Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πτώση δίχως τέλος για τις εκτιμήσεις της φετινής οινοπαραγωγής Γαλλίας

Κατά 25% χαμηλότερη σε σχέση με πέρυσι αναμένεται η φετινή οινοπαραγωγή στην Γαλλία, βάσει των αναθεωρημένων εκτιμήσεων του υπουργείου Γεωργίας της χώρας, με την Καμπανία να είναι η περιοχή που έχει βασανιστεί περισσότερο από τον αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση του υπουργείου η παραγωγή οίνου αυτή την χρονιά αναμένεται στα 36,9 εκατ. εκατόλιτρα, χαμηλότερα, δηλαδή, από τις ήδη μειωμένες προβλέψεις του Οκτωβρίου που την τοποθετούσαν στα 37,5 εκατ. εκατόλιτρα, και κατά 23% χαμηλότερα από την ήδη ισχνή παραγωγή του 2023, όπου είχαν παρατηρηθεί μεγάλες διαφορές ανάμεσα στις δυνατότητες της κάθε περιοχής.

Η αναθεωρημένη πρόβλεψη του υπουργείου, που βασίζεται στα τελευταία αποτελέσματα του φετινού τρύγου, που ήταν κατά 17% χαμηλότερη από τον μέσο όρο πενταετίας των 44,2 εκατ. εκατόλιτρων. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην έκθεση του υπουργείου η φετινή χρονιά χαρακτηρίζεται από τις άσχημες καιρικές συνθήκες που έφεραν σημαντικά προβλήματα σε σημαντικές οινοπαραγωγικές περιοχές με ασθένειες να ταλανίζουν τα αμπέλια μειώνοντας τους όγκους παραγωγής. Η άνθιση έλαβε χώρα υπό δροσερές και βροχερές συνθήκες, γεγονός που οδήγησε στην πτώση των ανθών και πρώιμα σταφύλια, αλλά και στον σχηματισμό μικρών σταφυλιών, που σε συνδυασμό με τις απώλειες λόγω του παγετού την άνοιξη, και της μούχλας το καλοκαίρι «γονάτισαν» τους Γάλλους παραγωγούς.

Την μεγαλύτερη πτώση βίωσε η περιοχή της Καμπανίας που είδε την παραγωγή της να πέφτει κατά 46% σε σχέση με το 2023 και κατά 31% σε σχέση με τον μέσο όρο πενταετίας.

Πληροφορίες από Reuters

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Πρόσφατες αρχαιολογικές ανακαλύψεις στη δυτική όχθη του Νείλου, κοντά στο Λούξορ, αποκάλυψαν σημαντικά στοιχεία για το ρόλο που έπαιζε το κρασί στις αρχαίες αιγυπτιακές...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 25, 26 και 27 Φεβρουαρίου 2025 έρχεται το Thessaloniki Wine and Spirits Trophy που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο chef Patron Πέτρος Δήμας και η ομάδα του Makris Athens by Domes, που έλαβε πριν λίγες μέρες το πρώτο του αστέρι Michelin, συναντούν...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η έκθεση «Ελληνικό Απόσταγμα» είναι η μοναδική εκδήλωση γευστικής δοκιμής αφιερωμένη αποκλειστικά στα ελληνικά αποστάγματα όπως το ούζο, το τσίπουρο, η τσικουδιά, το μπράντι...

Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Είναι υπεύθυνος για την επικοινωνία τεσσάρων χαρισματικών οινοποιείων της Αυστραλίας, μεταξύ των οποίων και το Shaw + Smith της Αδελαΐδας. Ο ταλαντούχος David Le...

REPORTS

Το φυσικό κρασί έχει κερδίσει σημαντική προσοχή τα τελευταία χρόνια, παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως μια εναλλακτική λύση που επιδιώκει να αποκαταστήσει την ουσία...

REPORTS

Το Κτήµα της οικογένειας Μανωλεσάκη δραστηριοποιείται στην αµπελουργία και την οινοποίηση από το 1989, µια κοµβική περίοδος που συµπίπτει µε το ξεκίνηµα του αµπελώνα...

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

«Η ζωή µου είναι µια συνεχής επένδυση στην τελειότητα και σε αυτόν εδώ τον τόπο µπορώ να τελειοποιήσω το ταξίδι µου στον κόσµο του...