Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε πλήρη αρμονία με τη φύση

Νέο ξεκίνηµα για το Κτήµα Κοκοτού έφερε ο τρύγος του 2019

Το Κτήµα ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου και της Άννας Κοκοτού αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της µεγαλούπολης και να πάει στην Σταµάτα Αττικής, προκειµένου να χτίσει το σπίτι της και να ασχοληθεί ενεργά µε την καλλιέργεια της γης. Το 1980 φυτεύτηκε ο πρώτος αµπελώνας, έκτασης 70 στρεµµάτων, µε τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay.

Παρόλο που εκείνη την εποχή δεν είχαν ξεκινήσει να ερευνώνται οι ελληνικές ποικιλίες, στο Κτήµα Κοκοτού πίστεψαν και στο Σαββατιανό, την ποικιλία που κυριαρχούσε στους αµπελώνες της περιοχής. Το 1981 δηµιουργήθηκε το πρώτο κρασί από Σαββατιανό, µε σταφύλια αγορασµένα από τους αµπελουργούς της Σταµάτας. Από τότε µέχρι και σήµερα, παρόλη την πληθώρα ετικετών που παράγει, το Κτήµα Κοκοτού δεν έπαψε να επενδύει στο Σαββατιανό, ενώ το Cabernet Sauvignon στην 40ετή παρουσία του έχει αποσπάσει αµέτρητα βραβεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Κοκοτός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της πόλης και να εγκατασταθεί στην Σταμάτα χτίζοντας εκεί το σπίτι της οικογένειάς του

Ας σηµειωθεί ότι το 2020 αποτέλεσε χρονιά-σταθµό για το Κτήµα Κοκοτού, καθώς το υπερσύγχρονο οινοποιείο του υποδέχθηκε µε νέα δυναµική οµάδα οινοποίησης και νέες ετικέτες, οι οποίες προβάλλουν το οικοσύστηµα του Κτήµατος θέλοντας να τονίσουν το σεβασµό της οικογένειας Κοκοτού προς τη φύση.

Ναταλία Κοκοτού

Επίσης ενδεικτικό της φιλοσοφίας του Κτήµατος είναι ότι και τα δύο παιδιά του ζεύγους Κοκοτού συµµετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητές του. Μάλιστα η Ναταλία Κοκοτού ζει στο Κτήµα µε την οικογένειά της και διοργανώνει βιωµατικά εκπαιδευτικά προγράµµατα για µικρά παιδιά εµπνευσµένα από τις δραστηριότητες του Κτήµατος, όπου εκτός από τους αµπελώνες, έχουν αναπτυχθεί βιολογικός ελαιώνας 400 δέντρων, ένας πρότυπος µελισσώνας, ορνιθώνας και λαχανόκηπος που καλλιεργείται µε τη µέθοδο της «permaculture».

130-131-pages

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, τα επισκέψιμα οινοποιεία των «Δρόμων του Κρασιού της Βορείου Ελλάδος», συμμετέχουν και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Οινοτουρισμού...

REPORTS

Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλε το τμήμα Αμπέλου Οίνου και Αλκοολούχων Ποτών στην Commission που αφορά προβλέψεις της ελληνικής οινοπαραγωγής με περίοδο αναφοράς...

REPORTS

Με ιδιαίτερη χαρά, η ΓΕΝΚΑ ΕΜΠΟΡΙΚΗ και τα καταστήματα CELLIER σας προσκαλούν στο GENKA WINE FAIR 2025, που θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...