Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

«Ποτό του καλοκαιριού», βαφτίζει το TikTok τα πορτοκαλί κρασιά

Μια έκρηξη αναρτήσεων στο TikTok έδειξε μια βαθιά όρεξη για τα πορτοκαλί κρασιά, με κάποιους να τα βαφτίζουν το «ποτό του καλοκαιριού».

Η Generation Z και οι Millennials έχουν ένα νέο ποτό για να φωνάξουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σύμφωνα με στοιχεία πωλήσεων από το διαδικτυακό κατάστημα λιανικής Ocado, το πορτοκαλί κρασί έχει αυξηθεί κατά 99% φέτος μέχρι στιγμής, με τις αναζητήσεις για τέτοια προϊόντα επίσης να αυξάνονται κατά 80%.

Αυτή η τάση είναι ορατή στο διαδίκτυο, με το πορτοκαλί κρασί να γίνεται νέα «τάση» στα social media, ειδικά στο TikTok, καθώς οι νεότεροι οινόφιλοι έχουν ανακαλύψει το κρασί και τις δυνατότητές του ως δροσιστικό κρασί για τους καλοκαιρινούς μήνες.

Αλλά υπάρχει επίσης κάποια σύγχυση σχετικά με το ποτό, με ορισμένους χρήστες να μην είναι σίγουροι αν είναι κρασί από πορτοκάλι ή απλώς πορτοκαλί. Οι χρήστες χρησιμοποιούν επίσης το πορτοκαλί «emoji» και με το πορτοκαλί.

Φυσικά, το πορτοκαλί κρασί είναι, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου (OIV) ένα «λευκό κρασί με διαβροχή» και η ελάχιστη διάρκεια της φάσης διαβροχής είναι ένας μήνας, για να δοθεί αυτό το χρώμα.

Μιλώντας στο MailOnline σχετικά με την τάση, ο Christian Streatfield, αγοραστής κρασιού στο Ocado είπε: «Το πορτοκαλί κρασί είναι όλο και πιο δημοφιλές στους πελάτες μας.

«Σε αντίθεση με την τυπική παραγωγή λευκού κρασιού, οι φλούδες των σταφυλιών παραμένουν σε επαφή με το χυμό κατά τη διάρκεια της ζύμωσης, παράγοντας περίπλοκες γεύσεις και υφές, καθώς και αυτό το βαθύτερο χρώμα. «Το κρασί που προκύπτει είναι νόστιμο και ευέλικτο, προσφέροντας κάτι ενδιάμεσο στους λάτρεις του κόκκινου και του λευκού κρασιού».

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η οινική Κρήτη ταξιδεύει και φέτος στην Αθήνα την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου με 11 γηγενείς ποικιλίες, 7 ζώνες ΠΟΠ, 6 ζώνες ΠΓΕ και 27...

REPORTS

Στην καρδιά της Σάμου, τα ορεινά πατρογονικά αμπελοτόπια με το μικρόρωγο μοσχάτο σταφύλι προσλαμβάνουν γεύση και αρώματα από τον άνεμο, τη βροχή, τη φύση,...

REPORTS

Στους αμπελώνες του Κώστα Βρυνιώτη που βρίσκονται στους πρόποδες ορεινών όγκων της Βόρειας Εύβοιας κοντά στην ‘πολυστάφυλο΄ Ιστιαία ο τρύγος φέτος ξεκίνησε τρεις εβδομάδες...

REPORTS

Η σαμπάνια Armand de Brignac αποκάλυψε την πρώτη της κυκλοφορία, ένα magnum Blanc de Noirs από το 2015, το οποίο θα βρίσκεται στην κορυφή...

Διαβάστε επίσης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην αρχέγονη ύπαιθρο της Αττικής, εδώ και τέσσερις γενιές η οικογένεια Παναγιώτου ασχολείται με το αμπέλι και το κρασί, δημιουργώντας με πολλή ενέργεια και...

REPORTS

Η Σαντορίνη αποτελεί έναν παγκόσμιο τουριστικό προορισμό και, αναμφίβολα, σημαντικότατη συμβολή στη διεθνή της αναγνώριση διαδραματίζει ο γαστρονομικός και οινικός της πλούτος.

REPORTS

Αναρωτιέται ο μέσος καταναλωτής τι μπορεί να κάνει ένα κρασί, που πρώτη ύλη του είναι το σταφύλι, να μην είναι «vegan». Κι όμως... Δεν...

REPORTS

Μια φρέσκια, πειραματική, Μαλαγουζιά του 2024 από το Κτήμα Κίτρος, ένα Ξινόμαυρο από αμφορέα, σε ειδική οινοποίηση, από το Κτήμα Κυρ Γιάννη, δύο διαφορετικές...