Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για το μεταβαλλόμενο τοπίο του οινοτουρισμού

Στο πλαίσιο των δράσεων εξωστρέφειας που αναπτύσσει τα τελευταία χρόνια, το Ινστιτούτο Αγροτικής Οικονομίας και Κοινωνιολογίας του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ διοργανώνει την Παρασκευή 30 Μαΐου 2025 στις 14.00 ένα webinar με θέμα τις σύγχρονες τάσεις και εξελίξεις στον οινοτουρισμό.

Στην 28η ανοιχτή διαδικτυακή διάλεξη του ΙΝΑΓΡΟΚ, η Εντεταλμένη Ερευνήτρια του Ινστιτούτου Δρ Μαρία Αλεμπάκη θα προσεγγίσει τα παρακάτω ερωτήματα: 

  • Ποιες παράμετροι συνθέτουν το διεθνές τοπίο του οινοτουρισμού; Σε ποια νέα δεδομένα καλούνται να προσαρμοστούν παραγωγοί και προορισμοί προκειμένου να διασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους στην εποχή της πολυκρίσης;
  • Πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η Έρευνα Συμμετοχικής Δράσης(Participatory Action Research): (α) στον στρατηγικό σχεδιασμό του οινοτουρισμού (β) στην εκπαίδευση επαγγελματιών και τοπικών κοινωνιών και (γ) στην κατανόηση των ειδικών περιβαλλοντικών και κοινωνικοπολιτικών ζητημάτων μιας αμπελοοινικής περιοχής;

Σύνδεσμος παρακολούθησης:

https://us02web.zoom.us/j/89069332887?pwd=26eUq4HBR2ScwWgcLiyZirtNHzkpuc.1

Meeting ID: 890 6933 2887, Passcode: 381646

Απαραίτητη η προεγγραφή μέσω της παρακάτω φόρμας:

https://forms.gle/t6MtMF6CKLD7g4fs8

Πληροφορίες σχετικά με την εκδήλωση στο facebook:

https://www.facebook.com/share/18YQocXhEK/

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η Σικελία επιστρέφει δυναμικά στον οινικό χάρτη, κουβαλώντας μαζί της όχι μόνο αριθμούς, αλλά και μια ανανεωμένη αυτοπεποίθηση. Η φετινή παραγωγή κρασιού άγγιξε τα...

REPORTS

Η παγκόσμια βιομηχανία οίνου εισήλθε το 2025 σε μια περίοδο βαθιών μετασχηματισμών, που επηρεάζουν την κατανάλωση, την παραγωγή και το διεθνές εμπόριο. Σύμφωνα με...

REPORTS

Μες στην αυγή μιας νέας εποχής για την οινική εκπαίδευση, η Ιταλία ξαναφέρνει στο προσκήνιο έναν θεσμό που διατρέχει σαν βαθιά γραμμή το παγκόσμιο...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύνδεσμος Οινοποιών Κεφαλονιάς παρουσιάζει μια μοναδική εμπειρία γευσιγνωσίας, σε συνεργασία με τον κορυφαίο Έλληνα pastry chef Στέλιο Παρλιάρο.

Διαβάστε επίσης

VIDEOS

Στο New Hotel, ανάμεσα σε πιάτα που μιλούσαν χαμηλόφωνα και κρασιά που ήξεραν πότε να ξεδιπλωθούν, η ομάδα του Wine Trails συναντήθηκε για κάτι...

REPORTS

Σε ένα νέα πακέτο μέτρων για στήριξη του αμπελοοινικού κλάδου συμφώνησαν την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου το Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την Comité...

REPORTS

Τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα ενέκριναν ένα πακέτο μέτρων για τον οίνο που παρέχει εργαλεία για τη διαχείριση του παραγωγικού δυναμικού, την ενίσχυση της προώθησης...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Ασθένεια του ξύλου που συχνά παρερµηνεύεται ως προσβολή από ίσκα αποτελεί η ευτυπίωση, η οποία προκαλείται από τη δράση του ασκοµύκητα Eutypa lata.