Connect with us

Αναζήτηση

REPORTS

Πικ-νικ και βόλτες με ποδήλατα τον Απρίλιο στο Κτήμα Κυρ-Γιάννη

Aπρίλιος, και τα ιδιαίτερα δημοφιλή πικ-νικ του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ επιστρέφουν, μαζί με τις βόλτες με τα ηλεκτρικά ποδήλατα στις ειδικά σχεδιασμένες διαδρομές. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν τον αμπελώνα μέσα από μικρές αποδράσεις στη φύση, εκδηλώσεις και απολαυστικές γευσιγνωσίες.

Φυσικά, στο επίκεντρο κάθε εμπειρίας παραμένει το κρασί, με επιλεγμένες ετικέτες του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ, σε αρμονικά γαστρονομικά ταιριάσματα που επιμελείται η Chef μας Κυριακή Φωτοπούλου. Πάντα με δημιουργικότητα και βάσει μιας φιλοσοφίας που δίνει έμφαση στην ποιότητα των πρώτων υλών, αλλά και το σεβασμό στη διαχείρισή τους (no-waste) -αξιοποιώντας και τον μικρό λαχανόκηπο του Κτήματος.

«Save the date» και για την γευσιγνωσία – έκπληξη με ειδικές εμφιαλώσεις, από το WAREHOUSE 10, την πλατφόρμα που αγκαλιάζει το ανήσυχο πνεύμα και τους πειραματισμούς δεκαετιών του Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ.

Αναλυτικά η ατζέντα εκδηλώσεων :

 

ΠΙΚ-ΝΙΚ & ΠΟΔΗΛΑΤΑΔΑ ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Από το Σάββατο 6 Απριλίου και κάθε ημέρα / 11:00 – 17:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου

Μια μοναδική ευκαιρία ανακάλυψης του αμπελώνα με ηλεκτρικά ποδήλατα, ακολουθώντας τις ειδικά σχεδιασμένες, “bike friendly” διαδρομές του Κτήματος. Οι επισκέπτες προμηθεύονται το καλάθι με τις πεντανόστιμες λιχουδιές και το κρασί  της επιλογής του (1 φιάλη ανά 2 άτομα), επιλέγουν τη στάση της αρεσκείας τους από τον χάρτη, και απολαμβάνουν το πικ-νικ τους.

 

SPRING WINE TASTING

Κυριακή 7 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Επιλογή από μια ανοιξιάτικη λίστα λευκών, ροζέ και ερυθρών κρασιών που απολαμβάνουμε με θέα τον αμπελώνα που ανθίζει και γεμίζει χρώματα.

Ετικέτες: ΜΑΛΑΓΟΥΖΙΑ Single Block 2022, ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΛΙΜΝΕΣ 2023, ΑΚΑΚΙΕΣ 2023, LESPRIT DU LAC 2023, ΤΗΕ FALLEN OAK 2020, ΝΑΟΥΣΣΑ Cuvée Villages 2021

 

WAREHOUSE 10 SPECIAL EVENT

Κυριακή 14 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή : 65€ / άτομο

Ειδικές εμφιαλώσεις, πειραματισμοί και σπάνιες ετικέτες: αυτό είναι το WAREHOUSE 10 που ανοίγει το κελλάρι του για μια μοναδική εκδήλωση. 5 κρασιά εμπνέουν 5 πιάτα σε απόλυτη αρμονία.

Η λίστα κρασιών: VIDIANO 2022, DAPHNE 2022, GOUMENISSA 2019, ΡΑΜΝΙΣΤΑ 2013 και ΧΡΥΣΟΓΕΡΑΚΑΣ 2021.

 

ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ ΜΑΣ       

Κυριακή 21 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τα φρεσκοκομμένα λαχανικά του κήπου μας δημιουργούν νόστιμα πιάτα ημέρας και δίνουν την ευκαιρία για κλασικούς αλλά και εναλλακτικούς συνδυασμούς από  τη λίστα κρασιών μας.

 

ΟΡΕΙΝΑ ΛΕΥΚΑ & ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ

Κυριακή των Βαίων 28 Απριλίου / 11:00 – 18:00 (last call κουζίνας 16:30) / Τιμή βάσει καταλόγου (à la carte)

Τελευταία Κυριακή της Σαρακοστής, και συνδυάζουμε τα λευκά κρασιά από τον αμπελώνα μας στο Αμύνταιο, την ψυχρότερη αμπελοοινική ζώνη της Ελλάδας, με νηστίσιμα πιάτα ημέρας με βάση τα θαλασσινά.

 

Ωράριο Κτήματος ΚΥΡ-ΓΙΑΝΝΗ

Τρίτη έως Κυριακή: 11:00 – 18:0 | (last call κουζίνας 16:30) | Δευτέρα κλειστά.| Διατίθεται δωρεάν πάρκινγκ. | Προσβασιμότητα για ΑΜΕΑ.

Αναλυτικά όλα τα μενού στο www.kiryianni.gr

ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ, Η ΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ.

Πληροφορίες και κρατήσεις:Κα Ελπίδα Παλαμίδα:

Τ: 2332051100 (εσωτ. 110) – Κ: 6938250088 – Ε: epalamida@kiryianni.gr

Σχετικά Άρθρα

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

H Wine Plus ετοιμάζει τη 5th Rosé Grand Tasting @Thessaloniki, μια πραγματικά ‘μεγάλη’ γευστική δοκιμή αφιερωμένη αποκλειστικά στα ροζέ κρασιά, η οποία θα πραγματοποιηθεί...

REPORTS

Μία από τις πιο ευμετάβλητες γωνιές της αγοράς ειδών πολυτελείας της Κίνας είναι ο αμπελοοινικός τομέας, ο οποίος γνώρισε ραγδαία ανάπτυξη και απότομη πτώση...

REPORTS

Το οινοποιείο Kendall-Jackson έκλεισε συμφωνία με την Εθνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης (NBA) για να γίνει ο πρώτος επίσημος οινικός συνέταιρος του πρωταθλήματος.

Διαβάστε επίσης

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος Εστίασης Μεσσηνίας (ΣΕΜ), αναδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας, ανακοινώνει τη διοργάνωση του MESSINIA FORUM για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά. Οι εργασίες του διήμερου...

REPORTS

Η Σταυρούλα Κουράκου-Δραγώνα, η μεγάλη κυρία του ελληνικού κρασιού έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω της μια μεγάλη συγγραφική παρακαταθήκη γύρω από τα ζητήματα...

REPORTS

Από το επιβλητικό αμπελοτόπι του Μέγα Σπηλαίου ξεκίνησε την Τρίτη 2 Απριλίου την περιοδεία του στην Πελοπόννησο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τη συνοδεία...

REPORTS

Από τις 10 έως και τις 26 Απριλίου 2024 θα διαρκέσει η διαδικασία αιτήσεων για νέες άδειες φύτευσης αμπελώνων, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση.