Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε τροχιά ανάπτυξης το οινοποιείο Ρούβαλη, γιορτάζει τα 35

Τα 35 χρόνια του γιορτάζει φέτος το πρότυπο βαρυτικό οινοποιείο Ρούβαλη από το 1990 που ο Άγγελος Ρούβαλης, εμβληματική μορφή στον κόσμο της ελληνικής οινοποιίας, βρήκε στην ορεινή Αιγιάλεια μια αμπελουργική «γη της επαγγελίας», τόπο ιδανικό για να φιλοξενήσει κρασιά υψηλής ποιότητας, όπως το πρωτοποριακό του Ασπρολίθι, το οποίο πολύ γρήγορα κατέκτησε διεθνή φήμη σηματοδοτώντας μια νέα εποχή για το ελληνικό κρασί ως η κορυφαία έκφραση του ορεινού Ροδίτη.

Από το 2018 το οινοποιείο διευθύνει η επόμενη γενιά, η Θεοδώρα Ρούβαλη (Οινολόγος/MSc Αμπελουργίας) και ο Antonio Ruiz Pañego (Τεχν.Γεωπονίας/Οινολόγος), οι οποίοι αφού συγκέντρωσαν σημαντική οινοποιητική εμπειρία από κορυφαίους αμπελώνες του κόσμου (Χιλή, Νέα Ζηλανδία, Βουργουνδία, Μπορντό, Αλσατία) εγκαταστάθηκαν στην Αιγιάλεια και αφοσιώθηκαν σε μια υψηλής ποιότητας βιολογική αμπελουργία και οινοποίηση.

Με αργά αλλά σταθερά βήματα και προσηλωμένοι στον στόχο τους, η Θεοδώρα και ο Αντόνιο, προχώρησαν σε σημαντικές αλλαγές στο αμπέλι και το κρασί, στο marketing, στη μετοχική σύνθεση της εταιρείας και την εμπορία των προϊόντων. Ξεκίνησαν με τη δημιουργία ενός πρότυπου βιολογικού αμπελώνα περίπου 100 στρεμμάτων στα 1000μ. υψόμετρο σε πεζούλες που βλέπουν τον Κορινθιακό κόλπο, πάνω από το φαράγγι του Βουραϊκού ποταμού. Παράλληλα δημιούργησαν ένα νέο πορτοφόλιο προϊόντων με βάση τις αυτόχθονες ποικιλίες της περιοχής (Ροδίτης, Μαυροδάφνη Τσιγκέλω, Λαγόρθι, Κυδωνίτσα), επίσης με τις κορυφαίες Riesling, Chardonnay και Cabernet Franc οι οποίες έχουν προσαρμοστεί και δίνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στην ορεινή Αιγιάλεια καθώς και με οινοποιήσεις από συγκεκριμένα αμπελοτόπια (Single Vineyard Selections). Στη συνέχεια πραγματοποίησαν ένα συνολικό rebranding του οινοποιείου και των ετικετών.

Επιπλέον, στο δυναμικό του οινοποιείου προστέθηκε τον Σεπτέμβρη ο κ. Γιάννης Βαγενάς, εξειδικευμένο στέλεχος της οινικής αγοράς, ο οποίος ανέλαβε την Εμπορική Διεύθυνση. Με σπουδές στον Τουρισμό, τη Διοίκηση Επιχειρήσεων και Ανθρωπίνων Πόρων, ο κ. Βαγενάς έχει ως στόχο τον εκσυγχρονισμό της εμπορικής στρατηγικής του οινοποιείου και την ενίσχυση των κρασιών ROUVALIS στην αγορά.

Σήμερα, μετά από δύο δεκαετίες συνεργασίας με την οικογένεια Κουρτάκη, το οινοποιείο Ρούβαλη γυρίζει σελίδα καθώς αποδεσμεύεται μετοχικά από την ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ. Η Θεοδώρα και ο Αντόνιο συνεχίζουν να έχουν το 50% των μετοχών της ΟΙΝΟΦΟΡΟΥ ενώ το ποσοστό της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΕΛΛΑΡΙΑ, μεταβιβάζεται στους οικογενειακούς φίλους του Άγγελου και της Θεοδώρας Ρούβαλη, Δημήτρη Ανδριοσόπουλο (Σύμβουλο Επιχειρήσεων), Κωστή Δ. Ανδριοσόπουλο (Δρ. Ενεργειακής Οικονομίας) και Δημήτρη Δ. Ανδριοσόπουλο (Δρ. Χρηματοοικονομικών), οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία του οινοποιείου από τα πρώτα χρόνια της ίδρυσής του.

Το ίδιο σημαντική θα είναι η αλλαγή στην εμπορία και διανομή των προϊόντων την οποία θα αναλάβει η Β.Σ. ΚΑΡΟΥΛΙΑΣ, μία από τις κορυφαίες εταιρείες οίνων και αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα με μακρά ιστορία και εμπειρία δεκαετιών στον χώρο που τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί σε έναν από τους ηγέτες της αγοράς οίνων.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος Θεοδώρα Ρούβαλη δήλωσε: « Φέτος γιορτάζουμε τα 35 χρόνια ίδρυσης του οινοποιείου ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας. Η συνεργασία των τελευταίων επτά χρόνων με τον Δημήτρη Κουρτάκη ήταν σημαντική για την «επόμενη ημέρα» καθώς θέσαμε ισχυρές βάσεις σε πολλούς τομείς. Από τη μεριά μας ήμασταν διαρκώς σε κίνηση, βυθισμένοι σε μια πολύ δημιουργική κατάσταση και έτσι το κάθε βήμα μας προετοίμαζε αβίαστα το επόμενο τη στιγμή που ήμασταν σε θέση να αξιοποιήσουμε νέα δεδομένα. Σήμερα, η νέα ομάδα που δημιουργείται είναι δυναμική και πολύπλευρη καθώς αποτελείται από ανθρώπους διεθνούς εμβέλειας, που έχουν διακριθεί ο καθένας στον τομέα του και συμβαίνει να έχουν καταγωγή από την Αιγιάλεια, τη χαρισματική αυτή αμπελουργική ζώνη. Το πάθος και ο ενθουσιασμός για αυτό που κάνουμε είναι ήδη μεγάλα. Είμαι βέβαιη ότι το μέλλον μας επιφυλάσσει πολλές συγκινήσεις και μοναδικά κρασιά!»

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στους αμπελώνες της Ιταλίας εξελίσσεται μια αθόρυβη αλλά καθοριστική τεχνολογική επανάσταση. Ρομπότ, αισθητήρες και τεχνητή νοημοσύνη ενσωματώνονται ολοένα και περισσότερο στη σύγχρονη αμπελουργία: από...

REPORTS

Περίπου το 40% της ιταλικής οινοπαραγωγής, εκπροσωπούμενο από την Confcooperative Fedagripesca, ζητά έναν σαφή, μακροπρόθεσμο οδικό χάρτη που θα βασίζεται στην προώθηση, την καινοτομία...

REPORTS

Ο δημοσιογράφος Olivier Dauvers, μάστερ της πρόκλησης, ρίχνει αρκετές βόμβες στη βιομηχανία οίνου για να την ταρακουνήσει από την αδράνειά της και να την...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Το Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2025, στις 12.00 το μεσημέρι θα σηκώσει αυλαία η πιο αγαπημένη οινική εκδήλωση της χρονιάς. 

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...