Connect with us

Αναζήτηση

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε πλήρη αρμονία με τη φύση

Νέο ξεκίνηµα για το Κτήµα Κοκοτού έφερε ο τρύγος του 2019

Το Κτήµα ξεκίνησε όταν η οικογένεια του Γιώργου και της Άννας Κοκοτού αποφάσισε να εγκαταλείψει την αστική ζωή της µεγαλούπολης και να πάει στην Σταµάτα Αττικής, προκειµένου να χτίσει το σπίτι της και να ασχοληθεί ενεργά µε την καλλιέργεια της γης. Το 1980 φυτεύτηκε ο πρώτος αµπελώνας, έκτασης 70 στρεµµάτων, µε τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon, Merlot και Chardonnay.

Παρόλο που εκείνη την εποχή δεν είχαν ξεκινήσει να ερευνώνται οι ελληνικές ποικιλίες, στο Κτήµα Κοκοτού πίστεψαν και στο Σαββατιανό, την ποικιλία που κυριαρχούσε στους αµπελώνες της περιοχής. Το 1981 δηµιουργήθηκε το πρώτο κρασί από Σαββατιανό, µε σταφύλια αγορασµένα από τους αµπελουργούς της Σταµάτας. Από τότε µέχρι και σήµερα, παρόλη την πληθώρα ετικετών που παράγει, το Κτήµα Κοκοτού δεν έπαψε να επενδύει στο Σαββατιανό, ενώ το Cabernet Sauvignon στην 40ετή παρουσία του έχει αποσπάσει αµέτρητα βραβεία.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Γιώργος Κοκοτός αποφάσισε να εγκαταλείψει τη ζωή της πόλης και να εγκατασταθεί στην Σταμάτα χτίζοντας εκεί το σπίτι της οικογένειάς του

Ας σηµειωθεί ότι το 2020 αποτέλεσε χρονιά-σταθµό για το Κτήµα Κοκοτού, καθώς το υπερσύγχρονο οινοποιείο του υποδέχθηκε µε νέα δυναµική οµάδα οινοποίησης και νέες ετικέτες, οι οποίες προβάλλουν το οικοσύστηµα του Κτήµατος θέλοντας να τονίσουν το σεβασµό της οικογένειας Κοκοτού προς τη φύση.

Ναταλία Κοκοτού

Επίσης ενδεικτικό της φιλοσοφίας του Κτήµατος είναι ότι και τα δύο παιδιά του ζεύγους Κοκοτού συµµετέχουν ενεργά σε όλες τις δραστηριότητές του. Μάλιστα η Ναταλία Κοκοτού ζει στο Κτήµα µε την οικογένειά της και διοργανώνει βιωµατικά εκπαιδευτικά προγράµµατα για µικρά παιδιά εµπνευσµένα από τις δραστηριότητες του Κτήµατος, όπου εκτός από τους αµπελώνες, έχουν αναπτυχθεί βιολογικός ελαιώνας 400 δέντρων, ένας πρότυπος µελισσώνας, ορνιθώνας και λαχανόκηπος που καλλιεργείται µε τη µέθοδο της «permaculture».

130-131-pages

Σχετικά Άρθρα

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Η µετασυλλεκτική λίπανση, γνωστή και ως επικουρική θρέψη, αποκτά ολοένα και µεγαλύτερη σηµασία στη σύγχρονη διαχείριση των αµπελώνων. Αφορά την εφαρµογή θρεπτικών στοιχείων µετά...

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Από -7 έως 12% σε ένα μήνα. Οι νέες εκτιμήσεις συγκομιδής για τον γαλλικό αμπελώνα έχουν αναθεωρηθεί σημαντικά προς τα κάτω από τις υπουργικές...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...