Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Περιμένοντας τα Λευκά», masterclass για την εξέλιξη λευκών οίνων στο χρόνο

Στο πλαίσιο των οινικών εκδηλώσεων «ΒορΟινά» η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» έχει προγραμματίσει μία σειρά από προτάσεις προς το κοινό.

«Περιμένοντας τα Λευκά» είναι ο τίτλος του διαδραστικού masterclass οινογνωσίας και οινογευσίας, με τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, μία σπουδή πάνω στη δυναμική κορυφαίων λευκών οίνων της Βόρειας Ελλάδας.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 18:30-21:00 (ώρα προσέλευσης 18:15), στην αίθουσα “Garden Hall” του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Ο τίτλος “Περιμένοντας τα Λευκά” διαπραγματεύεται την αξία της αναμονής των λευκών οίνων στο χρόνο εφόσον η δυνατότητα της εξέλιξής τους δικαιώνει αυτή την επιλογή.

Στο masterclass, o Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW έχοντας στη διάθεσή του για σπουδή μερικές από τις πλέον κορυφαίες ετικέτες λευκών οίνων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα διαπραγματευτεί τη δυναμική τους, με τρόπο διαδραστικό ως προς τους συμμετέχοντες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, ενώ ισχύουν όλοι οι κανονισμοί που αφορούν τους κλειστούς χώρους, με αποστάσεις, ατομικό τραπέζι και ατομικό εξοπλισμό για τη γευστική δοκιμή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο θα ελεγχθεί κατά την προσέλευση (ώρα 18:15).

Κόστος ανά άτομο: 35€

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής που υπάρχει στον σύνδεσμο: shorturl.at/jCQY6 ή από τα ΝΕΑ στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φίλους του κρασιού!

Σχετικά Άρθρα

REPORTS

Τα τελευταία χρόνια, οι οινοποιοί στη Γαλλία εξερευνούν νέες μεθόδους για τον προσδιορισμό της βέλτιστης ημερομηνίας συγκομιδής των σταφυλιών, με στόχο την παραγωγή οίνων...

REPORTS

Οι γαλλικές αμπελουργικές περιοχές πραγματοποιούν αξιοσημείωτες αλλαγές στους αμπελώνες τους, καθώς οι προτιμήσεις των καταναλωτών αλλάζουν και οι κλιματικές συνθήκες εξελίσσονται.

REPORTS

Κάθε γουλιά του Doux Basil Smash Cocktail είναι ένας ύμνος στις αισθήσεις. Ένα cocktail που δεν φτιάχτηκε απλώς για να δροσίζει - φτιάχτηκε για...

REPORTS

Άνοιγμα σε νέες αγορές πέραν των ΗΠΑ για κρασί και αγροτικά ήταν η σύσταση του Επιτρόπου Γεωργίας, Κρίστοφ Χάνσεν, στη διάρκεια ακρόασης του ενώπιον...

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Στις 15 Ιουνίου 2025, ο εμβληματικός Φάρος του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε με αρώματα, χρώματα και νότες ροζέ κρασιού, φιλοξενώντας για ακόμη...

REPORTS

O σπόρος για την ανάδειξη του πολυποίκιλου μεσσηνιακού αμπελώνα μπήκε το 2023, μέσω του πρώτου Messinia Terroirs Wine Festival. Φέτος, το διαδραστικό οινικό φεστιβάλ...

REPORTS

Στο πλαίσιο διάχυσης των αποτελεσμάτων του προγράμματος, η ΚΕΟΣΟΕ και τα μέλη της Επιχειρησιακής Ομάδας “OINOS”, διοργανώνουν Ημερίδα στις 20 Ιουνίου 2025 και ώρα...

ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ

Πιο όψιμη κατά περίπου 3-4 ημέρες αναμένεται η φετινή χρονιά σε σχέση με το 2024 στους αμπελώνες της Κρήτης σύμφωνα με νέο δελτίο γεωργικών...