Connect with us

Αναζήτηση

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

«Περιμένοντας τα Λευκά», masterclass για την εξέλιξη λευκών οίνων στο χρόνο

Στο πλαίσιο των οινικών εκδηλώσεων «ΒορΟινά» η ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» έχει προγραμματίσει μία σειρά από προτάσεις προς το κοινό.

«Περιμένοντας τα Λευκά» είναι ο τίτλος του διαδραστικού masterclass οινογνωσίας και οινογευσίας, με τον master of wine Κωνσταντίνο Λαζαράκη, μία σπουδή πάνω στη δυναμική κορυφαίων λευκών οίνων της Βόρειας Ελλάδας.

Το masterclass θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 18:30-21:00 (ώρα προσέλευσης 18:15), στην αίθουσα “Garden Hall” του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace στη Θεσσαλονίκη.

Ο τίτλος “Περιμένοντας τα Λευκά” διαπραγματεύεται την αξία της αναμονής των λευκών οίνων στο χρόνο εφόσον η δυνατότητα της εξέλιξής τους δικαιώνει αυτή την επιλογή.

Στο masterclass, o Κωνσταντίνος Λαζαράκης MW έχοντας στη διάθεσή του για σπουδή μερικές από τις πλέον κορυφαίες ετικέτες λευκών οίνων του βορειοελλαδίτικου αμπελώνα, θα διαπραγματευτεί τη δυναμική τους, με τρόπο διαδραστικό ως προς τους συμμετέχοντες.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι αυστηρά περιορισμένος, ενώ ισχύουν όλοι οι κανονισμοί που αφορούν τους κλειστούς χώρους, με αποστάσεις, ατομικό τραπέζι και ατομικό εξοπλισμό για τη γευστική δοκιμή.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή, το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης το οποίο θα ελεγχθεί κατά την προσέλευση (ώρα 18:15).

Κόστος ανά άτομο: 35€

Οι ενδιαφερόμενοι/ες να συμμετάσχουν μπορούν να συμπληρώσουν τη φόρμα εγγραφής που υπάρχει στον σύνδεσμο: shorturl.at/jCQY6 ή από τα ΝΕΑ στην ιστοσελίδα www.winemakersofnorthgreece.gr

 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε όλους τους φίλους του κρασιού!

Διαβάστε επίσης

REPORTS

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν επιτέλους την προέλευση της καλλιέργειας κρασιού και της αμπέλου, σύμφωνα με μια πρόσφατα δημοσιευμένη μεγάλης κλίμακας μελέτη πάνω στο θέμα.

REPORTS

Το ροζέ κρασί έχει αυξηθεί σε δημοτικότητα στην Γαλλία, με τους νέους να αρχίζουν να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά παλαιωμένα κόκκινα κρασιά.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Η Μεσσηνία υποδέχεται το φθινόπωρο με γεύσεις και αρώματα από τα θρυλικά της αμπελοτόπια και τους πανάρχαιους δρόμους των ξακουστών κρασιών της.

REPORTS

Η Zonin1821, η οποία περιλαμβάνει παραγωγούς, όπως οι Oltrenero και Castello di Albola στο χαρτοφυλάκιό της, δημοσίευσε την πρώτη της Έκθεση Αειφορίας.