Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«π5ντε», το νέο παλαιωμένο απόσταγμα της οικογένειας Σπυρόπουλου

Η οικογένεια Σπυρόπουλου, έχει την χαρά να παρουσιάσει το νέο προϊόν της, το «π5ντε», ένα premium παλαιωμένο τσίπουρο που παράγεται στο ιδιόκτητο αποστακτήριο της, στην Εύβοια.

Το εκλεπτυσμένο αυτό́ τσίπουρο προέρχεται από ειδικά́ επιλεγμένα αποστάγματα που, όπως δηλώνει και το όνομα του, ωριμάζουν αργά́ για τουλάχιστον «π5ντε» χρόνια σε γαλλικά́ και αμερικάνικα δρύινα βαρέλια, χαρίζοντας του ισχυρή́ προσωπικότητα. To απόσταγμα αυτό εκφράζει στο ακέραιο την φιλοσοφία της οικογένειας Σπυρόπουλου: την υπομονή́, την αυθεντικότητα και την προσήλωση στην τελειότητα.

Η πρώτη φορά που πήρε μπρος το «καζάνι» στο αποστακτήριο Σπυρόπουλου ήταν στις 24 Δεκεμβρίου του 2013. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί  744 αποστάξεις, σε συνολικά 287 ημέρες και 4.464 ώρες, χρησιμοποιώντας 802 τόνους στεμφύλων! Μέσα από αυτή την, γεμάτη αναζητήσεις και πειραματισμούς πορεία, δημιουργήθηκε το «π5ντε», το signature απόσταγμα της οικογένειας Σπυρόπουλου. 

Τα χαρακτηριστικά του π5ντε

Το χρώμα του είναι κεχριμπαρένιο. Τα ζαχαρωμένα πυρηνόκαρπα φρούτα, η πορτοκαλόφλουδα, το σύκο, η πικρή́ σοκολάτα, η βανίλια και το φουντούκι δημιουργούν ένα πολύπλοκο αρωματικό σύνολο. Η γεύση του είναι πλούσια και κομψή με επίμονη μεταξένια υφή́. 

Σερβίρεται ιδανικά σε ποτήρι τουλίπα κατάλληλο για αποστάγματα, δίπλα σε πικρή́ σοκολάτα, τρούφες σοκολάτας, αποξηραμένα φρούτα, ξηρούς καρπούς, πικάντικα και καπνιστά́ τυριά́ ή φουά γκρα. Κάθε συνδυασμός με το παλαιωμένο τσίπουρο «π5ντε» δημιουργεί μια ξεχωριστή́ γευστική́ εμπειρία.

Το «π5ντε» έχει εμφιαλωθεί σε μια εντυπωσιακή και προσεκτικά επιλεγμένη καράφα μέσα σε πολυτελή συσκευασία και διατίθεται σε επιλεγμένες κάβες.

Spyropoulos Family: Προφίλ

Η αγάπη του Σταύρου Σπυρόπουλου για το τσίπουρο, ήταν η αφορμή για την δημιουργία των αποσταγμάτων Σπυρόπουλου.  Από το 1998 απόσταζε τσίπουρο για οικιακή κατανάλωση, μέχρι που θέλησε να μοιραστεί αυτό το μοναδικό Ελληνικό προϊόν, όχι μόνο με φίλους αλλά με όλο τον κόσμο. Επέλεξε τον πιο σωστό τρόπο, δημιουργώντας ένα σύγχρονο αποστακτήριο. Ο Σταύρος οραματίστηκε την παραγωγή ενός premium και αυθεντικού προϊόντος και το κατάφερε με την βοήθεια του ‘νέου αίματος’. Ο Φώτης (υιός του Σταύρου) και η σύζυγος του Αγγελική, αποφάσισαν να κάνουν στροφή στην καριέρα τους και να αφοσιωθούν στην οικογενειακή επιχείρηση. Ο συνδυασμός της ‘σοφίας’ της παλαιάς γενιάς με την ‘φρεσκάδα’ της νέας γενιάς, οδήγησε στην πρώτη απόσταξη στις 24 Δεκεμβρίου 2013 και στην εμφιάλωση του πρώτου εκλεπτυσμένου Ευβοιώτικου τσίπουρου το 2014. Η συλλογή τώρα απαριθμεί τέσσερα διαφορετικά τσίπουρα, δύο ‘λευκά’ και δύο παλαιωμένα.

Η οικογένεια Σπυρόπουλου αξιοποιεί την γη, την φωτιά, το νερό και τον αέρα, πάντα με σεβασμό προς την φύση. Συνδυάζει την καινοτομία με τις παραδοσιακές τεχνικές, το πάθος με την λογική και όλα αυτά για να φτάσει στην αυθεντικότητα, την καθαρότητα και την αγνότητα.

Το αποστακτήριο βρίσκεται στον κάμπο των Κριεζών, νοτιοανατολικά από το Αλιβέρι, ακριβώς δίπλα στην λίμνη του Δύστου. Μεγάλο μέρος της λίμνης, που αποτελεί υδροβιότοπο έχει αποξηραθεί, ενώ συχνά φιλοξενεί σπάνια πουλιά όπως τα φλαμίνγκο. Το αποστακτήριο στεγάζεται σε ένα παλιό οινοποιείο, που έχει ανακαινιστεί πλήρως. Είναι εξοπλισμένο με συστήματα ψύξης, ανοξείδωτες δεξαμενές, και δύο αποστακτικές συσκευές ασυνεχούς λειτουργίας. Τα αποστάγματα μεταφέρονται για παλαίωση και ωρίμαση στο ποτοποιείο της οικογένειας, στην περιοχή του Αλιβερίου, σε απόσταση 15 χιλιομέτρων από το αποστακτήριο, όπου γίνεται και η εμφιάλωση.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025, από τις 16:00 έως τις 22:00, το Makedonia Palace φιλοξενεί τη Wines of Peloponnese – Thessaloniki Edition: μια μεγάλη...

REPORTS

Τη σκυτάλη από τη Dina Opici λαμβάνει ο Cutter Smith, επικεφαλής της Eder Bros., με προτεραιότητα την ευελιξία και τη στήριξη των μελών.

REPORTS

Ευκαιρία εξοικείωσης με ελληνικές ποικιλίες και στυλ κρασιών παρείχε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα οινογνωσίας «Foundation Certificate» του Greek Wine Acardemy που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8...

REPORTS

Με διακριτή και στρατηγική παρουσία, τα Οινοποιεία Μπουτάρη σφράγισαν με την υπογραφή τους το επίσημο Gala Dinner του κορυφαίου συνεδρίου του Economist, το οποίο...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, στο Βουκουρέστι και στο Μόναχο, στο πλαίσιο του προγράμματος της ΕΘΕΑΣ «Wine & Wisdom», που έχει...

REPORTS

Η στροφή των καταναλωτών προς την υγεία, τη βιωσιμότητα και τη διαφάνεια αλλάζει γρήγορα και τον κόσμο του κρασιού. Σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη, η...

REPORTS

Το γνωστό αμερικανικό περιοδικού οίνου Wine Enthusiast προτείνει την Κρήτη ως μια από τις 7 πιο σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές παγκοσμίως

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην 30η του σεζόν ετοιμάζεται να μπει το Wine Club Thessaloniki’ 96. Στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης της νέας περιόδου που θα πραγματοποιηθεί στο...