Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Σε κλίμα… εκλογικό μια γευστική εμπειρία στην Oινοποιία Ελασσόνας

Έναν διαφορετικό τόνο στο εκλογικό κλίμα του περασμένου Σαββάτου, έδωσε η πρωτοβουλία της Οινοποιίας Ελασσόνας «Ψηφίζουμε Κρασί», η οποία βρήκε ιδιαίτερη απήχηση στο οινόφιλο κοινό που κατέκλυσε τους χώρους του οινοποιείου.

Κοντά στη φύση, δίπλα στους αμπελώνες και με έντονα τα χαρακτηριστικά της άνοιξης στην ευρύτερη περιοχή, η οικογενειακή οινοποιεία των Λόλα και Φτίκα, δημιούργησε μια ωραία ατμόσφαιρα, προσφέροντας την ευκαιρία σε μυημένους και μη γύρω από το κρασί, να γευτούν τα τελευταία επιτεύγματα της ομάδας και να ενημερωθούν ευρύτερα για τις εξελίξεις γύρω από το ελληνικό κρασί.

Στη σύντομη γευστική δοκιμή η οποία έλαβε χώρα στους φιλόξενους χώρους του οινοποιείο τις εντυπώσεις έκλεψε η λευκή «Καλούδα» 2022 από Sauvignon Blanc. Απαλό κίτρινο χρώμα, εκφραστική μύτη με κυρίαρχα αρώματα εσπεριδοειδών, πυρηνόκαρπων φρούτων και λευκών ανθέων. Δροσιστική, ευχάριστη οξύτητα και φρουτώδης επίγευση, επιβεβαιώνουν ότι η εν λόγω ποικιλία έχει τύχει ιδανικής φιλοξενίας στις γύρω βουνοπλαγιές και δοξάζει τα χρώματα του οινοποιείου.

Πεδίο δόξης προδιαγράφει και η κόκκινη «Καλούδα» 2018 από Merlo και Syrah με βαθύ ρουμπινί χρώμα, σύνθετο μπουκέτο με αρώματα μαύρων και κόκκινων φρούτων, βανίλιας και μαύρου πιπεριού. Στο στόμα αφήνει μια πλούσια βελούδινη γεύση.

Την τιμητική του στην ενδιαφέρουσα γευσιγνωσία είχε και ο «Ολύμπιος» σε τρεις διαφορετικές εκδοχές και συγκεκριμένα, λευκό από Chardonnay, ροζέ από Merlot και Syrah και ερυθρό από Cabernet Sauvignon, Merlot και Syrah.

Με τα χρόνια, οι δύο συνεργάτες – συνεταίροι, Γιώργος Λόλας και Γιώργος Φτίκας, έχουν αναπτύξει ένα σύμπλεγμα από ημιορεινούς – βιολογικούς αμπελώνες 100 στρεμμάτων περίπου, οι οποίοι τροφοδοτούν το οινοποιείο με άριστης ποιότητας πρώτη ύλη, στηρίζοντας μια παραγωγή που φθάνει πλέον τις 50.000 φιάλες. Ήδη ένα σημαντικό μέρος αυτής της παραγωγής ταξιδεύει σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ολλανδία και το Βέλγιο.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Ο Διεθνής Οργανισμός Αμπέλου και Οίνου (OIV) δημοσίευσε τις πρώτες του προβλέψεις για την παγκόσμια παραγωγή κρασιού το 2025. Σύμφωνα με τα στοιχεία, η...

REPORTS

Οι νομοθέτες της Επιτροπής Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου υποστήριξαν τα σχέδια για την επισήμανση του κρασιού ως «μειωμένης περιεκτικότητας σε αλκοόλ» αντί για «χαμηλή»...

REPORTS

Στην πόλη Ανάπα, στα νότια της Ρωσίας, συντελείται μια ήσυχη αλλά καθοριστική αλλαγή στα ράφια των σούπερ μάρκετ και στα κελάρια της χώρας. Εκεί...

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Ο έμπειρος οινοποιός που πάτησε πόδι στη Ζίτσα οραματίζεται να βάλει την γηγενή ποικιλία στο διεθνή οινικό χάρτη. Μετά τη Νάουσα και τη Ραψάνη,...

REPORTS

Επιδότηση ύψους 79,6 ευρώ το στρέµµα προβλέπει η 3η τροποποίηση του Στρατηγικού Σχεδίου της ΚΑΠ για τη διατήρηση του Αττικού Αµπελώνα και της γηγενής...

REPORTS

Με χρυσό βραβείο τιμήθηκαν και πάλι οι οινικές «ναυαρχίδες» του Συνεταιρισμού Σάμου, οι «ΨΗΛΕΣ ΚΟΡΦΕΣ» και το «SAMOS VIN DOUX», στον πιο έγκυρο και...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...