Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Βρετανική πινακίδα διανέμει ροζέ κρασί στην κατάλληλη θερμοκρασία

Η Aldi έστησε μια διαφημιστική πινακίδα στο Μάντσεστερ που διανέμει ροζέ όταν ο καιρός φτάνει στην «τέλεια θερμοκρασία», μετά την έρευνα του λιανοπωλητή για το κρασί.

Μετά την έρευνα του λιανοπωλητή ότι η Βορειοδυτική Αγγλία ήταν η «μεγαλύτερη περιοχή που αγαπά τα ροζέ» του Ηνωμένου Βασιλείου, έτσι η διάσημη αλυσίδα σούπερ μάρκετ έστησε την διαφημιστική πινακίδα ενόψει της Εθνικής Ημέρας Ροζέ (10 Ιουνίου).

Αναλυτικότερα, οι βρύσες, που εισήχθησαν στο μπροστινό μέρος της πινακίδας, άρχισαν να ξεχύνονται δωρεάν ποτήρια καθώς οι θερμοκρασίες έφτασαν τους «ιδανικούς» 19,2 βαθμούς Κελσίου περίπου στη 13:00 στην πλατεία St Ann’s Square χθες και ξανά σήμερα το απόγευμα (9 Ιουνίου).

Η έρευνα του σούπερ μάρκετ αποκάλυψε επίσης ότι τα δύο τρίτα από τους 1.000 οινόφιλους που ερωτήθηκαν θα περιέγραφαν το ροζέ ως το «τέλειο καλοκαιρινό ποτό», ενώ σχεδόν οι μισοί πιστεύουν ότι «το απολαμβάνουν καλύτερα με σορτς και μπλουζάκια». Όσον αφορά το σερβίρισμα, το 55% θεώρησε ότι ήταν αποδεκτό να προσθέτουμε πάγο στο ποτό όταν ο καιρός ήταν ζεστός, με το 45% να λέει ότι δεν θα το «αραιώσει» ποτέ.

Έρευνα από το σούπερ μάρκετ διαπίστωσε επίσης ότι οι καταναλωτές θα έχουν 63 ποτήρια κρασί όλο το καλοκαίρι, ξοδεύοντας κατά μέσο όρο 11,34 λίρες το μπουκάλι, με την ιδανική ώρα για ένα ποτήρι να είναι 17:18.

Ανακάλυψε επίσης ότι ένας στους τρεις πότες ροζέ δοκίμασε την περσινή τάση TikTok «πικάντικο ροζέ» στην οποία προστίθενται κομμένες πιπεριές jalapeños, με την τάση να αυξάνεται σε περισσότερους από τους μισούς millennials, με το 15% να ισχυρίζεται ότι προσθέτει μία πιπεριά σε κάθε ποτήρι.

Παράλληλα, η Julie Ashfield, διευθύνουσα σύμβουλος αγορών στο Aldi UK, δήλωσε: «Όλοι έχουν ακούσει το ρητό «είναι η ώρα για κρασί», αλλά θέλαμε να μάθουμε πότε είναι «η ειδανική ώρα για ροζέ και ποια η ιδανική θερμοκρασία» και σύμφωνα με το έθνος των εραστών ροζέ, η ιδανική θερμοκρασία είναι 19,2C.

«Η δημιουργία της πρώτης διαφημιστικής πινακίδας στον κόσμο για τη διανομή ροζέ σε μια συγκεκριμένη ζεστή θερμοκρασία ήταν μια πρόκληση στο Μάντσεστερ, το οποίο είναι γνωστό για τη βροχή. Αλλά ως το κέντρο της περιοχής που αγαπά το ροζέ περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο στο Ηνωμένο Βασίλειο, ευτυχώς όλοι υποστήριξαν την συγκεκριμένη πρωτοβουλία».

Τέλος, η Sam Caporn, ερωμένη του κρασιού, πρόσθεσε: «Όταν πρόκειται για το «αν πρέπει» να βάλουμε πάγο στο ποτήρι ή όχι, θα συμβούλευα τους θαυμαστές του ροζέ να καθοδηγούνται από την προσωπική τους προτίμηση, που όπως πάντα είναι το μόνο που έχει πραγματικά σημασία. Μην ανησυχείτε πολύ για την αραίωση, καθώς το ροζέ συνεπάγεται με δροσιστικό χαρακτήρα και μου αρέσει να το σερβίρετε πολύ παγωμένο.»

 

ΠΗΓΗ: thedrinksbusiness.com

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Στην εκδήλωση συμμετείχαν 54 ελληνικά οινοποιεία, ενώ πέντε κρασιά βραβεύτηκαν για την ποιότητα τους από τον ιταλικό οδηγό «i Vini del cuore».

REPORTS

Τις τελευταίες εβδομάδες, ο ιταλικός οινικός κλάδος έχει γνωρίσει δύο σημαντικές εξελίξεις που ενδέχεται να καθορίσουν τη μελλοντική του πορεία. Η πρώτη αφορά τη...

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Οινοτουρισμού, την Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025, η Οινοποιία Ψαρούλη φιλοξενεί μια ξεχωριστή ιδιωτική συνάντηση με τίτλο “The Messinia Terroir...

REPORTS

Ο οίκος δημοπρασιών Sotheby's ανακοίνωσε την πώληση κρασιών Château Lafite αξίας 1 εκατομμυρίου ευρώ από δύο κελάρια που ανήκουν σε ένα μέλος της οικογένειας...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Δέκα χρόνια μετά την θεμελίωση της ιδέας, η έκδοση θεσμός The Top50 του Wine Trails επιστρέφει πιο ώριμη και φιλόδοξη από ποτέ. Με ανανεωμένη...

REPORTS

Η οινοποιός Θεοδώρα Ρούβαλη τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό βραβείο Iter Vitis, πιστοποιημένο από το Συμβούλιο της Ευρώπης, στην κατηγορία «Νέα Οινοποιός που επενδύει στη...

REPORTS

Στην πιο ανεπτυγμένη μορφή θεματικού τουρισμού, πίσω μόνο μετά το κλασσικό μαζικό μοντέλο «ήλιος και θάλασσα» που φέρνει στην Ελλάδα, κάθε χρόνο, δεκάδες εκατομμύρια...

REPORTS

Η ευρωπαϊκή οινοπαραγωγή βρίσκεται σε κρίσιμο σταυροδρόμι, καθώς η μειωμένη ζήτηση και η υπερπαραγωγή κρασιού πιέζουν τον κλάδο σε πρωτοφανή επίπεδα. Στο Στρασβούργο, στο...