Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πιστοποίηση Vegan στις ετικέτες κρασιού για το κτήμα κυρ-Γιάννη

Η τάση για παραγωγή Vegan κρασιών συμπεριλαμβάνεται στο πλαίσιο μετάβασης τα τελευταία χρόνια προς πιο φυσικές μεθόδους οινοποίησης. Vegan μπορούν να χαρακτηριστούν τα κρασιά στα οποία σε κανένα στάδιο της παραγωγής και της μεταποίησης, δεν έχει γίνει χρήση ή προσθήκη συστατικών ή βοηθητικών μέσων επεξεργασίας ζωικής προέλευσης.

Πιστοποίηση Vegan/Vegetarian για όλη τη γκάμα των κρασιών του εξασφάλισε το Κτήμα Κυρ-Γιάννη. Έτσι, τις ετικέτες του Κτήματος μπορούν πλέον να απολαμβάνουν όλοι οι καταναλωτές, ανεξαρτήτως των διατροφικών τους συνηθειών.

Κάποια από τα υλικά που χρησιμοποιούνται ως μέσα διαύγασης του κρασιού είναι ζωικής προέλευσης, όπως η καζεΐνη (πρωτεΐνη γάλακτος), αλβουμίνη (ασπράδια αυγών), ζελατίνη (ζωική πρωτεΐνη) και ιχθυόκολλα (πρωτεΐνη κύστης ψαριών).

Οι παραπάνω βοηθητικοί παράγοντες δεν μένουν ως πρόσθετα στο κρασί, αλλά καθιζάνουν και απομακρύνονται. Στα Vegan κρασιά χρησιμοποιούνται μέσα διαύγασης όπως ο μπεντονίτης (άργιλος) ή ο ενεργός άνθρακας που δεν έχουν ζωική προέλευση.

Η διαύγαση με μέσο την καζεΐνη ή την αλβουμίνη είναι συνήθως αποδεκτή από τους περισσότερους χορτοφάγους, αλλά και οι τέσσερις είναι εκτός ορίων για τους vegans λόγω μικροσκοπικών ιχνών του μέσου που μπορεί να απορροφηθούν στο κρασί κατά τη διαδικασία χρησιμοποίησής τους.

Τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστωθεί αν πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις, πραγματοποίησε ο Φορέας Πιστοποίησης LETRINA S.A.

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Η γερμανική οινοποιία περνά μια από τις δυσκολότερες περιόδους της. Σύμφωνα με τη νέα πρωτοβουλία Zukunftsinitiative Deutscher Weinbau, που ίδρυσε τον Μάιο ο οινοποιός...

REPORTS

Η Δυτική Μακεδονία περνά στο ευρωπαϊκό προσκήνιο, καθώς η Καστοριά φιλοξενεί την εναρκτήρια διεθνή συνδιάσκεψη του EnoGastroDEST, μιας σημαντικής πρωτοβουλίας για τον οινικό και...

REPORTS

Η συγκομιδή στην Καλιφόρνια του 2025 ανακοινώθηκε στο ύψος της περσινής: οι αρχές παρουσιάζουν μια προσωρινή εκτίμηση 3 εκατομμυρίων τόνων οινοποιήσιμων σταφυλιών, σε σύγκριση...

REPORTS

Οι κορυφαίες επιχειρήσεις οινοτουρισμού της Νότιας Αυστραλίας βραβεύτηκαν στα βραβεία Best Of Wine Tourism Awards 2026, που απονεμήθηκαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Η εξόφληση προς τους μετόχους θα ολοκληρωθεί εντός τριών εργάσιμων ημερών μετά την εκκαθάριση των συναλλαγών της τελευταίας ημέρας διαπραγμάτευσης.

REPORTS

Η Ιταλία ετοιμάζεται να ανακτήσει το 2025 την πρωτιά στην παγκόσμια παραγωγή κρασιού, σύμφωνα με τις επίσημες εκτιμήσεις των Assoenologi, ISMEA και Unione Italiana...

REPORTS

Όλοι μιλούν για νούμερα. Εμείς λέμε: ας κοιτάξουμε την πραγματικότητα στα μάτια. Η Σαντορίνη δεν είναι απλώς τόνοι σταφυλιών· είναι άνθρωποι, τόπος, μνήμη και...

REPORTS

Καθώς οι προετοιμασίες για το ProWine Mumbai βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, ο διευθυντής έργων, Rajeev Naresh, εξηγεί γιατί «η συμμετοχικότητα, η οικοδόμηση κοινότητας και...