Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πρώιμος ο τρύγος στην περιοχή του Beaujolais για τη φετινή χρονιά

Η όψιμη έκρηξη των οφθαλμών ήταν ευπρόσδεκτη φέτος στο Beaujolais, καθώς επέτρεψε στην περιοχή να αποφύγει τις μεγάλες απώλειες από τους ανοιξιάτικους παγετούς που σημειώθηκαν το 2021.

«Ο παγετός χτύπησε την ίδια ημερομηνία με πέρυσι, οπότε ευτυχώς οι περισσότεροι από τους οφθαλμούς εξακολουθούσαν να προστατεύονται», εξηγεί ο Rémi Vincent. , επικεφαλής αμπελουργός στο Jean Loron, που έχει έξι αμπελώνες στο Beaujolais.

Η Florence Hertaut, επικεφαλής της ομάδας αμπελοκαλλιέργειας στο γεωργικό επιμελητήριο του Ροδανού, η οποία είναι επιφορτισμένη με την παρακολούθηση της προόδου της καλλιεργητικής περιόδου σε όλο το Beaujolais, επιβεβαιώνει ότι η έκρηξη βλαστών εμφανίστηκε γύρω στις 12 Απριλίου, προστατεύοντας έτσι τους αμπελώνες από τη ζημιά που σημειώθηκε το 2021. «Με μέσες θερμοκρασίες κοντά στο φυσιολογικό, το πρώτο τρίμηνο του 2022 ήταν αρκετά φυσιολογικό, πριν οι θερμοκρασίες αρχίσουν να ανεβαίνουν στα ύψη τον Μάιο», συνεχίζει.

Σε όλο το δίκτυο των αμπελώνων που παρακολουθούν οι ομάδες στο γεωργικό επιμελητήριο του Ροδανού, η Hertaut αναφέρει ότι η μέση θερμοκρασία τον Μάιο ήταν τρεις βαθμούς πάνω από τον μηνιαίο μέσο όρο. «Αυτή είναι η τρίτη πιο πρώιμη χρονιά από το 1992, με την ανθοφορία να τελειώνει περίπου στις 28 Μαΐου κατά μέσο όρο στο δίκτυο των αγροτεμαχίων μας σε όλο το Beaujolais, που είναι δύο ημέρες νωρίτερα από τον πρώιμο τρύγο του 2020», λέει ο σύμβουλος αμπελουργίας. Οι καλλιεργητές είναι λοιπόν βέβαιοι ότι η συγκομιδή θα ξεκινήσει τον Αύγουστο.

Αν και το προσωπικό του γεωργικού επιμελητηρίου δεν έχει ακόμη αρχίσει να μετράει τις ομάδες, η Hertaut λέει ότι η παραγωγή είναι καλή, με το στάδιο του μεγέθους μπιζελιού να φτάνει σε όλη την αμπελοοινική περιοχή.

Πηγή: Vitisphere.com

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

REPORTS

Η τέχνη του sabrage, του ανοίγματος μιας φιάλης σαμπάνιας με σπαθί, είναι κάτι πολύ περισσότερο από μια θεαματική κίνηση... είναι μια παράδοση που γεννήθηκε...

REPORTS

Η γαλλική οινοποιία βιώνει μια κρίση που αγγίζει κάθε της επίπεδο, από τους αμπελουργούς έως τους προμηθευτές και τις υπηρεσίες που την πλαισιώνουν. Οι...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Σε ένα ιδιαίτερα ενδιαφέρον podcast του drink business τον περασμένο μήνα, o Aυστριακός οινοποιός Lenz Maria Moser μίλησε ανοιχτά για τις δυνατότητες του λευκού...

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ευκολόπιοτη και σύνθετη, φιλική αλλά και «ψαγμένη» η Μαλαγουζιά δεν περνά ποτέ απαρατήρητη. Με προτάσεις που προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας, όταν μπαίνει...