμένα, το επιδόρπιο κρασί από την Σαντορίνη, που παρασκευάζεται από οινοποιήσιμα σταφύλια των γηγενών στο νησί ποικιλιών Ασύρτικο και Αηδάνι βρίσκεται στην τέταρτη θέση πίσω μόνο από το ιταλικό Barolo, το πορτογαλικό Vintage Port και το γαλλικό Chateauneuf-du-Pape.

Η ελληνική παρουσία στην λίστα, φυσικά, δεν τελειώνει με το Βινσάντο, αφού στην 28η θέση βρίσκεται η μακεδονική Νάουσα, ενώ μόλις μια θέση πίσω της βρίσκεται η Μαλαγουζιά.

Οι υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές περιλαμβάνουν την ποικιλία Ασύρτικο από την Σαντορίνη στην 40η θέση, το Μοσχοφίλερο Πελοποννήσου στην 61η θέση και το Αγιωργίτικο στην 71η θέση

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η νεοφυής εταιρεία Bolledrinks με έδρα το Λονδίνο παρουσιάζει κάτι που ενδέχεται να αποτελέσει σταθμό για τον κόσμο των μη αλκοολούχων κρασιών: ένα αφρώδες...

REPORTS

Η παγκόσμια αγορά κρασιού κλείνει το 2025 μέσα σε μια περίοδο βαθιών αλλαγών, όπως παρουσιάζει η Έκθεση Στρατηγικών Προβλέψεων της Vinetur στις 19 Νοεμβρίου....

REPORTS

Τα πρόσφατα στοιχεία της Liv-ex δείχνουν ότι η εμπιστοσύνη στην παγκόσμια αγορά fine wine ενισχύθηκε περαιτέρω τον Οκτώβριο, με όλους τους βασικούς δείκτες της...

REPORTS

Τα λαμπερά Μοσχάτα κρασιά του Συνεταιρισμού Σάμου ήταν οι πρωταγωνιστές μιας βραδιάς εμπνευσμένης από το ακριτικό νησί, σε ένα μοναδικό παιχνίδισμα γεύσεων που επιμελήθηκε...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη υποδέχθηκε επαγγελματίες του τουρισμού, ξενοδόχους, ξεναγούς, τουριστικά γραφεία και δημοσιογράφους...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Central Wine Fair, η πολυαναμενόμενη ετήσια έκθεση κρασιού της κεντρικής Ελλάδας, επιστρέφει τη Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025 σε νέο χώρο: την Αίγλη Ζαππείου,...

REPORTS

Μια βραδιά υψηλής γαστρονομίας και εκλεκτής οινογνωσίας θα φιλοξενηθεί τη Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2025, στο Jenny’s Rooftop Restaurant Bar του Sofitel Athens Airport, του...